28 januari 2018

Vandaag nam ik de gok. De gok en niet een gok, omdat dit idee al heel lang in mijn hoofd zit. Het is iets wat ik heel graag wil, maar telkens niet doe. Wat dan? Flink wat edelstenen, mineralen en bijbehorende producten inkopen om artikelen samen te stellen die ik mooi vind en graag zou willen verkopen. De reden daarvoor ligt voor de hand; ik heb daar geen geld voor. Dat is op zich waar, maar geld is niet het grootste probleem. Dat zou ik nog wel kunnen lenen. Wat eigenlijk de reden is, is dat ik bang ben dat ik dingen ga maken die niemand mooi vindt en dat niemand ze wil kopen. Dat ik ze in een webshop zet en dat ze daar de rest van hun leven staan. Als ik heel eerlijk ben is dát de reden waarom ik het niet doe. Daarnaast is er natuurlijk de angst dat ik het niet volhoud, omdat ik zo vaak ziek ben. Als ik pijn heb, kan ik niet aan mijn webshop werken, maar ook als het mentaal niet goed gaat kan dat roet in het eten gooien. Dus stelde ik het uit en uit en uit. Tot vanmiddag het logische gevolg tot me doordrong; als ik het nu niet doe, zal het ook nooit gebeuren. Ik ben en blijf ziek en zoiets opstarten zal alleen maar zwaarder en lastiger worden. Dus….

Nee, ik opende geen webshop. Ik ben gekke Henkie niet. Ik ga eerst proefdraaien. Eerst mijn producten proberen te verkopen via mijn Marktplaatspagina “Een Steentje In De Rug Voor…” Op die manier hoef ik nog niets vast te leggen. Hoef ik me geen zorgen te maken om mijn uitkering, belastingdingen en al dat soort randzaken. Het enige waar ik me nu zorgen over zou kunnen maken, maar dat doe ik niet, is het geld wat ik net heb uitgegeven. € 350,-. Geld wat ik eigenlijk niet heb. Ik kan echter rood staan bij de bank, iets waar ik een pesthekel aan heb, maar wat ik nu besloot te doen. Ik had het geld ook van mijn ouders of zus kunnen lenen, maar dan is het toch weer een beetje makkelijk. Dan is de druk meteen weg. Nu leen ik het van de bank en moet ik gewoon zorgen dat ik het terugbetaal. Het is een stok achter de deur en soms heb je die stok gewoon nodig om door te zetten.

Ik vind het wel verdomde eng. Niet dat jullie nu weten dat ik zomaar geld heb uitgegeven wat ik eigenlijk niet heb, maar dat het mijn droom is om een webshop te openen en dat ik het gewoon ga proberen. Ik ben zo bang dat het gaat mislukken en dat het niks gaat worden. Maar wat dan nog? Wat als het mislukt? Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Niet geschoten is altijd mis, dus ik ga ervoor. Ik ga kijken of ik hier op mijn blog ook een plekje kan creëren voor de producten die ik ga verkopen. Dat zou wel betekenen dat mijn lay out wéér gaat veranderen, maar dat moeten jullie maar even door de vingers zien, oké?

Vanochtend ging ik richting Huissen. Ik reed zowaar in één keer goed. Zelfs met navigatie is dat voor mij een prestatie. Daarna ging ik door naar mijn ouders. We dronken koffie en verse muntthee en keken naar Freewayjim. Ik bleef niet zo lang. Op tijd weer naar huis, zodat ik niet over mijn grenzen heen zou gaan. Dat gebeurde ook niet. Ik lag wel de rest van de middag op de bank, maar dat was van de moeheid en niet van de pijn. Nu op bed en op tijd slapen. Morgenochtend in Bennekom een houten schaal ophalen en dan eens even de uitgaven die ik heb gedaan op een rijtje zetten, zodat ik over een maand een goed overzicht heb van wat ik heb uitgegeven en wat er precies binnen is gekomen. In eerste instantie gaan we voor quitte spelen. Maak ik een beetje winst, dan heb ik mazzel. Draai ik verlies, dan heb ik dikke vette pech. You only live once.

Wish me luck en ik wens jullie een fijne zondagavond. ♥

25 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Hey hoi
  Dat klinkt als weer een goede dag!
  Nou…ik wens en gun je heel veel geluk bij dit “project”.

  Weet je, ik vind dit zo dapper, juist omdat ik het herken, keuzes niet kunnen maken, angst voor wat als…maar je hebt gelijk..het is ook heel erg naar om terug te kijken met “had ik maar”.

  Echt superleuk en nogmaals heel dapper, ik ben benieuwd! Zou je als het zover is een linkje naar de MP site willen plaatsen of mailen? Ben benieuwd en wil het dan graag bekijken!

  Hihi, het is wel een topweekend he, in 1 x ergens naartoe rijden 😉 😉 😉 .

  Zonder gekheid, ben blij voor je.

  Liefs!

  1. Marion schreef:

   Via instagram ga ik sowieso alles wat nieuw is laten zien en dan komt de link in mijn bio. Ik wil in principe ook een pagina op mijn blog eraan besteden, maar mocht dat allemaal niet lukken dan mail ik je wel even.

   Ja, ik ga toch maar de gok wagen. Wie weet wordt het wat en kan ik wel deels uit de uitkering!

   Haha, ja uitzonderlijk voor mij en dat terwijl ik over de hel die het Velperbroekcircuit heet heen moest 🤣

   Dank je wel. Je bent lief. Maar daar kom je nog wel achter 😉

   1. mariellemarielle schreef:

    Dan ga ik het vanzelf zien, bedankt!

    Nogmaals super voor/van je dat je dit doet..uh..kun je dat laatste even met typex insmeren…

 2. Evelyne schreef:

  Het klinkt mij het veiligst dat je eerst gaat proberen. Doch ik zeker weet dat het je wel zal lukken, mits vallen en opstaan. Tips kan ik je wel niet geven. Ik duim voor je dat het goed gaat 😉

  1. Marion schreef:

   Tof! Dank je wel ❤

 3. Jenn schreef:

  Heel veel succes!

 4. MoJuffie schreef:

  Wat een top initiatief Marion. Ik ga je insta in de gaten houden, want ben heel benieuwd of er ook wat moois voor mij bij zal zitten 😃😘

  1. Marion schreef:

   Tof! Dank je wel 😊

 5. Alice schreef:

  Je hebt helemaal gelijk. Als je al zo lang van binnen voelt dat dit graag is wat je wilt. Moedig om de stap en de ‘risico’s’ ook echt te nemen. Als ik denk aan hoe al je voorgaande projecten zijn geslaagd gaat hier ook vast iets moois uit voortkomen. En zo’n project verloopt toch altijd met trial and error en heeft gewoon zijn tijd nodig om uit te groeien tot iets waar jij blij van wordt. Heel veel succes, maar vooral ook heel veel plezier! ❤

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, lieve Alice. Dat zijn fijne bemoedigende woorden!

 6. Jane-do-not schreef:

  You rock! (Ja, ik dacht, ik start ook met zo’n mooi project om te gaan bloggen, maar elke dag bloggen lukt me gewoon écht niet 😦 Zo jammer, maar het is niet anders.. )

  1. Marion schreef:

   Wat? Blog? Wie? Wat? Waar? Oooooh gevonden! Wat gaaf 😃😃😃 Ik ga meteen lezen ❤

   1. Jane-do-not schreef:

    Haha, 1 blogje tot nu toe, dus je was snel klaar 🤣

 7. Anuscka schreef:

  Ik heb een tijdje niet gelezen, dus misschien heb ik iets gemist, maar wat voor dingen ga je maken? Je hebt nog steeds edelsteen dingen van mij tegoed (te druk en daarna te moe om alles bij elkaar te zoeken), maar ik vraag me ook af wat je evt kunt gebruiken? Je mag me ook mailen … XX

  1. Marion schreef:

   Nee nee, ik heb niks van jou tegoed. Ik snap wat je bedoelt hoor, maar wat komt dat komt. Het moet niet op je to do list komen. Het moment komt vanzelf.

   Wat ga ik maken? Om eerlijk te zijn nog geen idee 😂 Ik heb gewoon van alles gekocht en besteld en heb wel bepaalde ideeën in mijn hoofd, maar het vormt zich vanzelf. Ik heb nu bijvoorbeeld een paar houten schalen op de kop getikt. Die wil ik op een bepaalde manier gaan vullen met edelstenen. Ik wil ook graag edelsteenboompjes gaan maken, maar dat ben ik nog aan het leren. Verder heb ik ook lavendel, kaarsjes en lint enzo. Van die 40+ shit 😁

   1. Anuscka schreef:

    Heerlijk toch, beetje met edelstenen fröbelen… 😉 Komt goed! XX

 8. Ciska schreef:

  GO FOR IT GIRL….CISKA IS WATCHING YOU xx

 9. Lot schreef:

  Dat bedrag is te overzien inderdaad.
  Ik heb echt geen idee waar je het nu precies overhebt, en gelijk dus ook niet of ik ergens belangstelling voor hebt. Met mij waarschijnlijk meerdere dus reclame maken mag je er ook wel voor. En van Instagram weet ik ook niks

  1. Marion schreef:

   Ik eigenlijk ook nog niet, maar dat komt wel. Het idee zit er en nu moet het nog vorm krijgen. Ik ga het allemaal delen met jullie ❤

 10. Joyce J schreef:

  Succes! En ik weet gewoon haast wel zeker dat jij hele mooie producten gaat maken en verkopen! Omdat je het met liefde gaat doen! Zet ‘m op!!!

 11. anitawillems schreef:

  Spannend is dat hè! Iets wel graag willen, maar toch steeds maar uitstellen. Man, wat heb ik veel dingen uitgesteld in mijn leven. Denken dat een ander er niet op zit te wachten. Of: anderen kunnen het beter. Waarom zou ik nog een stukkie schrijven over hetzelfde onderwerp? Tegenwoordig denk ik vaker: als een ander het doet, waarom ik dan niet? En ik doe het op mijn manier en die is nooit exact zoals een ander, dus spreek ik misschien weer andere lezers aan.
  Soms gaat het er ook niet om of iets succesvol is, maar omdat je graag iets wilt doen wat je graag doet. Als het niet verkocht wordt, doet dat uiteindelijk niks af aan het plezier wat jij hebt gehad in het maken er van.

  1. Marion schreef:

   Dat laatste, dat moet ik inderdaad in mijn systeem krijgen. Het hoeft geen succes te worden. Eigenlijk heb ik mazzel, ik kan dit uitproberen zonder grote risico’s. Niet nadenken over het succes (of het falen) en genieten van het creatieve proces. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.