30 januari 2018

on

Zo sluit je gisteravond je bericht over het idee Jouw Marktplaats af met “ik zal er binnenkort eens binnenlopen” en zo heb je voor morgenochtend een afspraak staan om het contract te tekenen. Is dat niet een beetje overhaast? Kan, maar het voelt goed. Daarnaast belde ze mij vanochtend zelf om aan te geven dat ze nog maar één kraam heeft. Een grote kraam vrij vooraan in de winkel. Gunstig dus. Als ik deze niet zou nemen kom ik op de wachtlijst. Dan is het wachten tot iemand anders weggaat. Dat doe ik niet. Als er geen rare dingen gebeuren, dan teken ik morgen en ga ik dit concept maar eens een maandje proberen. Ik heb er geen verwachtingen van. Ga er in principe vanuit dat ik quitte zal spelen en meer niet, maar het plezier wat ik erin heb, nu al, dat is echt onbetaalbaar.

Jouw Marktkraam in Wageningen is drie dagen in de week open. Woensdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00  uur en op zondagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Dat betekent voor mij dat ik in principe op woensdag- en zaterdagochtend direct om 10:00 uur even binnenloop om mijn kraampje bij te vullen of even opnieuw in te richten. Op woensdag en zaterdag is er ook markt, dus dat komt perfect uit. Kan ik meteen groenten meenemen voor de cavia’s. Voor mij zal het veel meer rust geven. Marktplaats is meer werk dan je denkt. Ieder product moet op de foto. Dan moet je de advertenties aanmaken en plaatsen. Reageren op reacties, betalingen controleren en uiteraard, en dat is het meeste werk, de spullen inpakken en verzenden. Straks met mijn marktkraampje hoef ik alleen maar de producten te prijzen en ze naar de winkel te brengen. De rest doen zij voor me. Ondertussen kan ik thuis op mijn gemak nieuwe artikelen bij elkaar zoeken en leuke setjes samenstellen. Zo heb ik toch het idee dat ik werk, al is het met behoud van uitkering, en kan ik rusten op de momenten dat ik moet rusten. Ben ik een paar dagen ziek? Geen stress dat ik me wéér ziek moet melden. Het enige wat er kan gebeuren is dat mijn kraampje een beetje leeg is. So be it.

Mag dit allemaal maar zo met mijn uitkering? Daar ga ik wel vanuit. Ik heb destijds overlegd met het UWV of ik mijn kaartendeck mocht maken en deze mocht verkopen en dat was ook geen probleem. Ik ga er vanuit dat ik quitte zal spelen of misschien een klein zakcentje eraan over zal houden, maar meer zal het niet zijn.

Ik heb ook nog even over de naam nagedacht en uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het een onderdeel van het Share Some Happiness programma wil maken. Die domeinnaam heb ik al, dus dat is ook geen probleem. Hoef ik daar niet meer over te brainstormen. Ondertussen ben ik wel helemaal total loss. Sinds vanochtend is de pijn in mijn knieën weer terug en mijn buik voelde ook erg vervelend aan. Vanaf 15:00 uur moest ik gaan liggen. Op de bank, dat scheelt. Dat voelt altijd minder ziek dan wanneer ik op bed moet liggen. Het was dus nog een redelijke dag, maar ik moet even op de rem trappen, zeker met het oog op aankomende vrijdag als ik rond 18:30 uur in de auto richting Tilburg stap. Maar morgenochtend eerst eens even naar Jouw Marktkraam.

Fijne avond! ♥

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  wow, dat noem ik nog eens spijkers met koppen slaan!
  Wat leuk en spannend!! Blijf je online ook nog wel wat aanbieden ivm een groter publiek daar?
  Ben heel beieuwd naar jouw winkeltje!

  He bah wat ontzettend naar dat de pijn terug is! Doe rustig aan!!
  Ga je iets leuks doen in Tilburg?

  Lieve groetjes

  1. Marion schreef:

   Dat dacht ik! Nee, ik wil eigenlijk even stoppen met het online verkopen. Dat geeft een stukje meer rust en dat kan ik wel gebruiken. Dus voor nu even alleen mijn eigen plankje in Wageningen! Vrijdagavond is de besloten premiere van de documentaire over Eelco de Gooijer, waar ik destijds ook veilingen voor heb gedaan. Dus ja, leuk absoluut, ondanks het onderwerp en dat het best een beladen avond zal worden.

   Ik wil soms ook graag vragen hoe het met jou gaat, maar ik weet dat je dat een beetje veel vindt zo online, daarom doe ik het niet. Niet dat je niet denkt dat het me geen zak interesseert. Wou ik even zeggen. X

   1. mariellemarielle schreef:

    Ahhh lief dat laatste!! Inderdaad liever niet via deze weg….dat is toch wat openbaar oid..sorry.

    Oh…spannend die avond! Mooi dat je gaat.

    Mbt je verkoop, snap ik helemaal! Succes!

 2. chucky1012 schreef:

  Zo leuk dat je dit op deze manier kan verkopen.
  Dit had ik bij andere bloggers gezien.
  Ik wens je veel succes.
  Vervelend dat je pijn hebt.
  Ik moest ook eten met het bord op schoot in bed.

  Sterkte en trusten….

  Xoxo

  1. Marion schreef:

   Naar dat jij ook pijn had. Ja, ik zit ook regelmatig met het bord op schoot. Gelukkig is het hier nu niet zo erg. Sterkte voor jou. XXX

   1. chucky1012 schreef:

    Dank je…. Xx ik de laatste wkn ook en slapeloze nachten…

 3. Xamantha schreef:

  Geweldig hoe je dit oppakt, het plezier spat van het scherm af. Kanniewachten om een kijkje te nemen!
  Sterkte met je lijf, hoop dat je de rust kan pakken.

  Veel plezier morgen en slaap lekker xXx

  1. Marion schreef:

   Oh, ik heb er ook echt zoveel plezier in. Heerlijk! Echt even genieten dat het allemaal goed loopt zo. Leuk dat je een kijkje komt nemen een keer. Tof. X

 4. Karen :) schreef:

  Ik kom nooit in Wageningen.. Maar dan ga ik toch op de een of andere manier even een kijkje nemen hoor 🙂
  Heb trouwens ook zin in vrijdag. Hoewel zin ergens een gek woord is in de context van waar ik je ga zien.

  See you en succes morgen!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik heb er ook zin in, hoe gek het ook klinkt. Het zal een hele bijzondere avond worden en ik vind het superleuk om jou weer een keertje te zien. Als je zin hebt om een keer naar Wageningen te komen, dan maken we er een leuk ochtendje/middag van. X

 5. Mooie uitdaging. Veel succes ermee…

 6. Hermie schreef:

  heel veel succes…
  Als ik jou was zou ik toch voor de zekerheid nog even contact opnemen met het UWV.
  Regels veranderen in Nederland heel snel, dus zekerheid voor alles.
  Maar heel knap dat je het zo oppakt !!!

  1. Marion schreef:

   Heb in mijn agenda gezet om het UWV te contacteren inderdaad. Better safe than sorry! Dank je wel! Gaat lukken!

 7. Fauve schreef:

  Grote stap, mooi plan! Het is dat Wageningen nog wel een stukje fietsen is….ben altijd op zoek naar een mooie steen 🙂 Is best veel werk, de ‘handel’ op MP, dat weet ik, maar ik hoop toch dat je het erbij blijft doen.
  Steengood, Steen & good(s), Rock &Stone, Rock en steen, legio variaties! Heel veel succes dame, en hoop voor je dat het vrijdag lukt.

  1. Marion schreef:

   Ik zet MP wel op een iets lager pitje, maar er zijn altijd dingen die niet verkopen in zo’n winkeltje en waar juist op mp wel veel animo voor is. Steengood is ook een leuke zeg! Die ga ik toch snel even op een papiertje schrijven hier! Thanks!

 8. Evelyne schreef:

  Waaauw! Super Marion! Ik ben zo blij voor jou! En het is inderdaad wel slim om je al bestaande naam Share some hapiness te behouden. Hoef je daar al niet van wakker te liggen 😉 Proud of you, echt! En ja, die pijn.. daar strompel je je wel door. Nu even rustig aan en jezelf aanvoelen en alles komt goed! Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.