5 februari 2018

Vanochtend vroeg op pad om mijn vader op te halen en naar het ziekenhuis te brengen. Om 12:30 uur kon ik hem weer ophalen. Het infuus, wat hij vanochtend kreeg, is het ”makkelijkste” deel van de chemo. Nu komen de vijf zware dagen met de chemotabletten, de prednison en nog meer medicijnen waar ik de naam niet van weet. Daarna nog twee extra zware dagen als de prednison stopt. Dan voel je pas echt hoe kapot en moe je bent. Daarna is het weer opbouwen en aansterken. Over een week of twee voelt hij zich weer een beetje mens. Dat die twee weken maar snel voorbij mogen gaan.

Morgen of vrijdag zou ik naar de inloop van de GGZ Wageningen gaan. Nou, dat wordt dus vrijdag. Ik ben morgen echt niet in staat om om 9:00 uur daar te zijn en een fatsoenlijk gesprek te voeren. Ben veel te moe nu. Twee kleine ontstekingen, niet echt noemenswaardig, maar ik moet wel even oppassen. Morgen dus eerst bijkomen. Alles klaarmaken voor woensdagochtend voor mijn kraampje. Woensdagochtend ga ik erheen en later die dag, om 13:00 uur, Jip wegbrengen voor de operatie. De arme ziel. Dat zal ook een spannende middag worden. Als het goed is kan ik hem rond 19:00 uur weer ophalen.

Donderdagochtend yoga. Het zal erom spannen of dat lukt. Dat is de ellende met een seizoen vooruit betalen of een abonnement op iets nemen. Als mijn ontstekingen opkomen, dan moet ik rust houden. Bewegen verergert de klachten. Zet een ontsteking door, dan ben ik zo 4-6 weken verder. Dat betekent dan ook 4-6 keer € 12,- down the drain. Dat is zo zonde van het geld. In dit geval hoef ik me er niet zo druk om te maken, omdat mijn ouders betalen, maar dan nóg is het weggegooid geld en dat blijft vervelend. Ook als het niet uit je eigen zak komt.

Vanavond vroeg slapen. Eerst nog een paar afleveringen van Grey’s kijken. Heerlijk kijkvoer. Niet nadenken en lekker ontspannen.

Fijne avond allemaal. ♥

 

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Evelyne schreef:

  Wat erg voor je vader dat die zich nu slecht moet voelen.. Ik hoop met je mee dat die 2 weken snel om zijn en dat dit alles zijn werking zal hebben.

 2. mariellemarielle schreef:

  Slaap lekker alvast.
  Wat ontzettend zwaar voor je vader!! Sterkte voor hem en ook voor je moeder (en natuurlijk voor je zus en jezelf).
  Ik hoop echt dat hij de kracht krijgt dit te dragen!! Vermaakt hij zich wel?

  Oei Marion, doe inderdaad rustig aan morgen! Zo te lezen wordt het woensdag een intensieve dag die ook spanningen met zich mee zal brengen.

  Jammer van de Yoga, kun je het bespreekbaar maken daar? Mogelijk willen ze je tegemoet komen? Het is tenslotte geen onwil/laksheid maar echt overmacht.

  Take care!

 3. chucky1012 schreef:

  Wat erg voor je papa om zich door alle medicijnen etc. zo ziek te zijn….
  Inderdaad zonde van het geld van de yoga.
  Misschien is er toch iets te regelen…
  Gossie hoop dat woensdag alles goed zal gaan en heel veel knuffels voor Jip.
  Succes met je spullen bij je kraampje.

  Trusten Xoxo

 4. Alice schreef:

  Wat misschien een optie is als je tenminste goed genoeg bent om naar Yoga te rijden is de les bijwonen en de oefeningen te visualiseren i.p.v. ze echt te doen. In Kundalini yoga is dat het advies als je iets niet kunt uitvoeren. Ik zou me voor kunnen stellen dat het alleen al fijn is om er te zijn voor de sfeer, de energie, de teaching, dat alleen kan al weer iets in beweging zetten. Voor thuis zijn de gratis monday meditations van Kundalini Yoga School Amsterdam online op hun facebook pagina heel fijn om te volgen. Maar wellicht ken je die al? Er zijn online gelukkig super veel opties, dat is wel fijn als je niet zo mobiel bent en weinig kunt bewegen.
  Geen yoga, maar misschien wel interessant is het de benadering van mindfulness en leven voor mensen die ziek zijn of chronisch pijn hebben van Vidymala Burch. Ik heb naar haar verhaal geluisterd als onderdeel van de Mindfulness Summit van Sounds True. Heel interessant en inspirerend.

  Misschien dat het allemaal best veel geweest is de afgelopen tijd met yoga, de marktkraam, je vader en nu weer de GGZ en het gewone leven dat er tussendoor komt. Dat je misschien begrijpelijk in je enthousiasme veel nieuwe dingen tegelijk begint waardoor er dan al weer snel iets in het gedrang komt. Maar dat is slechts mijn gevoel. Ik noem het omdat je zo enthousiast was over yoga en je hele duidelijke redenen had waarom je dit wilde doen, wat het je zou kunnen brengen. Ik zou het gewoon jammer vinden als het geleidelijk aan naar de achtergrond zou verschuiven.

  In ieder geval een spannende dag woensdag, ik hoop dat het allemaal goed gaat met Jip en je hem weer lekker op kunt halen ’s avonds. Hij lijkt me echt ontzettend lief als ik die foto’s en filmpjes van hem zie.

  Veel succes met alles deze week! ❤

  1. Marion schreef:

   Dat zijn een heleboel goede tip, Alice! Ik ga er meteen mee aan de slag!

 5. Ik blijf duimen voor je vader. Als m’n duimen versleten zijn, begin ik aan mijn dikke tenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.