6 februari 2018

Morgen is het dan zover, de huur van mijn plankje bij Jouw Marktkraam gaat in. Ik heb er zin in, uiteraard, maar het is door de operatie van Jip toch allemaal een beetje op de achtergrond geraakt. Op dit moment draai ik nog een was met twee vetbedden en Jip zijn favoriete deken. Normaal slaapt Jip in zaagsel, maar ik weet niet of dat na de operatie verstandig is. Vetbed vindt hij ook fijn en dan uiteraard zijn dekentje erbij. Nou ja, dekentje…. Het is gewoon zo’n megadeken voor op de bank die ik ooit voor mezelf had gekocht, maar hij was er zo dol op. Tja, wat doe je dan? Juist, dan geef je hem weg aan je cavia. Morgenmiddag om 13:00 uur moet Jip bij de dierenarts zijn. Om 14:00 uur is de operatie. Na de operatie word ik gebeld of alles goed is gegaan en dan krijg ik ook een indicatie hoe laat ik hem weer op kan halen. Fingers crossed.

Wanneer beginnen de Olympische Spelen eigenlijk? Dat moet toch bijna zover zijn? En het is in China? Zuid-Korea, roept Peter. Oké. Maar wel in die richting dus. Ik weet nooit hoe dat zit met die tijden. Ik kan dat nooit onthouden. Wat ik wel kan onthouden is dat Formule 1 in China en Japan altijd ’s ochtends is voor ons en in Amerika, Canada en Brazilië in de avond. Daardoor weet ik dan ook hoe het zit met de tijden van de Olympische Spelen. Vraag het me niet om het uit te leggen, maar het is gunstig.

De onderdelen op de Olympische Spelen zijn:

 • Alpine skiën: Dat is met de Super-G toch? Dat vind ik wel cool.
 • Biatlon: Niet mijn pakkie an. Ik zou het misschien wel cool vinden als ze dat schieten zouden vervangen door darten. Dat ze dan halverwege bij een kroeg aankomen, daar een liter bier naar binnen moeten werken en dan proberen 180 te gooien.
 • Bobsleeën: Geen idee waarom, maar dat vind ik dus echt leuk.
 • Cross-Country skiën: Wat is dat? Biathlon zonder dartpijlen? No, thanks.
 • Curling: For fuck’s sake… No offense.
 • Kunstschaatsen: Vond ik vroeger geweldig, maar sinds ik een te hoge bloeddruk heb kijk ik er niet meer naar.
 • Freestyle skiën: Ja, te gek.
 • IJshockey: Vind ik ook erg leuk, maar ik zie de puck nooit en na een minuut of 5 gaat dat dusdanig irriteren dat ik maar wat anders ga kijken.
 • Rodelen: Doet me altijd aan Paul de Leeuw denken.
 • Noordse Combinatie: Wat is dat? Langlaufen, schieten én darten?
 • Shorttrack schaatsen: Nee, dat is een sport die ik niet begrijp. Ik begrijp wel dat je als eerste over de streep moet, maar ik snap die korte rondjes niet. Soms maken ze het nog ingewikkelder en gaan ze met 88 man tegelijkertijd de baan op. Nee, niet mijn ding.
 • Skeleton: Geen idee wat het is, maar het klinkt eng.
 • Schansspringen: Ik vind die man met het vlaggetje altijd leuk.
 • Snowboarden: Ja, dat vind ik tof. Kijk ik graag naar.
 • Langebaanschaatsen: Ben ik niet kapot van, maar het is wel een beetje ons ding, hè? Dus ja, ga ik absoluut kijken.

Ik lees net de Olympische Spelen in Pyeongchang zijn en dat het daar 8 uur later is dan bij ons. Dat is dus gunstig, wat ik al zei, want de meest interessante dingen zijn volgens mij altijd in de avond en dat betekent dat ze bij ons in de middag zijn. Wacht, dat is dus helemaal niet gunstig. Tenminste, voor de meeste mensen niet, want de meeste mensen werken of moeten naar school. Voor mij is het wel gunstig, want ik ga altijd om 18:00 uur naar bed en dan is het in Pyeongchang middernacht.

Tot zover deze non-informatie en onsamenhangende blog over de winterspelen. Ik wens jullie een hele fijn avond en duim voor ons Jipje morgen. ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wat een leuke foto van Jip! Sterkte morgen voor hem en een beetje voor jou❤

 2. Lot schreef:

  Kunstrijden kijk ik graag naar.

  1. Marion schreef:

   Het is ook zo mooi! Maar ik zit de hele tijd in spanning, bang dat ze vallen 🙈

 3. mariellemarielle schreef:

  Heel veel sterkte voor jou en JIp!!!

  Ook succes vandaag met je winkeltje! Ik ben benieuwd!

 4. Villasappho schreef:

  Wat een schattige foto!

  1. Marion schreef:

   Ja, die is cute, hè? 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.