7 februari 2018

Jemig de pemig, wat een dag. Om 10:00 uur vanochtend was ik bij Jouw Marktkraam. Ik richtte mijn plankje in, maakte een paar foto’s en het feest kon beginnen. Ik downloadde de app waarop je kunt zien of en hoeveel er verkocht is. Daarna liep ik nog even de markt op om groenten te kopen voor de cavia’s. De groenten zijn verdomd duur op het moment, maar dat terzijde. Vervolgens snel naar huis, want ik had een lange dag voor de boeg met Jip en zijn operatie. Ik kom thuis, kijk even op mijn telefoon en zie een melding op de app van Jouw Marktraam. Yes! Binnen een uur al voor € 25,- verkocht. Een goed begin is het halve werk.

Om 13:00 uur rij ik met Jip naar de dierenarts. Het is dat we vooraf nog even een vragenlijst doornemen, anders waren we er nooit achtergekomen wat we nu weten. Ik gaf aan dat Jip met eten soms rare bewegingen maakte. Alsof er iets vast zat in zijn bek. Misschien wilde ze zijn tanden even nakijken. Hij was nu toch al onder narcose. Zo gezegd, zo gedaan. Om 14:45 uur belde Esther, de dierenarts, mij op. De klier was goed verwijderd en de wond was mooi gehecht. Aan haar toon kon ik al horen dat er meer aan de hand was. Nadat ze klaar was met het verhaal over het verwijderen van de klier, vertelde ze hoe immens blij ze was dat ik over zijn tanden was begonnen. Het was helemaal foute boel. De kiezen achterin waren als een brug naar elkaar toegegroeid. Achter die zogenaamde brug hadden nog allemaal etensresten gezeten. Waarschijnlijk probeerde hij die, met die rare bewegingen die hij maakte tijdens en na het eten, weg te krijgen. Ook kan het zijn dat zijn tong iedere keer vast had gezeten achter zijn kiezen. Hoe dan ook, het was echt een geluk bij een ongeluk, want waarschijnlijk was hij anders de komende periode steeds een beetje slechter gaan eten. De kans is groot dat we dat dan aan de narcose hadden geweten en was het probleem van de kiezen wellicht nooit aan het licht gekomen. De kiezen zijn nu geknipt en geveild. Ik moet Jip goed in de gaten houden met eten. Niet alleen vandaag en morgen in verband met de narcose, maar ook de komende maanden, in verband met zijn vergroeide kiezen. Het kan zijn dat ik voortaan om de zoveel maanden zijn kiezen moet laten controleren.

Om 16:45 uur werd ik vervolgens gebeld dat Jip weer wakker was en dat ik hem op kon komen halen. Ik scheurde meteen naar hem toe. Hoe eerder hij weer thuis is, hoe beter. Hij heeft een gigantische hechting op zijn rug. Stel krammen erover. Het ziet er doodeng uit. Hij lijkt er zelf gelukkig niet zo heel veel last van te hebben. Ik ga zo weer even bij hem kijken en hem nog even een spuitje geven met pijnstillers.

Wat een dag, wat een dag. Uiteindelijk heb ik voor € 32,45 verkocht vandaag. Dat betekent dat ik de huur van het kraampje er voor de komende maand al uit heb en dat is wel een lekker idee. Nu die investering van € 350,- nog. Daar zal ik nog wel een paar maanden zoet mee zijn. Ik hou jullie op de hoogte!

Fijne avond en tot morgen weer! ♥

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Oh jakkes wat naar voor Jip!!!
  Echt goed zeg dat jullie vooraf dingen doornamen! Ik hoop dat hij snel weer opknapt!! Hij kan nu in elk geval weer goed eten!
  Beterschap voor Jip!

  Wat ontzettend leuk dat je al meteen wat dingen verkocht hebt! Ik hoop dat dit doorzet!

  Doe rustig aan!! Het was vast een hele intensieve dag voor je!

  x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.