9 februari 2018

De dag begon waardeloos. Ik werd wakker na ruim 9 uur slapen en was nog net zo moe als toen ik gisteravond naar bed ging. Ik kon amper overeind blijven zitten op de rand van mijn bed. Alsof mijn lichaam gevuld was met lood of zo. Maar ik heb beneden drie cavia’s en die moeten verzorgd worden. Dus hop. Beestjes eten geven, Jip zijn pijnstillers geven en koffie zetten. Twitter heb ik even op de ruststand staan. Ik lees bijna niets meer. Ik wil alleen een paar mensen niet missen en twee daarvan zijn Anieke en Dina. Vanochtend brachten ze mij van -10 naar een behaaglijke 21 graden. HET IS ZO JAMMER DAT IK NIET IN FRIESLAND WOON!

Vervolgens las ik een gesprek tussen twee vrouwen. Een discussie op een zeer vriendelijke toon waarbij beide partijen elkaar probeerde te begrijpen en elkaar in hun waarde probeerde te laten. Het ging over yoga. De witte vrouw had een video gepost van zichzelf terwijl ze met een yogales bezig was. Je zag alleen maar witte vrouwen in mooie yoga outfits veelal met bedekt hoofd. Er werd een mantra gezongen en daar werd een uitleg bij gegeven. De andere vrouw in het gesprek was van Indiase afkomst en zij uitte haar emoties omtrent de veranderingen die ze zag binnen de yogawereld. Witte vrouwen in fancy outfits en veelal incorrecte of zeer vrije vertalingen van de voor haar zo belangrijke mantra’s. Het deed haar zeer en ze vond dan ook dat als je yoga wilde leren je dat dan in ieder geval moest doen van iemand die van Aziatische afkomst was, zodat de leer van de Hindoeïstische filosofie zoveel mogelijk gewaarborgd bleef. Uiteindelijk ontspoorde het gesprek, buiten de twee vrouwen om, volledig en werd het een heen en weer geschreeuw van heb ik jou daar over waarom overal toch racisme bijgehaald moet worden. Dit ging helemaal niet over racisme. Toch? Ik weet het niet meer. Wat willen we nou? Racisme mag nooit, maar dan ook nooit ontkent worden. Sterker nog, het is tijd dat we eindelijk eens erkennen dat racisme nog steeds een onderdeel uitmaakt van ons dagelijks leven. Het is alleen zo’n gevoelig onderwerp, het lijkt mensen juist verder uit elkaar te drijven in plaats van nader tot elkaar te brengen en ik heb géén idee hoe we dat tij kunnen keren. Ik weet het echt niet.

Verder vandaag mijn brein een beetje op non actief gezet en kettinkjes gemaakt voor in de winkel. Ruim 30 stuks. Heerlijk van die eenvoudige en herhalende handelingen. Goed voor mij. Morgenochtend ga ik even kijken wat er precies verkocht is afgelopen woensdag, want dat kan je dus niet zien in de app. Je ziet alleen het totaal bedrag en hoeveel artikelen er zijn verkocht. Ik ben dus wel benieuwd wat er weg is. Morgenmiddag ga ik voor de verandering weer eens de deur uit. Mijn neef is jarig. Het is niet zover rijden, ik kan er vrij vroeg in de middag naartoe, ik voel me er thuis en hij weet dat ik ook altijd maar kort blijf. Dat maakt dat het voor mij een verjaardag is waar ik zonder spanning naartoe kan. Sterker nog, ik kan er zelfs een beetje zin in hebben. Doe eens gek, Marion.

Ik wens jullie een fijne avond en een heel goed weekend. ♥

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Robin schreef:

  Ik kwam laatst per ongeluk in een discussie terecht over Boef waar mij als ‘witte man’ eigenschappen werden toegedicht die ik totaal niet heb. Het komt uit de koker van de identiteitspolitiek. Het koppelt normale verschillen tussen mensen ten onrechte aan ras en kleur en wordt door rechts én links ingezet. Anne Fleur Dekker (toch wel behoorlijk links) nam er vandaag op Twitter in een paar draadjes afstand van omdat het de samenleving ondermijnt. Als je er nog meer over wilt weten: https://www.groene.nl/artikel/wie-is-het-meest-gekwetst Dat was voor mij een echte eye opener. Helaas wel een long read.

  1. Marion schreef:

   Anne Fleur werd onlangs voor racist uitgemaakt, omdat ze geen zwarte of gekleurde vrienden zou hebben. Dat soort lui nemen racisme niet eens serieus. Ik heb er een paar weken terug voor gekozen om de hele goegemeente te blokkeren. Ik heb er geen zin meer in, dus ik sla het artikel ook even over als je het niet erg vindt. Het doet veel mensen geen goed, het feit dat ze ongehinderd alles kunnen roepen zonder een ander daarbij recht in de ogen aan te kijken. Gelukkig is en blijft het een minderheid en zijn de meeste mensen gewoon lief, aardig en zorgzaam voor elkaar.

 2. mariellemarielle schreef:

  Racisme is zo erg 😦
  Gefeliciteerd met je neef! Voel je je fysiek goed genoeg om te gaan? Ik hoop het!
  Leuk de kettingen! Ik ben benieuwd hoe het gaat met de verkoop!

  Lieve groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.