10 februari 2018

Vanochtend om 10:00 uur direct even naar Jouw Marktkraam geweest. Kraampje wat bijgevuld en even snel wat boodschappen gedaan. Ik voelde me redelijk, tot ik besloot dat, als ik vanmiddag naar een verjaardag zou gaan, het misschien wel verstandig zou zijn om even een boterham te eten. Dat had ik beter niet kunnen doen. Mijn darmen hadden er geen zin in. Na een paar minuten begon het gerommel in de buik en daar waren de krampen. Tot zover mijn dag. Ik kon de verjaardag afzeggen en bracht de rest van de dag door in bed. Opgeblazen buik, krampen en diarree. PDS is een schijtziekte.

Ik vecht nog steeds met de teleurstelling. Met. Ik vecht er niet meer tegen, want de teleurstelling is er en haar ontkennen heeft geen zin. De meeste mensen zouden waarschijnlijk blij zijn als ze een keer een verjaardag over konden slaan, voor mij is het een vreselijke aderlating. Eén van de weinige verjaardagen waar ik naartoe durf, welke me geen spanning oplevert, maar dan gooit één van mijn lichamelijke ziektes weer roet in het eten. De opmerking “volgende keer beter” schoot me vanmiddag dan ook even helemaal in het verkeerde keelgat. Rot op met je volgende keer beter. Als iemand zijn been breekt vlak voor een weekendje weg zeg je toch ook niet “volgend weekend beter”. Want zo moet je het zien. Ik heb maar heel erg weinig dingen waar ik naar uit kan kijken. Heel weinig verjaardagen of feestjes die ik aandurf of aankan. De teleurstelling is dan extra groot als het wederom niet doorgaat. Oh ja, maar dat kan natuurlijk niet iedereen weten…. How foolish of me.

Normaal gesproken zou ik dan hier mijn excuses aanbieden voor de nare toon die ik aansla in dit artikel, maar dat hoeft gelukkig niet meer, want dit is De Realiteit. ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Och jeetje toch….
  Sterkte en knuffels Xx

  1. Marion schreef:

   Thanks. Komt goed. Gewoon vreselijk frustrerend. X

 2. mariellemarielle schreef:

  Excuses? Nou dat is wel het laatste wat nodig is!
  Het is gewoon zo erg voor je dat je elke keer weer tegenslag hebt.
  Dat je een keer iets hebt waar je heen kunt, psychisch gezien en dat het dan weer niet doorgaat, het lijkt me heel frustrerend en ook heel verdrietig.

  Goed te lezen dat je wel naar je winkeltje geweest bent maar dat maakt de domper niet minder erg.

  “volgende keer beter”, ik vind dit geen fijne uitspraak, alles is maar 1x!!! Ik had je dit samenzijn zo gegund.

  Take care!!!

  ps probeer aub mild en lief naar jezelf te zijn!

 3. Xamantha schreef:

  Kan me je frustratie voorstellen. In je bericht had iets moeten staan als ‘moe maar tevreden’, dat is je zo gegund. Ik heb even niet zoveel woorden maar ik denk aan je. Liefs!

 4. Jolanda schreef:

  Zo herkenbaar, frustrerend he….

 5. Het feit dat je gepland had naar die verjaardag te gaan was al een overwinning. Jammer dat het weer zo moest aflopen… Moed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.