15 februari 2018

Aangezien ik me vanochtend goed voelde, besloot ik naar de inloop van de GGZ te gaan. Ik kreeg direct een kort gesprek en er werd gekeken bij welke behandelaar ik het beste terecht kon. Ik zou vanmiddag gebeld worden voor een afspraak. Zou. Ik werd niet gebeld. Dat is niet handig voor iemand waarbij je eerste taak is om haar gerust te stellen en haar vertrouwen te winnen. Of er een goede reden voor is boeit even niet. De straffende ouder in mij mept alweer flink om zich heen. Zo gaat dat nu eenmaal. Om één minuut voor vijf was ik er klaar mee en besloot ik zelf te bellen. Ze wist meteen wie ik was en de afspraak was al ingepland. Geen idee dus waarom ik niet gebeld was. Hoe dan ook, ik kan over twee maanden terecht. 18 april om precies te zijn.

Waar ik vanochtend nog enigszins optimistisch de deur uitliep bij de GGZ, is van dat positieve ondertussen niets meer over. Het is de hel. Therapie. De hel. Mijn hel. Haat aan therapie. Spanning is terug. Straffende gedachten in mijn hoofd zijn terug. Neerhalende gedachten zijn terug. Herinneringen aan de vreselijke tijd die ik bij mijn therapeute J. heb gehad. De open wonden. De suïcidale gedachten. Het niet meer verder willen en kunnen, maar het toch doen. Lang leve therapie. Nee, het hoeft niet meer zo te worden of te gaan als toen, maar dat maakt de herinneringen niet minder erg en beangstigend.

Ik kom terecht bij een GGZ-agoog. Wat is dat? Geen idee. Ik zocht het op.

Iemand die als beroep het sociaal gedrag van mensen verbetert.

Zo, dat viel ook even verkeerd. Verbeteren. Ik moet dus wederom veranderen. En dat niet alleen; het moet beter. Don’t mind me. Ik ben gewoon woedend. Woedend en bang. En dat is gunstig. Normaal heb ik namelijk enorm veel vertrouwen in alles wat komen gaat en is de teleurstelling vaak groot. Deze keer vind ik alles van tevoren ronduit kut, dus kan het straks alleen maar meevallen. ♥

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Xamantha schreef:

  Ik zeg even niets en schuif een grote mok thee of wat dan ook ook jouw kant op. Wat een rollercoaster… 💛

 2. Joyce schreef:

  Alleen maareven een enorme dikke digitale knuffel voor jou Marion!

 3. Spontanity schreef:

  Mensen zitten steeds meer aan regeltjes en protocollen vast, helaas.
  Wie verdiept zich nog echt in?
  Dat zijn volgens mij echt uitzonderingen.

 4. chucky1012 schreef:

  Zo dan dat is lang wachten voor jij aan de beurt bent….

  Xoxo

 5. mariellemarielle schreef:

  pfff, wat moet ik zeggen?
  WEet dat ik aan je denk en met je meelees/leef!
  Take care!

  Liefs!

 6. Nancy schreef:

  Klinkt als dat er nog heel veel verbeterd moet worden bij de GGZ! Sterkte meid.

 7. Evelyne schreef:

  Ik blaas even wat goeie moed jouw kant uit ❤

  1. Evelyne schreef:

   Sorry, ik weet niet wat het is, maar steeds is mijn blogadres verkeerd waardoor mensen op een verkeerde blog terecht komen, gek word ik er van. Ik doe nochtans niets.. Nogmaals sorry, ik wou het gewoon even rechtzetten..

   1. Marion schreef:

    Ik vrees dat ik daar weinig aan kan doen. Ik weet niet of je mijn blog volgt via wp? Dan zou je misschien een keer moeten ontvolgen en weer volgen vanaf je nieuwe blog. Misschien dat dat helpt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.