Back To School

Yoga heb ik definitief afgezegd. Hoe mooi en leuk en geweldig ik het ook vond, het is niet te doen met al die ziektes van mij. Er is altijd wel iets wat roet in het eten gooit. Ik besloot af te zeggen. Definitief. En het luchtte op. Dat zei op zich al genoeg. Ik belde mijn ouders om te zeggen dat ze het lesgeld terug zouden krijgen, maar daar wilden ze niets van weten. Ik moest het maar investeren in mijn marktkraampje. Uiteraard was ik daar ontzettend blij mee, maar gisteravond besloot ik op het allerlaatste moment het toch ergens anders voor te gebruiken. Gisteren startte namelijk de online Sage Intuitive Tarot School. Iets waar ik al lange tijd van droom, maar uiteraard niet kon betalen. Nu echter wel. Als ik het geld in mijn winkeltje mocht steken, mocht ik het vast ook wel gebruiken voor een jaar lang online tarot lessen. Om 17:00 uur schreef ik me in en een uur later was het een feit. Ik zat weer in de schoolbanken.

Om 21:00 uur Nederlandse tijd was de online LIVE kick off. Ik had al wel eens iets LIVE op Facebook gezien. Degene die het organiseert is in beeld en de kijkers kunnen reageren via een tekstbalk, een chat, onderin beeld. Ik had verwacht dat dit ook zoiets zou zijn. Dat was het dus niet. Ik logde in en zag ineens allemaal mensen op mijn scherm, een soort mozaïekkanaal. Ineens zag ik mijn eigen naam. Zwart beeld en een rode streep door de microfoon. Ik klikte naar de menubalk en verdomd, daar stond een camera en een microfoontje. Je gaat me toch niet vertellen dat als ik hierop klik mijn eigen hoofd tussen al die anderen hoofden te voorschijn komt? Ik nam de gok en jawel hoor, mijn laptop had een webcam en die werkte nog ook. Om het allemaal nog erger te maken stelde Vanessa, my tarot teacher, voor om een voorstelrondje te doen. Ik kon nu nog weg natuurlijk…

Ik ging niet weg uiteraard. Vanessa volg ik al een poosje via Instagram en via haar eigen website. Ik lees haar nieuwsbrief en daardoor wist ik ook van de Intuitive Tarot School die ze aan het opzetten was. Het afgelopen jaar heb ik allerlei dingen geprobeerd om kennis te maken met de Tarot. Ik kocht boeken, keek honderden filmpjes op YouTube, maar het werd niks. Toch bleef ik decks kopen (en verkopen). De tarot kaarten bleven me trekken. Zelfs nog meer dan mijn zo geliefde orakelkaarten. Maar ik kon er verder niks mee. De betekenissen die in de boeken stonden, het werkte niet voor mij. Ook bij orakelkaarten gebruik ik nooit de boekjes. Ik lees alles altijd zelf. Puur intuïtief. Intuïtief tarot lezen? Kan dan? Mag dat? Ik hoorde de tarotwereld al brullen. En toch was dit waar ik naar op zoek was. Intuïtief tarot lezen. Ja, dat is het voor mij.

Ik stelde me voor. Hoorde mijn stem dubbel. Zag hetgeen waar ik altijd angstvallig mijn mond voor dichthoud, maar liet me er niet door weerhouden. Het was moeilijk, het is moeilijk, maar Vanessa geeft ons de ruimte om juist ook die angsten te overwinnen. Het is meer dan alleen leren tarot lezen. Het is leren je intuïtie te gebruiken. Naar jezelf luisteren. Naar anderen luisteren. Luisteren om te luisteren, waar te nemen, te observeren. Niet luisteren om te reageren. Leren om niet te oordelen. Niet te willen helpen, tenzij iemand om hulp vraagt. Het is elkaar ruimte geven, er vanuit gaande dat een ander altijd ruimte nodig heeft en zo niet, dat hij of zij dan zelf wel de stap zet om dichterbij te komen. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in de ander. Liefdevol omgaan met jezelf en met de ander.

Dit alles is nu, na één dag, al één van de meest bijzondere ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Angsten aangaan op een manier die voor mij veilig is, in een omgeving die voor mij veilig is. Ik had me nooit kunnen bedenken dat die omgeving voor mij een online tarot school zou zijn. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wat fijn voor je!❤

 2. Xamantha schreef:

  Je zegt iets af, er ontstaat ruimte en dan stroomt er zoiets moois naar binnen, wauw ❤️
  Veel leer-, lees-en voelplezier 🌼

 3. chucky1012 schreef:

  Je bent heel goed bezig en wat zal dit je goed doen 👌👍

  Fijn weekend Xoxo

 4. mariellemarielle schreef:

  Echt iets voor jou en ….een hele stap gemaakt, knap!

 5. Ciska schreef:

  Fijn voor je Marion, hoop dat je er veel plezier en liefde uithaalt X

 6. Loena schreef:

  Jazeker! Het zelfs een behoorlijke rage om tarot intuïtief te lezen! Ik weet niet of je haar kent maar op YouTube is Katey Flowers misschien een aangewezen kanaal voor je Zij heeft een hele youtube afspeellijst met tips voor beginners.

  Veel plezier met de school alvast, hopelijk is dit jouw manier om tarot te gaan lezen!

  1. Marion schreef:

   Bedankt voor de tip! Ik ga haar kanaal eens opzoeken.

   1. Loena schreef:

    Graag gedaan, ze heeft ook een serie over therapeutisch tarot leggen iets waar ik veel aan gehad heb.

 7. Jenn schreef:

  Wat mooi om te lezen dat je zoiets gevonden hebt en dat het zo goed voelt ♥

  1. Marion schreef:

   Vanochtend weer twee lessen gedaan. Echt, geen woorden voor. Dit is het gewoon ❤

 8. MoJuffie schreef:

  Erg mooi 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.