Stoppen met eten?

Gisteren kwam er een gek idee in me op. Nou ja, gek niet eens zo zeer, maar of het verstandig is? Toen ik nog een eetstoornis had heb ik lange tijd alleen ’s avonds gegeten. Ik begrijp dat dat heel erg ongezond was en dat dat niet voor herhaling vatbaar zou moeten zijn, maar ik werkte toen wel hele dagen. Ik kon het in ieder geval volhouden. Ik weet het, het lijkt een belachelijk idee, maar wat als ik dat nu eens weer zou proberen? Niet de eetstoornis natuurlijk, maar het overdag niet eten. Zou ik dan meer uit mijn dag kunnen halen? Het klinkt als een bizar en belachelijk idee, maar ik ben een beetje wanhopig aan het worden. Het iedere avond na het avondeten direct naar bed gaan, daar heb ik vrede mee, dat doet me goed, maar steeds vaker komen daar ook de middagen bij. Er blijft niet veel meer over zo. Ik besef dat het een bizar idee is en toch ga ik het denk ik eens proberen. Dit is ook niet vol te houden zo. Hele dagen naar het plafond staren.

Voor degene die nu wellicht bezorgd zijn over of het mijn eetstoornis niet zou triggeren, die mensen kan ik gerust stellen. Ik “snap” het idee eetstoornis niet meer. Het hele idee, het gevoel, het verlangen, alles wat bij de eetstoornis hoorde, is weg. Waar ik vroeger nog wel eens dacht dat je nooit helemaal los zou raken van je eetstoornis of dat het altijd op de loer zou blijven liggen, is dat niet het geval. Tenminste, niet als je echt volledig hersteld bent. Dus don’t worry, die eetstoornis gaat nooit en te nimmer meer terugkomen, maar de depressie daarentegen wordt flink gevoed door het bijna niets meer kunnen en 20 uur per dag op bed liggen.

Ander voordeel van niet eten overdag is dat ik meer kan doen. Mijn darmen zullen me niet in de weg zitten en ik kan dan ook weer langzaam aan mijn conditie gaan werken. Wandelen in de natuur doe ik nu niet, omdat ik op de gekste momenten diarree krijg. Het blijft een bizar idee, maar het brengt misschien zoveel voordelen met zich mee, dat ik het toch eens ga proberen de komende maand. Ik hou jullie op de hoogte. β™₯

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Ik zie dit niet als een eetstoornis en vind het geen gek idee. Gewoon proberen Erger dan dit kan het niet worden toch?❀

  1. Marion schreef:

   Precies. Dit is gewoon geen doen. Ik ga het aankijken voor een maand. Wie weet wat het gaat brengen!

 2. Lot schreef:

  Dat is dan toch Intermittent Fasting? Niets mis mee, ik doe 2 dagen in de week een Vastendag van 500 kcal en drink dan alleen een kopje bouillon overdag en een kleine maaltijd rond 6 uur. Zo blijf ik makkelijk op gewicht.

  1. Marion schreef:

   Geen idee of het een naam heeft, maar het heeft niet mijn voorkeur. Maar ja, nood breekt wetten in dit geval, dus wie weet.

 3. chucky1012 schreef:

  Hier had ik dus al eerder aan gedacht….
  Ik hoop dat het werkt.
  Sterkte…

  Fijne dag Xoxo

  1. Marion schreef:

   Lig nu op bed met helse pijn. Het heeft compleet het tegenovergestelde effect. Nou ja, niet geschoten altijd mis.

 4. Marleen schreef:

  Als mensen stoppen met eten kan ik het ook zo zien als een eetstoornis. Ik zeg het hard maar je lichaam krijgt niet de stoffen die ze moeten krijgen en het lijkt me niet dat jezelf de dood in wil jagen toch? En hoe zal je dat dan oplossen met etentjes. Zal je dan tegen de gastvrouw die goed haar best doet zeggen sorry ik eet niet meer. Ik heb in mijn omgeving zelf meegemaakt hoe iemand kapot ging aan anorexia. Wij hebben toen de zus van die persoon meegenomen op vakantie om haar even uit de rotsituatie te halen. Dus wat je ook doet, besef dat je mensen van wie je houd er ontzettend pijn mee kan doen.

  1. Marion schreef:

   Ik heb 25 jaar lang gevochten tegen mijn eetstoornis. Ik weet hoe het voelt en waarvoor ik het doe. Het niet eten is bij een eetstoornis een symptoom. In mijn geval is het juist een middel. Ik weet waar ik mee bezig ben. Eetstoornissen zijn de hel en dat is iets waar ik nooit meer naar terug wil.

   1. Marleen schreef:

    Dat is goed om te horen.

    1. Marion schreef:

     En het werkte ook niet trouwens. Vreselijke pijn in mijn buik en die ging pas over nadat ik gegetem had. Het lichaam knows best 😊

 5. mariellemarielle schreef:

  pfff ik schrok wel even van de titel.
  Lieve meid, de wanhoop spat van het scherm!

  Ik heb echt met je te doen, zou soms wel iets met je willen delen waarover ik veel lees maar ik durf het niet en wil geen ongevraagde tips gaan geven want het kan mogelijk heel verkeerd overkomen/uitpakken.

  Wat ik wel doe is blijven meelezen en blijven meeleven (en bidden).

  Sterkte en kracht

  1. Marion schreef:

   Dit plan pakte in ieder geval helemaal verkeerd uit. Ik moet zelfs een beetje lachen om mezelf. Het is ook gewoon een heel stom plan. Niet eten. Maar goed, ik kreeg vreselijke pijn aan het einde van de middag, ben toen gaan eten en toen kon ik meteen naar de wc en was de pijn weer weg. Ik moet gewoon naar mijn arts luisteren. Ik hoor het hem nog zeggen: Wat je ook doet, ALTIJD blijven eten!πŸ˜…

   1. mariellemarielle schreef:

    ik snap je wanhoop wel hoor!
    Het is gewoon zo …verschrikkelijk voor je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.