Jip, Mattie & Mobster

Nieuw drama in cavialand. Het was al een poosje onrustig tussen Mattie en Mobster. Mattie is erg onderdanig, maar is tot nu toe de baas geweest omdat Mobster simpelweg nog te jong was om de baas te zijn. Mobster is nu bijna 6 maanden en dat betekent dat hij gaat proberen de macht over te nemen. Echter, omdat Mattie zo onderdanig is liep dat helemaal uit de hand. Mobster bleef Mattie aanvallen en wegjagen. Net als met die witte beer die we hadden voordat Mobster kwam. Ik heb Mobster dan ook weggehaald bij Mattie en bij Jip gezet. De vraag is of Jip daar blij mee is, maar ik heb even geen andere optie.

Mobster probeerde ook bij Jip de baas te worden, maar kwam van een koude kermis thuis. Hij heeft geen schijn van kans. Jip loopt nu echter weer de hele dag klaaglijk te piepen. De vraag is: Wat is erger? Klaaglijk piepen of alleen zitten? Voor nu kan het even geen kwaad zo. Jip is natuurlijk oud en zit alles behalve te wachten op een jong springding. Wat ik zou kunnen doen is het voor nu even zo laten en dan vervolgens Mobster laten castreren en die dan met een jong zeugje plaatsen. Mattie ga ik ook laten castreren, want die kan gewoon niet met andere mannetjes samen, maar is wel dol op andere cavia’s. Die wil ik echt niet alleen laten zitten. Ik heb al een heel leuk jong zeugje gezien in het asiel in Amersfoort. Zij zit sinds oktober geloof ik in het asiel, dus ook al best lang. Als ik Mattie één dezer dagen laat castreren, dan zou ze volgende maand hier naartoe kunnen komen.

Mobster is nog vrij jong voor een castratie, maar het kan. Vanaf 4 maanden is het mogelijk, maar ik weet niet of dat nou zo wenselijk is. Het meest ideale voor nu zou zijn als Jip en Mobster vriendjes kunnen worden en als Jip dan straks komt te overlijden, want die is ook al vrij oud en zijn gezondheid gaat niet echt op en top de laatste tijd, dan kan ik op dat moment Mobster laten castreren en dan kan hij ook gaan daten. Voor nu is het nog even schipperen. Dat Mobster uiteindelijk de baas zou worden, dat had ik wel verwacht, maar dat het zo zou gaan, nee, dat zag ik absoluut niet aankomen. β™₯

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Je bent er maar druk mee! Toch gek dat Mobster blijft aanvallen terwijl Mattie zo onderdanig is… ik weet niet zo veel van cavia’s, maar ik dacht dat blijven aanvallen niet ‘nodig’ is als de ander al onderdanig is en zich overgeeft. Wel sneu dat het zo gaat, succes ermee!

  1. Marion schreef:

   Dat is wel de theorie inderdaad. Het gebeurt echter regelmatig met twee beertjes, daarom ga ik nu toch voor de castratie. Een beertje kan dan met 1 of 2 zeugjes en zo kom je eigenlijk nooit in de problemen, ook niet als er eentje wegvalt.

 2. chucky1012 schreef:

  Oh oh oh….. wat zijn die beestjes bezig….
  Wat zielig.

  Xoxo

 3. yvonne schreef:

  Pittige tijden in caviadijk. πŸ˜‰

 4. mariellemarielle schreef:

  Ah..dat is altijd vervelend, die rangorde (bepalen). Ik hoop dat het goed komt met de oplossingen die je zelf bedacht hebt!
  Succes ermee!

  ps..kunnen ze niet in relatietherapie?

 5. Sabine schreef:

  Wat een drama’s in cavia-land! Vreemd dat hij zo blijft aanvallen… zo apart hoe de dierenwereld soms werkt. Wel echt superlief hoe goed je voor die lieve beestjes bent!

  1. Marion schreef:

   Het lijkt wel of Mattie verkeerde signalen afgeeft. Iedere cavia gaat vol op hem af. Dit is nu al de derde cavia waarmee het misgaat. Vanochtend een afspraak gemaakt voor een castratie en dan gaan we op zoek naar een vriendinnetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.