Patience

De toekomst is normaliter niet iets waar ik me graag mee bezighoud. Mijn toekomst is onzeker. Ik weet nooit hoe ik me over een week, een dag of zelfs een paar uur voel. Maar, moet ik dan maar niets meer ondernemen, alleen omdat de dingen onzeker zijn? Natuurlijk niet, hoor ik iedereen (en mezelf) heel hard roepen. Maar is dat wel zo gemakkelijk? Blijven we niet allemaal massaal hangen in die baan die we eigenlijk allang niet meer zo tof vinden, maar die wel zekerheid biedt? Blijven we niet al te vaak bij een partner, omdat we niet weten of en hoe we het allemaal alleen moeten gaan doen? Dus dat natuurlijk niet is zo natuurlijk nog niet. 

Vanochtend kreeg ik een kaart (veel mensen in de tarotwereld zeggen ‘trok ik een kaart’, maar voor mij voelt het als krijgen) en die kaart liet mij mezelf zien, op de kade, kijkend naar een schip in de verte. Voorheen zou ik daarbij een gevoel van eenzaamheid hebben gekregen. Een schip dat vertrekt en ik blijf alleen achter. Maar vanochtend zag ik een schip wat eraan kwam en ik stond daar om hem te verwelkomen. Het schip stond symbool voor de toekomst. Ik heette mijn eigen toekomst welkom. Dat zette me aan het denken. Wat is mijn toekomst? Het besef dat ik de enige ben die mijn toekomst kan creëren drong ineens heel helder tot me door.

Ondertussen maak ik foto’s. Ik heb weer een zending ‘afgekeurde’ stenen binnengekregen. Deze zijn niet goed genoeg om in de winkel te verkopen en ik kan deze partijen voor een schappelijk prijsje overnemen. Ik doe dat regelmatig en verkoop deze dan weer in mijn kraampje of op marktplaats. Ik maak hier geen winst op, het is puur een liefhebberij. De vraag is echter of het wel bij een liefhebberij moet blijven? Onlangs oefende ik met een Etsy Shop, maar kwam van een zeer koude kermis thuis. Ik kon een zeer kleine, eenvoudige Etsy Shop al niet volhouden. Hoe wilde ik dan in vredesnaam ooit een echte webshop beginnen?

Planning. Ik moet een betere planning maken. Ik moet kappen met die idioot impulsieve acties. Binnen twee dagen een Etsy Shop uit de grond stampen is leuk, maar niet goed doordacht. Ik moet een goed plan maken en terwijl ik bezig ben met dat plan, kan ik op de achtergrond rustig doorgaan met de verkoop in Jouw Marktkraam en op Marktplaats. Ik mag best de prijzen wat ophogen, zodat ik wél wat winst kan maken. Die winst kan ik dan gaan investeren in goede en mooie producten voor mijn Etsy Shop en dan ga ik met die Etsy Shop eens serieus een jaar, misschien wel twee jaar, kijken of en wat er precies haalbaar is voor mij. Met de zekerheid van een uitkering op de achtergrond, die nog loopt tot april 2019, is dat de ideale proefperiode. Als ik dan volgend jaar rond deze tijd de herkeuring heb, heb ik misschien ook een veel beter zicht op wat ik wel en niet kan op dit vlak.

Ik wil dit echt heel graag, merk ik. Ik moet alleen wel een goede planning maken en vooral meer, veel meer geduld hebben. Ik kan dat best..

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Evelyne schreef:

  Wat je verteld in je eerste stuk van je artikel, zo voel ik mij op dit moment ook. Ik voel mij vrij onzeker over de toekomst en kies dan maar voor de ongelukkige zekerheid. Doch ik stappen onderneem, toch heb ik het gevoel dat ik ter plaatse blijf trappelen. Het word mij ook even teveel.. Ik ben innerlijk ergens gecrasht, zeg maar. Ik wil je eigenlijk niet lastigvallen met mijn zorgen, jij hebt er al genoeg. Ik moest dit gewoon even kwijt, sorry..

  1. Marion schreef:

   Altijd prima om hier even je hart te luchten. Je valt mij en niemand ermee lastig. Wie het niet lezen wil, scrollt maar lekker verder. Het is ook moeilijk om die stap te zetten en door mijn ziekte werd de keuze eigenlijk voor mij gemaakt. Ik denk namelijk dat ik het uit mezelf ook niet aangedurfd had. Het is moeilijk en de stap op zich is nog niet de oplossing. Dan begint het pas…. Het is een lange weg en ik wens je sterkte erin. 💕

 2. Jolanda schreef:

  Volgende week wil ik eindelijk mijn nieuwe gordijnen gaan naaien. Eindelijk mijn belastingaangifte doen, moet een paar hoofdstukken redigeren, zo’n 300 draadjes afhechten en….ik zie wel wat er van terecht gaat komen, met twee soorten reuma, PTSS, HS, en weer nierstenen is alles in elke toekomst onzeker…maar de plannen zijn er wel, en dat geeft me een goed gevoel.
  Fijn weekend in ieder geval, morgen is het een hele koude dag, hou er rekening mee….

  1. Marion schreef:

   Dat is zo. Het plannen maken, het vooruitkijken, naar uitkijken, dat is al een groot deel van het goede gevoel en het plezier!

 3. Xamantha schreef:

  O wauw, dat beeld van die boot en hoe je het verwelkomt… 💛

  Mag ik zeggen dat ik het impulsieve en enthousiaste een geweldige karaktertrek vind? Je proeft van de mogelijkheden in plaats van twijfelend af te wachten. Steeds weer een nieuwe ervaring erbij, bouwend aan die toekomst. De ene ervaring laat je achter, de goede neem je mee.

  Ja, jij kan dat best. En gooi die prijzen alsjeblieft omhoog! 😘

  1. Marion schreef:

   Ja, je hebt een punt. Er zitten ook positieve kanten aan, want als ik nooit impulsief die tent online had gegooid, dan had ik nu niet geweten hoe leuk ik het vond en was ik geen serieus plan gaan maken. Oké dan!!! ❤😁

 4. chucky1012 schreef:

  Wauw….
  Zo goed dat jij dat wilt gaan proberen.
  Ik bid voor jou dat het zeker zal gaan lukken.
  Het is het proberen waard en jij moet doen wat jou gelukkig maakt.
  Gooi zeker de prijzen omhoog want velen vergeten hoeveel tijd men erin stopt….
  Hier ligt alweer sneeuw.
  Nog 3 dagen daarna begint de lente….
  Het is te hopen dat de temperaturen weer snel zullen stijgen en de zon flink zal gaan schijnen….
  Ik ben er klaar mee met deze winter.

  Een fijn weekend Xoxo

 5. mariellemarielle schreef:

  Mooi zeg hoe je dit ziet! Ik vind het zo leuk dat je iets hebt gevonden waar je zoveel uithaalt!
  De kaart kan je op veel manieren interpreteren, ik had hem ook heel anders bekeken, niet zo hoopvol en positief als jij!

  Ik hoop dat je jezelf de tijd en ruimte gunt om je droom waar te maken, haha al vind ik die spontane acties van jou ook altijd heerlijk en heel dapper!

  Fijne dag vandaag!

 6. Lot schreef:

  Weet je dat ik erg blij ben dit te lezen? Al vaak dacht ik dat als ik je impulsieve acties las.
  Je stort je zo ergens in dat het met jouw mogelijkheden eigenlijk gedoemd is te mislukken. Niet alleen op doe gebied maar ook wat je je voorneemt om hier te schrijven, bv elke dag en dan komt het er niet van.

  Plannen maken en hier delen, dan hoor je ook ervaringen van anderen waar je wat van kan leren.
  Heel veel success.

 7. Fauve schreef:

  Lot’s woorden zouden mijn woorden kunnen zijn. Kan ik nog wel iets aan toevoegen; Wat is je grootste struikelblok Marion? Kun je daarom heen je planning maken? En eigenlijk zou ik willen dat ik 10% van je enthousiasme had 😉 want ook ik blijf vaak zitten waar ik zit. Bekende shit is bekende shit…

  1. Marion schreef:

   Nee, niet echt. Mijn grootste struikelblok is mijn ziekte, vooral de hs en de pds en die zijn verdomd grillig. Dat is iedere keer waar ik tegenop loop. Nou ja, loop? Knal in mijn geval 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.