Live blog: Brainstorm Artikel Naam Webshop

Ik kreeg net een hele goede tip van Lisa op Twitter: het is toch echt verstandig om in je naam te verwerken wat je verkoopt, zodat mensen je weten te vinden. Dat is inderdaad een heel goed punt. Omdat ik niet iedere keer een artikel wil schrijven als ik een tip krijg, van gedachten verander of weer eens een briljante ingeving heb, open ik dit artikel om te brainstormen. Dat is handig voor mezelf om alle ideeën, tips en adviezen bij elkaar te houden.

Wat ga ik allemaal verkopen?
Edelstenen en mineralen. Kaarten. Zelfgemaakte ansichtkaarten, maar ook orakelkaarten en vintage decks. Hopelijk een paar vilten godinnen poppetjes. Er zijn plannen voor notitieboeken, schriften en agenda’s. Kortom, van alles.

Ook nog een vraag is: Wil ik een Engelse naam of een Nederlandse naam? Engels klinkt lekkerder, maar ik wil me eigenlijk gaan richten op Nederlandse klanten. Er is al zoveel van dit soort dingen verkrijgbaar in het buitenland. Ik hoef echt niet te verwachten dat ik over de grens ga verkopen. Hooguit een keer in België, maar dat zie ik meer als mijn tweede thuisland 🙂

Leuk al die tips die binnenkomen.

Opties voor namen voor de webshop:

 • In Amor
 • Ludivine
 • Crystals, Cards & More
 • Crystals & Creations

Tessa opperde de naam In Amor, een anagram van mijn naam. Ik moet zeggen…. Ik ben wel een beetje verliefd op deze naam. Hij staat voorlopig met stip op nummer 1. Thanks Tessa!

19 maart: Ik heb de lijst met namen al flink ingekort. Mijn eigen naam is verdwenen uit de lijst, tenminste, geschreven op de reguliere manier. De naam In Amor is een anagram en Ludivine is Latijns voor Marion. Het zijn eigenlijk de twee namen die ik op dit moment nog overweeg.

8 gedachten over “Live blog: Brainstorm Artikel Naam Webshop

 1. iets met ‘bezinning’ of zo? dat is een breed begrip dat toch een richting aangeeft. bezindingen, bezinnedingen, bezinning-shop…
  of een anagram van je naam? in amor?
  of maritualiteit?

  benieuwd wat het gaat worden! mooi dat je er zo gelukkig van wordt! happysoul… kan ook nog

 2. Ik herken (wederom) dit dilemma. Heb het gehad toen ik een naam moest verzinnen voor mijn fotografiewebsite. Eerst deed ik iets met paarden. Toen werden het portretten. Nu doe ik sport. En help, ik ben mij ook aan het oriënteren op vogels en natuur…. Ik heb de naam daarom heel neutraal gehouden en enkel mijn achternaam gebruikt. Kan ik alle kanten mee op. Enkel voor de uitvaartfotografie had ik toen een andere site en naam. Pak een naam die fijn uit te spreken is, kort en krachtig maar die ook dicht bij jezelf ligt.

  1. Ja, precies. Het is echt een dilemma. Ik ken mezelf, zo wisselvallig als het Nederlandse weer, dus die webshop zal ook met het de dag/week/maand/jaar gaan veranderen. Daarnaast hoef ik me ook weer niet zo druk te maken, want het is en blijft uiteindelijk een hobby. Ik hoef er niet mijn boterham mee te verdienen.

   Leuk al die tips! Thanks!

 3. Heel leuk dat je een Webshop gaat beginnen! Hier wat hersenspinsels:
  – Mar-is-ON 💪🏼
  – Ludivine = Marion in het Latijns
  – Marjoram (Betekenis van je naam)

  Vind ‘in Amor’ ook heeel leuk! Succes!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.