Tarot School: 3 kaarten

Het leek me wel leuk om zo af en toe wat te delen over mijn opleiding tot intuïtief tarot lezer. Ik volg deze opleiding online bij de Sage Intuitive Tarot School en de opleiding zelf duurt een jaar. Wil je echt een gecertificeerd tarot reader worden, dan moet je daarna nog een extra opleiding doen om daadwerkelijk je certificaat te behalen. Ik kon mezelf zowaar beheersen toen ik me inschreef voor deze opleiding en nam deze optie er niet meteen bij. Eerst maar eens kijken hoe het eerste jaar me bevalt en dan zien we wel weer verder.

In de eerste maand van deze opleiding kiezen we één of twee decks uit waarmee we het komende jaar gaan werken. Dat was voor mij niet zo heel erg moeilijk, aangezien ik onlangs bijna alles verkocht heb. Ik heb dus nog maar drie tarot decks over. Ik heb gekozen om te gaan werken met de Tarot of The Magical Forest. De reden daarvoor is uiteraard mijn liefde voor dieren, maar een andere belangrijke reden is dat er veel expressie op de gezichten van de dieren te zien is. In het dagelijks leven is dat waar ik naar kijk bij mensen, hun expressie en houding. Niet wat ze dragen, wat ze bij zich hebben of hoe ze er verder uitzien. Het is vooral de uitdrukking op hun gezicht en hun houding. Ik ben niet zo goed in het interpreteren van situaties, iets wat veel gebruikt wordt in de tarot, maar waar ik dus betrekkelijk weinig mee kan. Daarom is dit deck voor mij het ideale deck om mee te werken.

Vandaag kregen we de opdracht om drie kaarten uit het deck te selecteren. De eerste kaart is de kaart die je het allermooist vindt, de kaart waar je blij en gelukkig van wordt. De tweede kaart is een neutrale kaart waar je niet direct een bepaald gevoel bij hebt, maar die wel je nieuwsgierigheid wekt. De derde kaart is de kaart die je niet mooi vindt of misschien moet ik zeggen: de kaart die je een slecht gevoel geeft of onprettige gevoelens naar boven haalt.

Strengt – Kracht
De eerste kaart die ik heb gekozen is de Kracht kaart. Niet zozeer dat ik de afbeelding het mooiste vond, maar het riep wel de meest fijne gevoelens op. Twee dieren, waarvan normaal gesproken de één de ander opeet, die elkaar liefkozen en blind vertrouwen. Letterlijk blind vertrouwen, want ze hebben beide de ogen dicht.

Two of Swords – Zwaarden 2
Deze kaart riep veel vragen op. Als eerste de blinddoek. Waarom? De mooie roze jurk. De prachtige maan op de achtergrond, die ze uiteraard zelf niet kan zien. Dan de twee gekruiste zwaarden. Is ze ready to fight? Of zijn de gekruiste zwaarden juist een teken van wapenstilstand? Of bescherming? Het kan alle kanten op met deze kaart. Het leuke is, als je de betekenis van de kaarten niet kent, je ze dus altijd op je eigen manier en gevoel kunt interpreteren. Dat ga ik nu niet doen, want dit is geen reading, maar ik ga deze kaart goed onthouden en kijken wanneer ik hem de volgende keer weer tegenkom.

Knight of Wands – Staven Ridder
Deze kaart vind ik erg vervelend. De ogen van de grote kikker komen agressief en dwingend op mij over. Daarnaast vind ik het erg vervelend dat hij zijn tong uitsteekt. De ridder op de rug van de grote kikker kijkt ook nogal vertwijfeld. Hij is de spiegel voor mijzelf. Hij gaat wel mee, maar het lijkt en voelt alsof het met veel angst en onzekerheid gepaard gaat. De opdracht was (gelukkig) om hier maar kort naar te kijken. Er hoeft niet teveel in één keer naar boven te komen.

Een ontzettend leuke opdracht om te doen. Ik denk dat het voor mij iets makkelijker is om zonder boek te werken dan voor de meeste leerlingen. Veel van hen hebben al een redelijke tarotkennis en je kunt dan simpelweg niet voorkomen dat je je kennis die je al hebt meeneemt in de interpretatie van de kaarten. Dat hou je gewoon niet tegen. Daarom ben ik blij dat het me niet gelukt is om me het afgelopen jaar te verdiepen in de tarot. Of wellicht was dit juist wel de reden waarom dat niet lukte; zodat ik als leek aan deze opleiding kon beginnen. ♥

6 gedachten over “Tarot School: 3 kaarten

  1. Wat leuk dat hier een opleiding voor is. Heb wel verschillende cursussen hier over gezien. Het bijzondere aan tarot is dat je het op verschillende manieren kunt interpreteren. Wanneer ik een kaart uit Shadowscapes trek zie ik zo vreselijk veel dat ik niet zonder een beschrijving kan. Iedere kaart fascineert mij enorm. Door de beschrijvingen te lezen krijg ik direct weer andere inzichten. Ik heb mij overigens niet zoveel ingelezen als jij hebt gedaan. Ik vind het wel erg leuk om geregeld een kaart te trekken in bepaalde situaties. Geeft soms net wat meer rust. Of inzicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.