Dream Or Donate

Al vaker maakte ik een Dream or Donate pagina aan, maar altijd voor een ander. Veilig. Makkelijk. Zonder verantwoordelijkheden. Zonder me bezwaard of ongemakkelijk te voelen. Deze keer is het anders. Deze keer is het voor mezelf. En dat is eng. Eng, moeilijk en man oh man, wat voel ik me ongemakkelijk. Als ik door alle dromen heen blader, die andere mensen hebben, dan zie ik doodzieke kindjes voorbij komen voor wie de behandeling niet wordt vergoed door de zorgverzekering en wiens ouders een wanhopige poging doen om hun kindje een waardig leven te geven. En daar kom ik aan, met mijn wens om een webshop te open. Mijn hemel, wie ben ik dan?

Maar zo werkt het niet. Ik kan moeilijk stoppen met eten, omdat er in andere landen mensen zijn die te weinig te eten hebben. Ik kan moeilijk stoppen met voor mezelf zorgen, omdat er elders in de wereld mensen zijn die die mogelijkheden niet hebben. Ik kan de rest van mijn leven ziek zijn, me depressief en waardeloos voelen en in de uitkering blijven of ik kan de rest van mijn leven ziek zijn, me regelmatig goed voelen, creatief bezig zijn, inspireren en geïnspireerd worden en wellicht (deels) in mijn eigen inkomen voorzien. Dát kan ik ook proberen en dat is wat ik ga doen.

Een eigen webshop. In Amor of Ludivine. Creëren en verkopen. Maar voordat je kan gaan creëren en verkopen, moet je inkopen. Normaliter kan je daar een lening voor afsluiten, maar omdat ik arbeidsongeschikt ben en een uitkering ontvang, mag en kan ik dat niet. Ik mag alleen een lening afsluiten als ik mijn uitkering stopzet en dat kan (nog) niet. Ik moet eerst in de praktijk ervaren wat voor mij lichamelijk haalbaar is. Van het UWV mag ik wel een Etsy Shop openen. Ik mag ook een Dream or Donate pagina opzetten. Ik heb het allemaal goed uitgezocht en nagevraagd. Het kan, het mag en dus ga ik het proberen. Doodeng, maar waarom blijven dromen, als je ook kan proberen die dromen werkelijkheid te laten worden?

Hieronder vinden jullie de link naar mijn Dream or Donate pagina. Jullie zijn de eerste die hem te zien krijgen, want de pagina zelf wordt pas openbaar gemaakt als er meer dan € 25,- gedoneerd is. Ik wil jullie wel op het hart drukken dat je niet moet gaan doneren als je er niet achter staat en al helemaal niet als je het geld niet kunt missen. Het is een droom. Mijn droom. En soms komen dromen uit. Soms ook niet. ♥

Dream or Donate: Een Eigen Webshop, Een Eigen Inkomen.

8 gedachten over “Dream Or Donate

  1. Succes!! En…dit is helemaal goed en heel mooi!!! Er zijn altijd, altijd mensen die iets ergers hebben, iets anders wensen etc…maar dit is jouw wens en die is netzo belangrijk!!!
    Ik ben zo blij dat je iets gevonden hebt waar je echt zoveel uithaalt!

    Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.