Streefbedrag van € 950,-

Een streefbedrag vaststellen was geen natte vingerwerk. Eerst wilde ik voor € 500,- gaan, maar toen ik dacht aan de orakelkaarten, die ik een jaar geleden ontwierp, besefte ik dat dat simpelweg niet voldoende was. Een paar decks laten afdrukken is geen optie. Eentje kost namelijk € 40,-. Twee kost € 60,-. Drie € 70.- en vier € 75,-. Laat ik er echter direct 25 afdrukken, dan ben ik € 300,- kwijt. Dat is een smak geld, maar dan heb je wel een fatsoenlijke kostprijs per deck. Dan ben je er overigens nog niet, want dan heb je nog geen verpakking. Kortom, wil ik opnieuw een orakelkaartendeck gaan ontwerpen, laten printen en verkopen, dan ben ik alleen daarvoor al de helft ongeveer kwijt. De andere helft zal gaan naar edelstenen en materialen voor de bomen, de godinnen en de schilderijtjes. Verder ben ik uiteraard nog een maandelijks bedrag kwijt aan de programma’s die ik gebruik, de workshops die ik volg, de kosten voor mijn domein, email en niet te vergeten Etsy zelf. Etsy krijgt een bepaald percentage van alles wat ik verkoop. Daar tegenover staat dat zij de hele website bijhouden én mijn administratie.

Na een dagje flink schrijven en rekenen, kwam ik alles bij elkaar op bijna € 1.000,- uit. Een flink bedrag, waar ik zelf eigenlijk ook wel van schrok. Nu begrijp ik wel waarom het me tot nu toe nog niets opgeleverd heeft, zowel de vorige Etsy Shop als Jouw Marktkraam. Je haalt een fiks bedrag op, maar je hebt geen idee hoeveel je ondertussen ook inkoopt. Nou ja, je weet het wel natuurlijk, maar je focust je liever op wat er binnenkomt. Dat moet ik vanaf nu ook gelijk trekken. De uitgaven zijn minsten zo belangrijk als de inkomsten.

Mijn uitgaven zijn in verhouding met andere webshops hoog. Ook dat is een punt waar ik rekening mee moet houden. Ik kan en mag mij niet inschrijven bij de KvK en kan dus ook niet bij de groothandel inkopen voor de lagere prijzen waar andere webshops wel voor kunnen inkopen. Ik maak dus vooral in het begin een stuk minder winst dan de ”echte” webshops. Sterker nog, ik zal in het begin misschien wel helemaal geen winst maken. Ik moet dus een beetje creatief worden om mensen over te halen in mij te investeren. Ik overweeg om nog een paar veilingen te organiseren. Daarnaast heb ik voor het komende jaar mensen nodig die openstaan voor tarot lezingen. Ik moet uiteraard oefenen en aangezien readings tegenwoordig behoorlijk prijzig zijn, is het voor een aantal mensen misschien interessant om mij op hen te laten oefenen voor een kleine bijdrage, welke dan geïnvesteerd gaat worden in de shop.

De tussenstand is op dit moment trouwens € 60,-! In één dag al € 60,- opgehaald. Ik vind het zo ontzettend tof! Mensen die in mij geloven en in mij vertrouwen. Dat is wel echt bijzonder om mee te maken. Dank jullie wel.

Ik ga een bestelling inpakken en dan ga ik richting Barneveld om een doos tweedehands artikelen op te halen. Supertof. Mensen die geen geld kunnen missen, maar nog wel vintage spulletjes hebben staan die ik mag gaan verkopen in mijn kraampje. Wauw, echt te gek. Ik voel me hondsberoerd lichamelijk, maar in mijn hoofd ben ik blij en dat maakt een hoop goed. Thanks allemaal. ♥

3 gedachten over “Streefbedrag van € 950,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.