Over hooi en chemokuren

Vandaag kregen we het bericht dat mijn vader niet voldoende hersteld is om maandag aan zijn vijfde chemokuur te beginnen. Het was ook allemaal wel erg zwaar de afgelopen weken. Nog tussendoor met koorts naar het ziekenhuis. Niet zelfstandig van woonkamer naar keuken komen. Ik moet zeggen dat het me niet heel erg verbaasd. Volgende week donderdag gaat hij opnieuw naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek en dan kan hij wellicht de maandag erop alsnog zijn vijfde kuur krijgen. Daar gaan we maar gewoon vanuit. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik geen idee heb wat het precies betekent als de chemo dan wéér niet door kan gaan, maar dat zien we dan wel.

Zelf was ik ook even een beetje van de radar. Iets teveel hooi op de vork, denk ik. Al die donaties, de eerste bestellingen, de ideeën, de plannen, de realisatie dat het misschien wel echt gaat lukken. Het was allemaal iets teveel voor me. Daarnaast werkt mijn lichaam nog steeds niet mee. Kleine ontstekingen all over the place en dat maakt me moe. Uitgeput zelfs. Het kan maar zo gebeuren dat ik zo dadelijk al in slaap val. Moet ik wel even mijn medicijnen innemen, bedenk ik me nu, anders ben ik morgen helemaal de pineut.

Morgenochtend gaat om 7:00 uur de wekker. Om 8:00 uur ga ik Mattie wegbrengen naar de dierenarts. Hij wordt morgen gecastreerd. Niet leuk, maar het vooruitzicht dat hij over een maand een vriendinnetje krijgt voor de rest van zijn leven, maakt een hoop goed. Ik vind het wel spannend. Zeker omdat Mattie zo’n stresskip is. Gelukkig is hij morgenochtend als één van de eerste aan de beurt. Dan kan ik hem met een beetje geluk ook weer op tijd ophalen. Ik heb al een fijne opvang gevonden waar ik over een maand een lief zeugje op kan halen. Hopelijk is een vrouwtje dan wél de oplossing voor Mattie. Zo niet, dan weet ik het ook niet meer.

De eerste edelsteenboompjes zijn trouwens klaar. Ik zal zo spoedig mogelijk een blogje hierover schrijven met een paar foto’s erbij. Voor nu wens ik jullie een fijne avond. ♥

8 gedachten over “Over hooi en chemokuren

 1. Sterkte met je vader en ook moeder, die heeft het natuurlijk ook niet makkelijk.

  En met al je plannen ben je weer beetje in dezelfde valkuil gevallen, teveel tegelijk willen. Maar wel erg positief allemaal waar je mee bezig bent. Succes

 2. Hey
  Hoe gaat het vandaag? HOe is het gegaan met Mattie?

  Wat naar zeg voor je vader! Ik hoop dat hij snel weer sterker zal zijn!

  Verder hoop ik dat jij je beter zal voelen! doe het rustig aan!!

  Veel sterkte voor jou en ook voor je ouders en zus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.