Edelsteenboompjes

Het beloofde artikel over de edelsteenboompjes. Hierboven op de foto zien jullie de eerste exemplaren. Ik probeer verschillende manieren uit om de boompjes te maken. De goedkoopste manier is met lijm, maar mijn hemel, wat is dat een gepruts! Ik werd er helemaal gek van! Dus besloot ik al snel dat ik die ene euro wel extra wilde betalen voor de steentjes die doorboord zijn. Het moet ook leuk blijven om te doen uiteraard.

De originele manier om de edelsteenboompjes te maken is op een groot stuk mineraal, zoals hier op de foto. Dit exemplaar ging helemaal de mist in. Ik dacht eerst handig de stam vast te lijmen. De lijm was echter zo dun en liep alle kanten op. De volgende ochtend zaten de “wortels” ook vast. Ik kon ze dus niet meer mooi draaien en vervolgens vastlijmen. Mijn nichtje vond het geen ramp, want die heeft dit exemplaar gekocht.

Deze is op zich goed gelukt, maar de verhoudingen kloppen niet helemaal. De boom is eigenlijk iets te lang, waardoor hij nogal wiebelig op het iets te kleine stukje aventurijn staat.

Dit is een ieniemini boompje gemaakt van sodaliet en deze gaat morgen per post naar de nieuwe eigenaresse.

Dit boompje heb ik gemaakt van de steentjes die aan de ketting zaten van de schoonmoeder van mijn zus. Ik mocht haar erg graag, ze is al een poosje overleden, en de ketting was me dan ook erg dierbaar. Het enige jammere was dat de ketting maar in een doosje lag te liggen en ik er eigenlijk niets mee deed. Het idee om de stenen in een boompje te verwerken pakte erg goed uit. Ondertussen heeft een online vriendin haar ketting ook al naar me opgestuurd, zodat ik ook van haar ketting een mooi boompje kan maken.

Ideetjes uitproberen. Zand en schelpjes. Leuk voor in de zomer.

De uitvoering is wat slordig, maar dit is wel een hele goede manier om de boompjes op een steen te zetten. Met wat nepmos erbij plakt de boel veel beter aan elkaar en staat het boompje uiteindelijk een stuk steviger.

Dit was het allereerste exemplaar wat ik maakte. Het is eigenlijk heel simpel. Je rijgt een steentje aan het metaaldraad, wikkelt ze een paar keer om haar en as en rijgt het volgende steentje aan het draad. Bij deze heb ik er twee per takje gedaan. Vervolgens draai je twee takjes aan elkaar en ontstaat de dikkere tak die naar de stam loopt. De dikkere takken draai je vervolgens samen tot stam en onderaan maak je de wortels. Dat is een klusje waar ik nog flink mee moet oefenen, want dat ziet er nog niet zo netjes uit. Deze boompjes, op de onderste na, want dat is mijn eerste boompje, zijn allemaal te koop. Van de opbrengst kan ik weer nieuw materiaal kopen om mee te oefenen.

De Dream or Donate pagina loopt ook geweldig goed. Er is al € 525,- van de € 950,- die ik nodig heb om de start te maken, gedoneerd. Iedere keer als ik het zie dan is daar weer even dat besef hoe geweldig dit is. Hoe bijzonder dit is! Mensen die mijn blog lezen of me via Twitter of Facebook kennen en me nog nooit in levende lijve hebben gezien, doneren gewoon geld zodat ik kan gaan proberen mijn droom waar te maken. Het is fantastisch. Echt, helemaal geweldig.

Ik hoop dat ik op mijn verjaardag, 11 juli, de Etsy Shop kan openen. Stiekem vind ik die datum nog veel te ver weg! Ik zou het liefst morgen al opengaan, maar ik moet geduld hebben. Ik heb nog veel bestellingen die binnen moeten komen. Ik ga nog een workshop volgen en ik moet nog heel veel oefenen met boompjes maken. Alles moet nog gefotografeerd worden straks en als het even kan met iets betere belichting dan de foto’s hierboven. Kortom, ik heb nog genoeg te doen de komende maanden. Voor ik het weet is het zover, ben ik jarig en gaat de shop open. Ik kan niet wachten!

Nu is het tijd om uit te rusten. Ik ben erg moe. Ik wens jullie een hele fijne avond! ♥

19 gedachten over “Edelsteenboompjes

 1. Erg leuk dat je iets vertelt over het maken van de boompjes, daar was ik erg nieuwsgierig naar. Als leek zie ik de imperfecties echt niet, ik vind ze stuk voor stuk mooi genoeg voor in een shop.
  Goed op weg Marion! 💛

  1. Ik heb de imperfecties ook handig weggewerkt, maar ze zijn er wel. Voor nu vind ik dat niet erg, maar voor in de shop wil ik ze wel graag in orde hebben. Geeft ook niet, ik kan niet verwachten dat boompje 1 meteen helemaal naar wens is. Het is gewoon al heerlijk om ermee bezig te zijn. Jouw boompje komt misschien vandaag wel aan. Geniet ervan!

  1. Dank je wel! Ja, ik probeer wel goede materialen te gebruiken. Is nog een beetje zoeken wat me het beste bevalt en waar het ook betaalbaar is, maar voor nu lijk ik al wat leuke adresjes voor de inkoop gevonden te hebben! X

 2. Dit vind ik echt heel mooi en wat een goed idee om kettingen ervoor te gebruiken.
  Ik heb er ook nog een paar kapot in doosje liggen en ook een paar die te kort zijn om mooi te vallen.
  Je hebt me op heel wat ideen gebracht.

 3. Ik zag ze al voorbij komen op Instagram en vond het geweldig hoe je toch weer verder gaat met die droom van je.
  Ik gun je dit zooo erg! Die eerste probeersels zien er alvast goed uit!

 4. Ik vind dat je het heel leuk doet. Zou het zelf ook graag willen doen, een paar maken. Had een youtube kanaal gevonden maar helaasweer kwijt.
  Ik wens je veel succes met je mooie droom en hoop dat het goed gaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.