Als ik nu val …

Zomaar even een update tussendoor. Donderdag ging ik met mijn vader naar het ziekenhuis. Er werd bloed geprikt en daarna was het afwachten. Geen bericht was goed bericht en er kwam geen telefoontje. Dat betekent dat de loodzware vijfde chemokuur aanstaande maandag gaat starten. Ik moet bekennen dat ik er niet teveel over nadenk. Je kan er op dit moment tenslotte toch niets mee. Ik kan me druk maken, zorgen maken, gaan lopen stressen, schiet niemand iets mee op. Doe ik dus ook niet. Stress heb ik wel om een andere reden en die kan ik helaas een stuk minder goed van me afzetten.

Over 12 dagen is het zover. De start van de volgende behandeling. Individuele therapie. Ik ga, dat moet tenslotte van het UWV, maar ik ga met tegenzin en in volle weerstand. Het gaat goed met me. Heel goed. Ja, ik zit vol in de vermijding en ga al een poos geen sociale contacten meer aan, maar ik voel me goed. Ja, er zijn nog steeds episodes van depressie, maar die zijn niet meer zo heftig als ze ooit waren en ik kan er goed mee omgaan. Ik ben bezig met het opzetten van een Etsy Shop, wat hopelijk ooit over kan gaan in een eigen webshop. Ik ben bezig met een opleiding, een cursus, noem het zoals je wilt, maar het gaat fucking goed met me. Waarom moet ik dan in vredesnaam in therapie? Omdat het UWV vindt dat ik nog niet de juiste behandeling heb gehad. Dáárom, en alleen daarom, ga ik in therapie. Omdat ik anders niet voldoende meewerk aan mijn herstel en mijn uitkering wordt stopgezet.

Het gaat goed met me. Naar omstandigheden. Ik weet wat ik kan, waar mijn grenzen liggen, wat mijn valkuilen zijn. Ik bewaak mijn grenzen, donder soms nog in een valkuil, maar ik blijf overeind. Ik blijf altijd overeind en dat is voor het eerst in misschien wel mijn hele leven. Als ik nu weer onderuit ga, onderuit gehaald word, doordat ik gedwongen word over mijn grenzen te gaan, dan weet ik niet of het me nog lukt weer overeind te komen. Ik heb zo hard gevochten, zo hard gewerkt en zo hard geknokt. Ik weet niet of ik dat allemaal nog een keer kan opbrengen.

De tijd zal het leren. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Onee. Zo vervelend dit. Hoop voor je dat het niet gaat leiden tot meer ontstekingen. ❤

 2. juf Liesje schreef:

  De kracht zit in jou, dat heb je al bewezen. Het leven is vallen en opstaan, heel diep gaan om daarna jezelf weer te vinden. Je kan dit, want ik leid het af van je woorden. Sterkte, vooral ook ivm je papa.

 3. Lot schreef:

  Kan je dat allemaal inbrengen in de therapie hoe je je eronder voelt? Of is er een strak plan.

 4. Xamantha schreef:

  No no no, jij gaat je niet onderuit laten halen! En dat geef je hopelijk ook aan tijdens de intake. Je merkt denk ik snel genoeg wat de toon van het gesprek is.
  Als dat absoluut niet bevalt, dan heb je toch al laten zien dat je het geprobeerd hebt?
  Sterkte met dit rotgevoel. Zo herkenbaar. 🍀😘

 5. Xamantha schreef:

  O, natuurlijk ook veel sterkte voor je vader en jou!

 6. Zo frustrerend dat het UWV je gewoon verplicht tot iets waar je eigenlijk zelf niet achter staat. Knuffel voor jou.

 7. chucky1012 schreef:

  Wat goed om te lezen dat jij zo sterk bent….
  Je kan het echt….
  De power heb je.
  Ik ben trots op jou.
  Maar duim zo heel hard….
  Ik wens je heel veel sterkte….

  Geniet vant het prachtige weer….

  Xoxo

 8. Rob Alberts schreef:

  Sterkte!

  Ik wens jou het beste voor jou.

  Meelevende groet,

 9. mariellemarielle schreef:

  Wat ontzettend spannend allemaal!!
  Ik wens jullie veel sterkte omtrent je vader en jou veel sterkte ivm de therapie.

  Lieve groet

  1. mariellemarielle schreef:

   ps, als je valt…..ik hoop lieve Marion, dat je je gedragen mag voelen!!! Denk aan je!

 10. Wat krachtig jouw verwoorden Marion, herkenbaar ook
  hoe je soms overeind kunt blijven door voor jezelf te
  beslissen, te voelen tot waar… *dikke knuffel geeft*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.