15 april 2018

De afgelopen dagen waren best zwaar. Mentaal was het zwaar, maar ook de zorg voor Mattie kostte veel energie. Het was het waard uiteraard, maar het was zwaar. Dagelijks heen en weer naar de dierenarts. Op een gegeven moment moest hij om de twee uur gevoed worden, zelfs door de nacht heen. Dat laatste hoefde gelukkig niet, omdat hij die avond net weer een beetje zelf begon te eten. Gisteren kwam zijn eetlust weer redelijk op gang. Hij at vier bladen andijvie en wat peterselie. Ik gaf hem nog een klein beetje dwangvoeding erbij, maar nog maar twee keer op een dag. Vanochtend zag ik hem voor het eerst weer uit zijn bakje eten. Langzaam aan komt het dus goed. Met Mattie. Het feest is nog niet voorbij, want vanochtend werd Peter wakker met een jichtaanval in zijn teen. Wanneer houdt het op, mensen?

Mijn vader heeft ondertussen chemokuur nummer vijf achter de rug. Gisteren voelde hij zich nog redelijk en ben ik even bij mijn ouders langs geweest. Koffie gedronken, gepraat. Even naar de groenteboer met mijn moeder. We weten dat vandaag de grote klap komt. De komende twee weken … we weten het niet. De verwachting is dat het loodzwaar zal worden.

Woensdag begint mijn therapie. Ik kijk er zo’n beetje om het uur anders tegenaan. Op dit moment kan die hele fucking therapie me gestolen worden. Mijn vader, mijn moeder, Mattie, Peter, mijn eigen lichamelijke gezondheid, mijn sociale angst, depressie, het huishouden en alles wat erbij komt kijken. En dan ook nog therapie erbij? Waar moet ik de energie vandaan halen? Ik ben al weken niet in Jouw Marktkraam geweest. Zonder dat ik het in de gaten had was de maand alweer voorbij. Ik heb het maar laten verlengen met een maand, want ik heb geen puf om die spullen nu allemaal op te halen. Hoeft ook niet. Het staat daar prima en misschien wordt er nog wel wat verkocht. Dat zou helemaal mooi zijn.

Sage Intuitive Tarot School. Dat is één van mijn rustpunten op dit moment. Ik vind het heerlijk om te leren over de tarot en het intuïtief lezen gaat als vanzelf. Ik hoef er niets voor te doen. Waar ik zie dat de anderen studenten soms best moeite hebben met het vertrouwen van hun intuïtie en de vraag of ze niet zien wat ze willen zien, is daar bij mij geen enkele twijfel. Het is zo ontzettend helder en duidelijk. Zo logisch. Zo vanzelfsprekend ook. Het is echt geweldig mooi om te doen. Ik had nog een oproepje willen plaatsen hier op mijn blog, ik moet namelijk gaan oefenen met readings geven straks, maar het is niet eens nodig. De oproep op Twitter leverde in no time zoveel reacties op, ik heb zelfs al teveel aanmeldingen. Hopelijk kan ik straks via mijn Etsy Shop ook readings te koop aanbieden. Waar ik eerder twijfelde of ik dat wel zou kunnen, bevestig de opleiding dit juist alleen maar. Het gaat als vanzelf en als iets zo natuurlijk aanvoelt, dan moet het goed zijn.

Ik heb Peter vanochtend moeten dwingen zijn medicijnen voor jicht in te nemen. Meneer wilde nog niet, want het was nog niet zo erg. Ooit van het spreekwoord “Beter voorkomen dan genezen” gehoord, flapdrol? Nee, lekker wachten tot hij niet meer kan staan en lopen en in een fles moet pissen die ik iedere paar uur kan legen. Het is wel goed met je. Hij kan nu nog hinken en dat wil ik graag zo houden. Ik kan niet alles in mijn eentje doen op dit moment. Dat is me gewoon echt teveel.

Komende week wordt het prachtig weer. Ik zag zelfs al een 27 graden voorbij komen voor donderdag. Dat is geen goed nieuws voor mijn ontstekingen. Zodra het boven de 20 graden komt moet ik gaan oppassen. Zeker wat betreft bewegen. Kortom, zoveel mogelijk vroeg in de ochtend plannen. Vooral de verzorging van de cavia’s en de boodschappen. Dan kan ik de rest van de dag rusten en zorgen de HS enigszins onder controle blijft.

Ik wens jullie een fijne zondag. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marion schreef:

   Gaat lukken. Soms even wat gal spuwen en dan gaan we vol goede moed vooruit!

 1. Rob Alberts schreef:

  Sterkte met al deze rampspoed.

  Bemoedigende groet,

  1. Marion schreef:

   Nou, zeg dat wel. Dank je!

 2. Sterkte met alles!! Het lijkt wel of alles altijd tegelijk komt…ik vind het onwijs knap hoe je het doet en gedaan hebt ook voor Mattie! Hij is aan het beteren dankzij jouw goede zorgen!
  Take care!!
  ps en anders Peter gewoon zijn medicatie “dwangvoederen” daar ben je nu goed in geworden 😉

  1. Marion schreef:

   Hahahahaha! Ik moest hardop lachen. Peter vraagt wat er zo grappig is 😂😂😂

 3. Lot schreef:

  Ik ben blij dat ik destijds de wandelstokken heb opgestuurd, komt dat nu weer van pas voor Peter?

  1. Marion schreef:

   Ja, dat is echt nog steeds een uitkomst!

 4. Evelyne schreef:

  Heel veel moed de komende dagen!

 5. Anuscka schreef:

  Lang niet meer meegelezen, maar je krijgt het nog steeds flink voor de kiezen zie ik. Sterkte met alles! 😘

 6. chucky1012 schreef:

  Jeetje dat ook erbij nee zeg…

  Heel veel sterkte en liefs Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.