Boeken, TV en mediteren

on

Stoppen met Twitteren, of in mijn geval ernstig minderen, kan je eenvoudiger maken door er iets voor in de plaats te doen. Wandelen, sporten, lezen, muziek luisteren, noem maar op. In mijn geval gaat het lezen en interessante content bekijken worden. Bewegen zit er voor mij niet in, zeker niet met dit weer, dus zoek ik bezigheden uit die ik zittend of liggend kan doen.

Calm
Als eerste heractiveerde ik de app Calm. Met deze app kan je dagelijks mediteren en tussendoor, op momenten dat je het nodig hebt, even tot rust komen. De app is gratis, maar je kan ook een betaalde versie aanschaffen. Altijd een beetje eng, want wat krijg je ervoor terug? In dit geval was het de gok waard. De app bevat enorm veel waardevolle content. Meditatie challenges van 7 dagen tot een maand, zowel voor beginners als gevorderden. Dagelijkse meditaties. Bedtime stories. Masterclasses die je kan bekijken. Lessen die je kunt volgen en ga zo maar door. Ik schafte de app wel meteen voor een jaar aan, want in dat geval betaal je € 4,- per maand in plaats van € 11.- per maand als je maandelijks wilt betalen. Laat ik eerst maar eens beginnen met een 7 dagen meditatie challenge.

Prayers of Honoring
Pixie Lighthorse volg ik al een poosje op Instagram. Ze is schrijfster en heeft de afgelopen periode een serie boeken uitgebracht met de titel Prayers of Honoring. Ik zag regelmatig quotes uit haar boeken voorbij komen en ze raakte me stuk voor stuk. Toen ik vorige week zag dat twee van haar boeken hier in Nederland te krijgen waren, bestelde ik er direct ééntje. We hadden nog steeds de cadeaukaart liggen die we gekregen hadden voor het oppassen op de hond. Die uitgeven aan een paar boeken leek me een goede besteding. Het boek moet nog binnenkomen. Ik kan niet wachten.

TV
Ik kijk al heel lang geen tv meer, op wat sportprogramma’s na. Ik wil dit weer wat vaker gaan doen. Niet doelloos voor de buis hangen en zappen, waar overigens niets mis mee is als je daar lekker ontspannen van geraakt, maar gewoon een aflevering online kijken. Op dit moment kijk ik de serie Het Geheim van het Menselijk Lichaam. Bijzonder interessant. Vooral omdat er zoveel ideeën die wij tegenwoordig hebben over wat we wel en niet moeten doen, wat we wel of niet moeten eten, wat wel of niet gezond is, getackeld worden. Zeker nu we elkaar met social media zo makkelijk kunnen bereiken, verspreidt informatie zich gigantisch snel. De info wordt echter nog maar zelden onderbouwd. Schreeuwt een bekende Nederlander dat je vooral veel eierkoeken moet eten, dan eet heel Nederland drie jaar lang bergen met eierkoeken. Dat dat achteraf helemaal niet gezond bleek te zijn, vind ik dan best hilarisch. Veel dingen waarvan wij denken dat ze heel belangrijk zijn, blijken dat soms helemaal niet te zijn. Ik vind dat boeiend. Leuke serie. Aanrader.

Tips
Heb je tips, voor programma’s, boeken, interessante podcasts? Deel ze vooral. Een gewoonte doorbreken lukt meestal goed in een maand, dus de komende maand kan ik wel wat afleiding gebruiken.

Fijne nieuwe week allemaal. ♥

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Groot gelijk en lekker genieten van zoveel andere mooie dingen….

  Fijne dag Xoxo

 2. Spontanity schreef:

  Lees je alleen echte boeken of ook E books?
  Heb er best veel al, dus als je verzoekjes hebt.
  Maar ik heb niets over mediteren ed.

  1. Marion schreef:

   Ik heb nog geen E books gelezen moet ik bekennen. De boeken die ik lees zijn op papier en de digitale boeken zijn luisterboeken. Maar wie weet durf ik het ooit aan om aan de E boeken te beginnen. 😉

 3. Rianne schreef:

  Als je het boek kunt kopen, dan zou ik je Het sprookje van de dood geschreven door Marie-Claire van der Bruggen aanraden. Het is een heel makkelijk te lezen boek, bijna geschreven in kindertaal. Ik heb het boek ter leen gehad van een collega en ik had het volgens mij in één dag uitgelezen. Ik ben benieuwd wat je ervan vind, mocht je besluiten het te gaan lezen.

  1. Marion schreef:

   Bedankt voor de tip! Ik ga eens kijken!

 4. Vorige maand zette de dokter me thuis voor een paar dagen. Daar stond ik dan. Wat te doen? Nog meer piekeren? Naar bejaardenprogramma’s kijken op tv? Het interieur van mijn neus schoonmaken? In ieder geval geen foto’s van worsten via Instagram doorsturen, zoals die engerd gisteren bij jou deed. Ik stortte me op een verzameling oude stripverhalen die ik al jaren niet meer had bekeken. Ging al mankend een wandeling maken (mijn rechterbeen is ongehoorzaam de laatste tijd), zette me op een bank en keek naar de vogeltjes. En piekerde me verrot. De aard van het beestje, weet je wel…

  1. Marion schreef:

   Piekeren is heel naar. Heb het jarenlang gedaan en vele nachten wakker gelegen. Hoop dat jij je slaapt nog wel pakt. Ik heb nog niet gereageerd op je blog, maar het verhaal van de therapeut en de kikker was zeer vermakelijk. Ik hoop dat het je gaat helpen. Nog een maand wachten (en piekeren) is verdomd lang.

   1. Dat stukje over de kikker en de therapeut vond ik maar niks. Het bloggen lukt niet meer zo goed de laatste weken – het komt wel terug!
    Dank voor het steuntje onder de rug!

 5. Lot schreef:

  Hoop dat de meditaties bevallen, als je je meteen voor een jaar vast hebt gelegd, 4 euro is niet heel veel elke maand maar telt toch weer op.

  Ik ben de 3=delige serie van Ken Follet aan het herlezen gedeeltelijk, deel 3 is uit een dan lees ik eerst de eerste 2 weer. Over Katherdaalbouwers vanaf 1100.
  Hij heeft ook de Milleniumtrilogie.

  1. Marion schreef:

   Ik heb het gekregen van iemand, dus financieel hoef ik me er geen zorgen over te maken gelukkig het eerste jaar. Volgend jaar kan ik kijken of ik het verleng, dus dat is fijn.

   Klinkt interessant. Ik ga een googelen naar de boeken!

 6. mariellemarielle schreef:

  piekeren, …dat lees ik hierboven…pfff, en ik weet het niet maar dat wordt bij mij alleen maar meer ivm gezondheid, herken je dat?

  Je vraagt tips, ik heb onlangs bij iemand op aanraden ‘the secret’ gekeken, maar die ken je vast al? (is wel vrij Amerikaans hoor), over the Law of attraction.
  Toevallig vorige week een filmpje van Louise Hay gekeken, zij heeft ook boeken geschreven (je kunt je leven helen).

  Een vriendin van mij is fan van Byron Katie (ik ken het verder niet echt).

  M.b.t. boeken, “Het einde van de Eenzaamheid” vond ik een prachtig boek, echt ontroerend
  Thuis nog een hele stapel ongelezen boeken waar ik nog aan moet beginnen.

  Ben benieuwd of jij nog mooie dingen tegenkomt!

  Lieve groetjes

  1. Marion schreef:

   Ja, in tot een jaar terug heel veel gepiekerd over mijn toekomst, waaronder ook mijn gezondheid. Nu doe ik het nog zelden. Eigenlijk nooit. Ik baal er soms van, ben er regelmatig boos over, maar laat het niet meer mijn dag beheersen. Ik leef nu, vandaag en daar moet ik het mee doen. En dat wil ik ook.

   The secret heb ik volgens mij niet afgekeken. Inderdaad iets te Amerikaans. Vorige week had ik een wishlist gemaakt. Binnen een uur, ik kan het nog niet geloven, kreeg ik een berichtje van iemand die mijn eerste wens waarmaakte. Bizar!!! Vervolgens, 2 dagen later, kwam ik nummer 2 op mijn lijst tegen. De boeken die alleen in Amerika verkrijgbaar waren, waren nu ook bij Bol te koop!!! Ik heb mijn lijstje maar snel wat langer gemaakt 🤣

   1. mariellemarielle schreef:

    wat een mooie ervaring! Weet je, (oke dit is echt erg) stiekem denk ik altijd bij dit soort dingen, ik wil het ook maar het zal mij wel niet gebeuren…hoe bedoel je dat is een hele negatieve affirmatie!

    1. Marion schreef:

     Ja, dat is de law of attraction in omgekeerde richting, maar ik denk dat iedereen zo begint. Er komt een moment dat je denkt: “Maar waarom zou het mij niet gebeuren?” ☺

     1. mariellemarielle schreef:

      mmmmm dank je….op dit moment geloof ik het allemaal even niet sorry…iets met hoop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.