Eén momentje graag

on

Gisteren een prachtige meditatie gedaan over dankbaarheid. Dankbaarheid is echt de snelste en makkelijkste weg naar geluk. Je hoeft er niet eens voor te mediteren. Even stilstaan bij alles wat je hebt, juist in moeilijke tijden, levert je in een paar minuten zo ontzettend veel op. Lange tijd heb ik dat dagelijks gedaan en waarom zoiets dan weer langzaam naar de achtergrond verdwijnt, terwijl het zoveel oplevert? Geen idee. In ieder geval, ik ben weer terug bij mijn dagelijkse momentje van dankbaarheid.

Het kan altijd en overal. Even een moment van stilstaan. Soms letterlijk. Soms figuurlijk. Haal even diep adem en kijk om je heen. Niet verder lezen. Echt even doen. Haal even diep adem en kijk om je heen. Wat zie je waar je dankbaar voor bent? Misschien de bank, met lekkere kussens erop. Waar je samen met familie of vrienden op kunt zitten of als je moe bent op kunt uitrusten. De eettafel, waar je dagelijks je maaltijden nuttigt. Het eten wat in onze tijd altijd voorradig is en ons in leven houdt. De kraan, waar met één draai aan de knop altijd schoon water uitstroomt. Kijk naar buiten. De bomen. Zo mooi. De bomen die ons voorzien van zuurstof en ervoor zorgen dat we in de schaduw kunnen zitten als het te warm is. De lucht. De wolken. Waar straks aan het einde van de dag regen uit gaat vallen waardoor we massaal naar binnen zullen gaan. Je huis. Je woonruimte. Die je straks zal beschermen voor de regen die uit de lucht valt.

Neem even een momentje. Het zal je echt goed doen.

En? ♥

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Dank(baarheid) voor deze blog.
  Ik weet het en doe het ook, maar het echt doorvoelen kan zo lastig zijn.

  Mooie reminder!
  x

  1. Marion schreef:

   Oefenen misschien. Of het durven doorvoelen. Gek altijd dat we zo weinig moeite hebben om te piekeren en angst te voelen, maar als het op dankbaarheid aankomt, moeten we er moeite voor doen. Maar het is de moeite wel waard!

   1. mariellemarielle schreef:

    bedankt!

 2. Jenn schreef:

  Mooi! Ik probeer het wel regelmatig te doen, maar het schiet er toch snel bij in hoor…

  1. Marion schreef:

   Heb ik dus ook. Iedere keer verdwijnt het weer naar de achtergrond. Goed, poging nummer 694 😉

 3. Yvonne schreef:

  Ik ga het nu doen. Zodra ik klaar ben met het typen van deze reactie. Echt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.