Nieuwe opleiding gevonden

on

De boosheid van gisteren is gezakt. Ik kan er weer even tegenaan. Boos zijn is soms ook wel goed. Het maakt voor jezelf, en soms ook voor anderen, duidelijk waar je grenzen liggen. Die zijn nu ook wel echt bereikt bij mij. Het is genoeg geweest met therapie. Dat weet ik. Dat weten jullie. Dat weet mijn therapeut.  Nu het UWV nog, maar die zijn volgend jaar april aan de beurt.

Vandaag wordt het gelukkig “nog” maar 26 graden. Voor mijn lichaam nog steeds te warm, maar het einde is in zicht. Gisteren had ik vreselijk veel pijn. Kon niet meer zitten halverwege de middag en moest dan ook op bed gaan liggen. Bloedjeheet daar op de slaapkamer, maar gelukkig hebben we een grote ventilator. Heerlijk. Ik luisterde naar een nieuw luisterboek, die helaas een beetje tegenvalt, maar we zetten door. Wie weet wordt het nog wat.

De Calm app bevalt me ontzettend goed! Ik mediteer iedere avond en deel de meditaties, of liever gezegd de quotes daaruit, ook op Instagram. Het zijn mooie en fijne reminders. Daarnaast heb ik nog een leuke app gevonden: Peak. Dat is een app met wat meer ingewikkelde puzzels en breinbrekers. Een programma waarin je dagelijks hersenen kan trainen. Leuk. Ik ben erg goed in taal, maar aan logisch inzicht wil het me nog wel eens ontbreken. De app houdt je dagelijkse score bij en op die manier kan je zien hoe hard je hersenen achteruit gaan. Hahaha, grapje. Je traint ze. Het is de bedoeling dat je vooruit gaat uiteraard.

Gisteravond een extra live call meegemaakt van Vanessa Sage, bij wie ik de opleiding tot intuïtief tarot lezer volg. Zij geeft ook trainingen om gecertificeerd priesteres te worden. Dat is iets wat wij hier niet echt kennen. Bij het woord priester denken we aan de kerk, vooral de katholieke kerk. Tenminste, ik wel. Officieel, als je de Dikke van Dalen erop naslaat, is een priester of priesteres een tussenpersoon tussen God en de mensen op aarde. Nu geloof ik niet in God. Ik geloof meer in niets. Of juist in alles. De opleiding is meer bedoeld om jezelf te ontwikkelen op spiritueel niveau. Dit is heel breed. Je leert over ceremonie en rituelen. Over edelstenen en mineralen. Over tarot en orakelkaarten. Over de natuur, planten, bloemen. Over de vier seizoenen. Over de maan en alle maanfases. En je leert vooral heel veel over jezelf. De opleiding is intensief. Met de tarot opleiding ben ik, als ik wil, dagelijks in 10 minuten klaar. Dat is niet het geval bij die opleiding. Je bent dagelijks echt wel een uur tot twee uur bezig. Daarnaast is er iedere maand een workshop en deze duren een heel dagdeel, dus tussen de 3 en 3,5 uur. Ik ga erover nadenken. Ik vind de tarot opleiding vrij makkelijk. De stof voor de hele maand ben ik vaak in een dagdeel doorheen. Ik heb eigenlijk iets nodig waar ik dagelijks mee bezig ben en wat me meer moeite kost. Waar ik meer in moet duiken. Meer voor moet doen in de vorm van lezen, opdrachten maken en zelf video’s maken. Ik hoop volgend jaar het geld voor de opleiding bij elkaar te hebben. De opleiding kost ruim € 1.000,- dus ik moet nog flink sparen, maar het is een prachtig doel.

Vandaag een dagje uitrusten van alles. Morgen met mijn vader naar het ziekenhuis voor de scan der scannen. Fijne dag allemaal!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Doe rustig aan lieve Marion en heel veel succes morgen met je papa !☘

 2. Xamantha schreef:

  Klinkt erg leuk die opleiding. Is het in sociaal opzicht haalbaar?
  Vriendin van mij heeft soortgelijke opleiding gedaan en is idd nu priesteres. Mooi om dit doel voor ogen te houden en mooie godinnen en boompjes te maken!

  Sterkte met het laatste stuk warmte. Voor een gezond lijf is het al veel te warm, laat staan voor een lijf met HS. Liefs 💛

  1. Marion schreef:

   In de bijeenkomst gisteren werd benadrukt dat je op je eigen manier aanwezig mag zijn. Met camera. Zonder camera. Gebruik maken van de chat of de microfoon. Ik ben blij dat ik dat de vorige keer aangegeven heb, want denk dat dat de aanleiding was waarom het nu voor iedereen benadrukt werd. Ja, het zou heel mooi aansluiten bij de dingen die ik wil en ga maken. Een nieuw kaartendeck zit ook altijd nog in de planning, net als agenda’s en journals. Ik moet alleen iets meer geduld hebben en alles in een veel lager tempo doen.

   Dank je wel. Ik ga vandaag bijkomen. Doe jij ook kalm aan? ❤

   1. Xamantha schreef:

    Ah, je hoeft niet fysiek naar een bijeenkomst, nu snap ik het. Fijn dat je je eigen weg mag vinden in hoe je communiceert!
    Ben hartstikke nieuwsgierig, maar je zult er vast wel een keer over schrijven 😊

    Ik geniet met je mee 💛

 3. Succes met jezelf en met je papa!

 4. chucky1012 schreef:

  Heel veel succes en ook met je papa….

  Xoxo

 5. mariellemarielle schreef:

  Hoop dat je snel weer opknapt! Het is wel koeler.
  Leuk dat je aan de studie bent/gaat.

  Hoe was het met je vader?

  Lieve groetjes

  1. Marion schreef:

   Mijn vader zit nu op het dieptepunt. Het is erg zwaar. Gisteren de scan ging goed. Dinsdag de uitslag. Spannend. Geen kans op genezing, dat moet ik wel even in mijn achterhoofd houden, maar we hopen dat hij er wellicht nog een jaar of misschien twee bij heeft gekregen.

   1. mariellemarielle schreef:

    Oh….wat spannend allemaal!! Veel sterkte voor jullie allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.