Uitslag CT Scan

on

Gisteren aan het einde van de middag had mijn vader een afspraak in het ziekenhuis. Alle chemo’s zijn achter de rug. Nu de vraag wat deze gedaan hebben. Kans op genezing was er niet, is er niet, maar ik moet eerlijk bekennen dat er toch een stemmetje in mijn hoofd zat wat riep dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.

De resultaten wat betreft zijn hoofd, waar de lymfoom zat die destijds voor alle pijn en toch wel de meeste problemen zorgde, zijn geweldig. Er is helemaal niets meer te zien op de scan! Het maximale resultaat dus! Maar dankzij de openingszin “Wat betreft uw hoofd…” wisten we al genoeg natuurlijk. Op de scan waren nog klieren zichtbaar in de buik. Het is een beetje onduidelijk wat dat nou precies betekent. Om meer duidelijkheid te krijgen krijgt mijn vader aan het begin van volgende maand nog een PET scan. Hiermee kan aangetoond worden of de klieren echt nog actief zijn en zo ja, hoe actief. We moeten dus weer een paar weken wachten. Die PET scan kan wel eerder, maar ze willen de activiteit van de klieren weten en daarvoor moet de chemo volledig uitgewerkt zijn. Nu wordt de activiteit nog onderdrukt door de chemo. We moeten weten hoe actief ze zijn, hoe snel ze eventueel groeien, om de juiste volgende behandeling te kunnen bepalen.

Ja, wat moet ik zeggen? Ik weet het niet. Het voelt onbevredigend. Dat is het enige juiste woord. We moeten nog een maandje wachten voor meer duidelijkheid en dat doen we dan maar gewoon. Het mooie nieuws is in ieder geval dat zijn hoofd helemaal schoon is en dat is toch wel echt geweldig om te horen. Die tumor daar leverde zoveel pijn en klachten op, dat was echt niet tof meer. Deel I is achter de rug. Op naar deel II. β™₯

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. mariellemarielle schreef:

  Wat is het toch een verschrikkelijke ziekte!! Het is enerzijds heel fijn natuurlijk van de lymfoom maar er is nu alsnog veel onzekerheid en spanning.
  Ik hoop en bid op het beste voor jullie!
  Lieve groetjes

  1. Marion schreef:

   Ja, afwachten maar weer. Dank je wel.

 2. Lot schreef:

  Klinkt allemaal logisch dat je nog maand moet wachten maar kan me dat onbevredigende gevoel goed voorstellen.
  Voelt hij zich ook beter dan voor de chemo’s? dat is dan zeker een winstpunt

  1. Marion schreef:

   Nee, hij is op. De chemo’s breken je af. Als hij nu nog een keer chemo zou moeten doen, zou hij nee zeggen. Dat zegt genoeg.

 3. Jenn schreef:

  Vreselijk dat wachten 😦 Maar fijn dat het hoofd in ieder geval schoon is! Sterkte β™₯

  1. Marion schreef:

   Absoluut. Wachten is niet fijn inderdaad, maar het feit dat het zinloos zou zijn om de scan nu te maken, maakt het wel wat makkelijker.

 4. johanpersyn schreef:

  Hopelijk is zijn wedstrijd niet ten einde, en kan hij nog winnen. We blijven supporteren voor jouw vader.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Johan. Zoals mijn vader zei na de uitslag: Zijn uiterste houdbaarheidsdatum is weer wat opgeschoven πŸ˜€

 5. Fijn dat zijn hoofd nu helemaal schoon is.
  Wel vervelend dat jullie nu weer zo lang moeten wachten tot de PET scan.

  1. Marion schreef:

   Ja, daar zijn we zo blij om! Wat leverde dat een ellende op. Overal is een tumor erg, maar in je hoofd is het allemaal zo gevoelig en definitief ook. Een hoofd kan je ook niet amputeren of zo. Wachten. Ja, we zijn er bijna aan gewend onderhand.

 6. Marijke schreef:

  Dubbel gevoel lijkt me, zo’n uitslag. Goed nieuws voor z’n schone hoofd, maar de spanning is daarmee niet weg.
  Duimen, kaarsjes en klavertjes voor een zo hoopvol mogelijke uitslag van de scan. En heel veel sterkte tijdens het wachten, zowel voor hem als voor jou. Ben blij dat je vanaf morgen afleiding hebt. Misschien moet je vader zich ook maar aanmelden en een genderfluΓ―de priesteres worden…
  Liefs ❀

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, die laatste zin! Mijn vader is niet zo spiritueel aangelegd. Hij ziet het allemaal gelaten aan wat wij doen. Als het ons maar gelukkig maakt, dan is hij dat ook.

 7. chucky1012 schreef:

  Zo fijn dat het hoofd van hem schoon is.
  Och jeetje, wat erg om een maand te moeten wachten…
  Hoop het allerbeste….

  Xx

  1. Marion schreef:

   Ja, het wachten is en blijft naar, maar goed, druk maken in die weken doen we niet. We gaan het niet moeilijker maken dan het is. Dank je wel. X

 8. Yvonne schreef:

  ❀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.