Het is genoeg geweest

Na de bizarre instorting van vandaag ten gevolge van het eigenlijk therapie moeten hebben, maar afgebeld want ziek, overweeg ik om het gesprek van volgende week te gaan gebruiken om de optie tot stoppen te bespreken. Dit kan niet de bedoeling zijn. Nee, dit is niet de bedoeling. Niet alleen hou ik een plek bezet voor iemand die deze heel hard nodig heeft, ik ga achteruit. Vandaag zag ik mezelf in de spiegel, moe, verward, met lichte paniek in de ogen en de gedachten: “Ik wil dit niet meer. Ik kan dit niet meer. Ik doe dit niet meer.” En de rest zal ik achterwege laten, want de moedeloosheid slaat om in wanhoop, de wanhoop in echte paniek en we weten allemaal ondertussen wel waar de paniek bij mij toe leidt. Dat is het niet waard.

Ik ga dit volgende week dinsdag bespreken met mijn behandelaar en als we een beetje op dezelfde lijn zitten, dan sluiten we het traject nog niet af, maar ga ik wel contact opnemen met het UWV. Het kan niet zo zijn dat ik daar zit omdat de regels zeggen dat ik daar moet zitten. Dat kan niet. Dat mag niet. Dat doen we dus ook niet. Het is genoeg geweest. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Ik leef met jou mee…
  Tranen rollen over mijn wangen….
  Dit is niet fijn….
  Het is je niet gegunt en toch hoop ik het beste….
  Je mag er niet zieker van worden….

  Sterkte en lieve knuffels ❤

 2. Marijke schreef:

  Ik lees verstandige woorden en zelfzorg. En idd paniek en terugval.
  Je gaat in therapie als je dat nodig hebt en je het zélf wil, niet omdat het je opgelegd wordt. Het is geen dwangverpleging 😉
  Ik had gehoopt dat het je iets zou brengen en stressverlagend zou zijn. Hier en daar een gesprekje, wat reflecteren. En misschien is dat ook het plan van je behandelaar, maar als het ‘in therapie zijn’ zo’n heftige trigger voor je is…
  Volg je hart, je intuïtie en je zelfkennis. Je plan klinkt goed en gezond ❤

  1. Marion schreef:

   Ik vrees dat ik tijdens de angsttherapie dusdanig gehertraumatiseerd ben dat dat niet meer goed gaat komen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en het lijkt me niet verstandig om uit te gaan vogelen wat die rare sprongen zijn. Zo, dat was cryptisch omschreven, maar wel helder. 😁

   1. Xamantha schreef:

    Volkomen helder hoor!
    Ook iets om mee te nemen in het volgende gesprek.
    En weet je, als je een grote behoefte gaat voelen om een bepaalde issue aan te pakken, dan kan dat altijd nog en kom je misschien wél over die drempel heen.
    Ik hoop dat je van deze ervaring iig mee kunt nemen dat er hulpverleners zijn die niets afdwingen en je in je waarde laten. Dat is althans mijn gevoel bij wat je over hem schreef.

    Slaap lekker 😘

 3. Ciska schreef:

  wees lief voor jezelf vrouwtje genoeg is genoeg xx

  1. Marion schreef:

   Ja, en wat straks het uwv daarvan vindt zal me even een rotzorg zijn. Ik ben gewoon op wat therapie betreft.

 4. Lot schreef:

  Als je het volgende week bespreekt en de therapeut is het ermee eens kan die dan dat aan het UWV rapporteren zodat het in je dossier vastligt?

  1. Marion schreef:

   Nee, zo werkt het UWV niet helaas. Het UWV vraagt alleen gegevens op als ze het nodig denksn te hebben. Bij de vorige keuring hebben ze niet eens gekeken naar de rapportages. Ze hebben alleen de diagnoses genoteerd. Het is bizar, maar het UWV hoeft een rapportage of advies van een behandelend arts of therapeut niet eens mee te nemen in een beslissing.

 5. mariellemarielle schreef:

  Dapper dat je het gesprek aangaat, sterkte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.