Boos op het UWV

Ik ga zo dadelijk therapie afzeggen. Buiten het feit dat ik pijn heb en geen slok koffie durf te nemen nadat mijn darmen de hele nacht overstuur zijn geweest, wil ik vandaag simpelweg geen therapie hebben. Ik voel me niet goed genoeg om in deze onzekere en labiele toestand een gesprek aan te gaan. Ik ben zo onzeker en labiel trouwens, omdat ik vandaag therapie zou hebben. Het is wederom de omgekeerde wereld.

Het roept veel boosheid op, merk ik. Afzeggen vind ik moeilijk. Het voelt nog steeds als falen en het verdoen van andermans tijd. Ik voel me hierdoor tien keer zo slecht dan ik me normaal zou voelen en ook dΓ‘t neem ik het UWV weer kwalijk. Het is moeilijk uit te leggen, behalve als je het zelf kent, hoe een eenvoudig iets al een afspraak afzeggen je zelfhaat kan triggeren. Ik moet moeite doen om mijn gezonde kant sterker te laten blijven en dat kost vreselijk veel energie. Net zoveel energie als een complete therapiesessie, alleen dit gaat een hele dag duren.

Moet ik hier nu over blijven klagen en doen? Ja, want de gevolgen zijn zo groot. Een dag, wat gewoon een dag leven had moeten zijn, is nu verandert in een dag overleven en dat was niet nodig geweest.

Fijne dinsdag allemaal.

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Goed dat jij dit van je af schrijft!
  Het is en blijft zo vervelend dat jij hier zoveel onder moet lijden.
  Dit gun je niemand.

  Heel veel sterkte Xx

  1. Marion schreef:

   Dank je. Ja het van me afschrijven helpt. X

 2. Joyce schreef:

  Knuffels voor jou! 😘❀️

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Joyce. X

 3. Lot schreef:

  Is het niet mogelijk om telefonisch een kort gesprek met de therapeute te hebben als je er niet naartoe kan?

  1. Marion schreef:

   Met mijn bel-angst lijkt me dat niet handig. Daarnaast hebben we nog helemaal geen behandelplan. En om eerlijk te zijn denk ik ook niet dat dat er gaat komen.

 4. Mel (Hippo256) schreef:

  Herkenbaar (ook de bel angst). Ik vind je eennalaatste zin heel sterk. Ik denk dat je lichaam en geest voldoende aangeven dat die therapie niet de juiste weg is. Luister naar je lichaam en wees lief ervoor (maar waarschijnlijk hebben tegen jou de meeste professionals ook gezegd dat je het moet negeren en door moet gaan). Te veel spanning is nooit goed (in mijn hoofd ben ik meteen alweer aan het verdedigen tegen mensen die zeggen dat je je angsten moet confronteren, een beetje zenuwachtigheid normaal is etc.). Sterkte vandaag. Ik hoop dat je het toch nog weer een beetje leefbaar kunt gaan maken. Ik vind het knap dat je voor jezelf opgekomen bent, naar je lijf geluisterd hebt en hetgene hebt gedaan wat nu goed voor je is, maar ik snap je zelfhaat ook.

 5. Jenn schreef:

  Sterkte! En goed dat je voor jezelf gekozen hebtβ™₯

 6. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Je mag er geen slecht gevoel bij hebben als je moet afzeggen. Iemand die je toestand begrijpt moet daarmee kunnen leven.

  1. Marion schreef:

   Dank je wel, Marc.

 7. mariellemarielle schreef:

  mmm mijn reactie is denk ik niet gelukt…ik wilde je ook sterkte wensen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.