Zijn en laten zijn

Het is vandaag 13 juni. Over een maand ben ik al 41 jaar oud. Zo ongeveer op de helft en ik heb mazzel; het beste moet nog komen voor mij. De Priestess Certification Program werpt nu al zijn vruchten af. Ik luister beter naar mezelf. Ik denk na over hoe de dingen nu zijn of ik daar tevreden mee ben en of en hoe ik ze eventueel anders zou willen. In plaats van er enkel over na te denken, noteer ik het nu. Dat maakt dat je er nog dieper op ingaat en het plaatje voor jezelf dusdanig helder krijgt dat je er eigenlijk automatisch naar gaat handelen.

Wat voor mij het meest een verademing is, is de manier waarop we als groep met elkaar omgaan. Elkaar respecteren en ruimte voor elkaar houden. We hebben de afspraak gemaakt dat we vragen om advies. Vraagt men er niet om, dan horen en zien we elkaar. We gebruiken daarvoor de term “I witness you” en/of “We hold space for you”. Dat betekent dat je de ruimte krijgt om te zijn wie je bent. Dat als je verdriet of zorgen hebt, je die mag uiten zonder dat men met een advies, een oplossing of een oordeel komt. Ben je op zoek naar een oplossing, wil je advies, dan vraag je erom. Anders is er gewoon de ruimte om het te delen, luistert de ander en zijn we er. Niet meer en niet minder en ik denk dat dat voor mij het mooiste is wat ik tot nu toe heb ervaren. Niet alleen in het er mogen zijn, maar ook het er zijn voor de ander. Het verandert de manier waarop je luistert volledig. Je luistert, je leest, je hoort en je ziet zonder bezig te zijn met een antwoord. Het is een grote verandering. Een mooie en fijne verandering. Een uitbreiding op het niet meer oordelen, iets waar ik al zo lang aan werk.

Ik wens jullie een fijne dag. ♥

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Dit klinkt heel goed!
  Fijn dat jij baat bij hebt en veel van leert.

  Xoxo

 2. Xamantha schreef:

  ❤!

 3. mariellemarielle schreef:

  Klinkt mooi en positief!
  Fijne studie, of misschien is het meer passend om te zeggen: ¨ mooie reis”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.