Incasseren

Hoe is het mogelijk dat je iedere keer weer vergeet hoe het is? Dat je niet bewapend bent tegen de klap? Dat je je iedere keer afvraagt hoe je hier dan weer in vredesnaam doorheen moet komen? Maar waarom vraag ik me dat af? Ik weet toch dat het weer wegtrekt straks? Over een paar dagen is het ergste voorbij. Nee, ik weet wel waarom. Als je je je hele leven… Drie keer je achter elkaar en het is fucking correct!

Rewind!

Als je je je hele verdere leven alleen maar gaat voorbereiden op de klap die weer komen gaat, dan kan je nooit meer genieten. Dat is de vrij eenvoudige reden waarom je de klap keer op keer moet incasseren. En het is het waard. Want hoe zou het leven eruit zien als je depressieve periodes hebt, maar daartussendoor enkel en alleen in angst leeft voor de volgende depressie periode en tussendoor nergens meer (enigszins) van kunt genieten? Dat is geen leven en daarom moet je de klap iedere keer opnieuw incasseren alsof het de eerste keer is.

Het is zwaar. Het is leven met -10. Iedere actie die je gaat ondernemen, opstaan, de cavia’s verzorgen, boodschappen doen, moet je ondernemen met een enorme rugzak van 25 kilo op je rug. Daarnaast is het ook nog een 35 graden buiten. Of -10. Wat je maar erger vindt. Het is bikkelen. Het is niet weten hoe je het voor elkaar moet krijgen, maar je weet dat het kan, want je hebt het eerder gedaan.

Fijn weekend allemaal. β™₯

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Kop op

  Bemoedigende groet,

 2. chucky1012 schreef:

  Dat is zo en anderen kunnen dit niet begrijpen…..
  Ik zit ook in zo een dip….

  Liefs en eenfijn weekkend Xx

 3. Jantine schreef:

  Als je steeds bezig bent met ‘stel dat’, blijf je juist in die ‘stel dat’ hangen. Neemt niet weg dat het elke keer rot is als je er weer in zakt. Al laten we je met rust als je dat fijn vindt, je bent niet alleen πŸ˜‰ xx

 4. Jolanda schreef:

  Mensen moeten eens accepteren dat niet iedereen een perfect werkend lichaam en geest hebben, tot ze zelf iets mankeren komt er, is mijn ervaring, geen tot nauwelijks begrip. Harde woorden zoals, je bent lui, doe zelf eens wat, stel je niet zo aan, hoor ik regelmatig, zelfs van mensen die heel dichtbij me staan…..en ja, dan is het weer met moeite opkrabbelen. Wat doe je er aan, ik weet het vaak niet meer….mensen zijn hard, je hebt ze nodig, geef mij maar dieren…..

 5. Loena schreef:

  Sterkte meid. ❀

 6. Heel veel sterkte!!! Respect voor de manier waarmee jij hier mee omgaat!

 7. Het van je kunnen afschrijven lucht een klein beetje op.
  Meer zinnigs kan ik hier voorlopig niet aan toevoegen, hoezeer ik je ook wat zonniger dagen gun.

 8. Fauve schreef:

  Gaat dat voor jou zo Marion? Dat je weet dat je ‘erdoor’ komt, omdat je het eerder hebt gedaan? Dat je vertrouwen houdt of hebt in…ja waarin, of in wie? Is dat vertrouwen dan de strohalm of het sprankje dat je op dat moment niet ziet maar waarvan je ergens wel weet dat dat er is?
  Vragen hoeven niet (persΓ©) beantwoord maar dat is het beeld wat ik voor ogen heb/krijg.
  Zorg goed voor jezelf meissie.

  1. Marion schreef:

   Hou je van muziek? Het nummer Last Hope van Paramore beschrijft exact hoe het voor mij is. Ik heb geen idee waar het sprankje hoop en vertrouwen vandaan komt, maar het is er, dus ik koester het.

 9. Xamantha schreef:

  “Want je hebt het eerder gedaan”, de essentie. Wat de lange termijn je leert. Het klappen van de zweep. Slagen die nog net zo pijnlijk zijn als de allereerste, laat daar geen misverstand over bestaan.
  Maar je weet, en dat helpt. Een beetje.
  Ik leen dat vertrouwen soms eventjes van anderen, een hand om te grijpen als ik kopje onder ga. Werkt dat ook voor jou?

  1. Marion schreef:

   Ik moest daar even over nadenken, maar nee, dat werkt voor mij niet zo. Misschien een heel klein beetje als het op Peter aankomt, maar verder hou ik me vooral vast aan mezelf. Zal met mijn gebrek aan vertrouwen in anderen te maken hebben vermoed ik…

 10. mariellemarielle schreef:

  Veel sterkte!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.