Loving Lazy Sundays #131

Het is zondag 16 juni. In mijn achterhoofd hoor ik daar altijd achteraan: “We gaan beginnen!” De enige die weet waarom ik dit denk is mijn vader. En mijn zwager wellicht. Zo begonnen, beginnen misschien nog steeds, de wedstrijden bij Vitesse waar ik jarenlang met mijn vader heen geen. Prachtige herinneringen. Vandaag is het Vaderdag. Een dag die nu, nu mijn vader zo ziek is, toch ineens een andere lading krijgt. Of je nou wil of niet. Zou het zijn laatste Vaderdag zijn? Zou het mijn laatste Vaderdag zijn? Het kan geen kwaad daar even bij stil te staan. Het maakt me niet angstig of verdrietig. Alleen maar dankbaar. Dankbaar dat hij er nog steeds is.

Sunday Sports
Op dit moment is de 24h van Le Mans bezig en Alonso, mijn held, schijnt vannacht een epische stint gereden te hebben, dusdanig dat de Toyota #8 op dit moment de leider in de race is. Holy shit, dat zou wat zijn. Alonso! Vorig jaar de Indy rijden en nu dit. Supergaaf. Wat een coureur. Het WK is begonnen. Veel verrassingen. Argentinië speelde gelijk tegen IJsland. IJsland. Hebben ze daar überhaupt gras? Marokko maakte in de extra tijd een eigen doelpunt waardoor Iran met 3 punten bovenaan in de poule staat met Spanje én Portugal. Had je daar je geld op ingezet dan was je nu miljonair geweest. Kroatië won van Nigeria met een eigen doelpunt van Etebo en een penalty. Over lullige overwinningen gesproken…. Goed, verder is het nog even afzien tot de echt mooie wedstrijden komen. De eerste waar ik flink naar uitkijk is België – Engeland, donderdag 28 juni om 20:00 uur.

Afgelopen Week
De hele week lag ik op bed. ’s Ochtends even eruit, maar dat was het wel. Ik sliep veel. Luisterde naar luisterboeken en deed braintraining spelletjes om mijn gedachten af te leiden van de somberheid en de pijn. Ik weet ondertussen niet eens meer wanneer ik pijn had en wat de pijn veroorzaakte. Was het PDS? Was het HS? Het maakt allemaal niet uit. Overleven was het. Is het. Maar ik weet dat er weer betere tijden aankomen, want die komen er altijd aan. Tot die tijd maak ik het mezelf zo aangenaam mogelijk.

Lezen
Afgelopen week luisterde ik Brida van Paulo Coelho. Een bijzonder boek over een meisje uit Dublin dat het pad van de magie gaat bewandelen. Ze leert de Traditie van de Maan, ontmoet haar Andere Deel en wordt ingewijd in de grote mysteriën van de heksen. Ik weet niet zo goed wat ik ervan vond. Enthousiast werd ik er niet van en toch heb ik het zonder moeite uitgelezen. Op zoek naar het volgende boek.

Kijken
Marcella Backland is een rechercheur die na tien jaar weer terug aan het werk gaat. Ze is echter zelf zo labiel als een vaatdoek en hoe zeker ze ook is van haar zaak, dat brengt je toch aan het twijfelen. Haar werk en privéleven gaan steeds verder door elkaar lopen en als kijker word je keer op keer op het verkeerde been gezet. Seizoen 1 heb ik in een paar dagen afgekeken. Nu staat seizoen 2 op Netflix. De eerste aflevering heb ik al gekeken en ik zat er meteen weer in. Top serie!

Luisteren 
Warrior van Aurora. Haar uitleg over het nummer zelf, waarmee deze clip begint, is prachtig.  “The meaning of life is to be kind to other people.”

Komende Week
Dinsdagmiddag therapie. For fuck’s sake. Ik ga echt bespreken of we wel verder moeten. Ik dacht eerst dat ik er nog wel open voor stond, maar eerlijk gezegd is dat niet waar. Het maakt dat ik achteruit ga en als ik nu ook de reacties hoor en lees van de mensen om me heen, die ook zien hoeveel beter het met me gaat nu ik geen therapie meer heb, dan weet ik het gewoon zeker. Therapie is klaar voor mij. Verder nog steeds kalm aan komende week. Mijn linkerbil staat op ontploffen. Door de spanning en de stress van de afgelopen week vermoed ik. Een stuk of 5 onderhuidse plekken die, als ik niet oppas, abcessen gaan worden. Het zal dus nog even vreselijk saai worden komende week, maar het moet maar even.

Fijne zondag allemaal. ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Prachtig en hoop dat je papa nog heel lang bij jullie zal zijn ❤
  Ik hoop dat ze luisteren naar wat jij wilt komende week….

  Liefs en een fijne dag Xoxo

 2. Lot schreef:

  Bij het NOS nieuws was een leuk item over het voetbal IJsland. Om voetbalveldjes te maken moet er eerst wat lava worden opgeblazen. En ze maakten er overdekte hallen. Is ook via de app nos te bekijken, erg leuk.

  1. Marion schreef:

   Oh tof! Bedankt voor de tip. Ga ik straks even opzoeken!

   1. Lot schreef:

    Heb je het gevonden? Omdat ik vorig jaar week in IJsland ben geweest ben ik nu voor IJsland natuurlijk. Mooi resultaat 1-2 tegen Argentinie

 3. Xamantha schreef:

  Fijne zondag Marion!
  Voor heel luchtig en gewoon raar netflixen zou je The good place eens op moeten zoeken. West World is ook bijzonder. Ben momenteel in de ban van Legion, maar volgens mij is dat op Fox.
  Liefs

  1. Xamantha schreef:

   Oh wacht, bij West World hoort een trigger warning.

 4. Rob Alberts schreef:

  Sterkte met je vader.

  Opbeurende groet,

 5. mariellemarielle schreef:

  hoop zo dat er nog vele vaderdagen mogen volgen!!!

  Sterkte met alles lieve Marion!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.