18 juni 2018

Facebook is kapot. Op mijn telefoon dan. De app stopt er de hele tijd mee. Al twee dagen lang. Ik mijn tablet opnieuw opgestart. Updatedingen gedaan. Twee keer de app verwijderd en weer erop gezet. Hij doet het echt niet meer. Grappig. Hoe lang plan ik al geen Facebook- en Twittervrije week? Gewoon om eens te kijken hoe het is. Kennelijk moet ik het echt een keer doen en als ik het niet uit mezelf doe, dan helpt de falende techniek me gewoon een handje. Ik heb meteen Twitter er ook afgegooid en deze week is dan ook een Facebook- en Twittervrije week. Eens kijken hoe het bevalt. Ik vermoed goed.

Gisteren was het Vaderdag. Het was fijn om even bij elkaar te zijn, maar het was te vermoeiend voor mijn vader. Hij moest al vrij snel weer naar bed om te gaan slapen. Hij was moe, slap en duizelig. Iets oprapen en in de prullenbak gooien is al teveel voor hem. Dat is nogal wat zeg. Hij vindt het vreselijk naar om zo weinig te kunnen en ik begrijp dat zo goed. Normaal gesproken had hij vandaag, na een week uitstel, weer een chemo gehad. Nu dat niet zo is, hoop je dat hij aansterkt. Dat gebeurt tot nu toe nog niet en hoewel het kort dag is, toch valt hem dat zwaar. Hij is ook al zo lang ziek en aan het vechten. Het is heel erg heftig allemaal. We kunnen alleen maar hopen dat hij toch de komende tijd met kleine stapjes weer vooruit zal gaan.

Vandaag een pittig dagje hier. Ik moet veel pakjes verzenden en ook nog even naar de stort rijden. Dan is mijn dag alweer gevuld. Het mooie is wel dat nu alles wat niet de shop ingaat ook zo’n beetje verkocht is. De items die nog niet verkocht zijn, die gaan Jouw Marktkraam in. Woensdag ga ik daar weer even heen. Vorige week waren ze dicht in verband met vakantie. Ik heb de huur verlengd voor drie maanden. In de weekenden heb ik geen lessen, dus heb ik alle tijd om mijn plankje aan te vullen. Ik wil wederom gaan proberen dat op zaterdagochtend te doen en het zo te combineren met een bezoekje aan de markt. Helaas met die verdomde ziektes van mij kan je gewoon niets plannen. Nou ja, plannen kan natuurlijk altijd. Het lukt alleen zo vaak niet en dat is frustrerend.

Voor mij goed weer deze week. Woensdag is het aan de warme kant, maar voor de rest is het heerlijk. Niet te warm, niet teveel zon. Vandaag dus pakjes klaarmaken, verzenden en even naar de stort. Morgen aan het begin van de middag therapie. Woensdag hoop ik even naar mijn ouders te kunnen. Mijn ouders hebben een prachtige tuin. Ik wilde de natuur in om foto’s te maken voor de artikelen in mijn shop, maar dat is zo’n gedoe. Mocht ik pijn krijgen, kan ik niet even liggen. Krijg ik kramp, kan ik niet naar de wc. En ineens zag ik die prachtige tuin als achtergronddecor! Ideaal! Spulletjes mee, foto’s maken en tussendoor kan ik gewoon uitrusten als het nodig is.

Wat zijn jullie plannen voor de komende week? ♥

9 gedachten over “18 juni 2018

 1. Hallo Manon,
  Ik denk dat je de volgende situatie wel kent… Hoe ga jij daarmee om..? Voel je uiteraard vrij om er niet op te reageren hoor!
  Zoals je hierboven schrijft , je kunt wel plannen maar je kunt van jezelf niet op aan. Het is maar hoe de vlag hangt, en als dat niet zo goed is dan weet je zelf dat je niet slap bent, niet de makkelikke weg neemt, niet weigert om even op je tanden te bijten etc maar dat je er heel belabbert bijzit en een onwaardige rotdag hebt die je aanvaardt en slikt omdat het nu eenmaal zo is en binnen dat het niet fijn is maak je wel iets vrolijks van je beperkte bestaan.
  Maar dan de ander… bijv een verjaardag waar je heen zou gaan maar af moet zeggen. En dan de reactie (letterlijk): “weet je je moet voortaan gewoon maar bellen als je langs wilt komen en dan zijn we er of niet, dan raakt ook niet teleurgesteld. Maar niet meer afspreken”. En dat wordt heel lief gezegd, waardoor het heel verwarrend is of het nou lief is of een kutreactie onder tafel…?
  Je krijgt ook nog even te horen dat iemand anders speciaal de hond thuis had gelaten omdat jij met je hond zou komen.
  Is dat nou vooral idd klote voor diegene met die andere hond… of is het echt eigenlijk heel treurig dat je zelf echt afhaakt omdat je in de hel leeft..?

  Geen enkele keer wordt er uit gesproken dat het vooral voor jou als zieke toch lullig leven is…
  Maar het is een heel liefjes gesprek…
  Zo verwarrend…
  Veel sterkte bij wat je doormaakt😙😙

  1. Dat van die hond is een echt zo’n opmerking die net even niet nodig is. Je voelt je al bezwaard en dan is dat nog even een extra belasting er bovenop. Situaties waarvan ik achteraf altijd denk: Daar had ik best even wat van mogen zeggen. Maar op het moment zelf lukt dat nooit.

   De afspraak die je als eerste noemt zou voor mij absoluut niet werken. Ik moet dingen plannen, me er op voorbereiden, zowel mentaal als lichamelijk. Ik vind ook een hele dubbele opmerking. Ik heb zelf de afspraak met mensen dat ze er rekening mee moeten houden dat ik op het laatste moment afzeg. Dan vallen er idd wat mensen af, maar degene waar je echt wat aan hebt, die blijven over.

   Wat ik fijn vind om met verjaardagen en uitjes en zo te doen is afspreken dat men me wel ziet verschijnen of niet. Dat is heel vrijblijvend, niemand verwacht iets. Als je komt is het leuk, kom je niet, dat kom je niet.

   Maar het is en blijft verwarrend. Enerzijds door mijn eigen angst over wat anderen vinden, anderzijds moeilijk in te schatten opmerkingen. Jij ook veel sterkte!

 2. hey Marion
  Dat klinkt als een volle dag! WAt leuk dat je zoveel verkoopt! Goed idee om in de tuin foto’s te maken, wordt vast heel mooi!

  Ik hoop dat je vader zich snel wat sterker zal voelen!

  Take care!

 3. Ik hoop dat het snel beter zal gaan met je vader…
  Sterkte.
  Wat gaat het goed met de spullen die jij verkoopt.
  Klinkt als vele productieve dagen.
  Goed idee om foto’s te maken in de tuin.

  Fijne dag Xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.