Bodyshaming is voor losers

Domien Verschuuren (foto), dj bij de radio, ging een challenge aan. Drie maanden lang ging hij aan de slag met een personal trainer. Hij ging drie keer in de week naar de sportschool en volgde een dieet. Op de foto rechts zie je het resultaat van twaalf weken hard trainen. 

Domien geeft aan tevreden te zijn. In het artikel in het AD zegt hij wel dat hij nog best wat breder had willen worden, maar dat dat simpelweg niet te doen was. Hij had dan nog veel meer (inderdaad, meer) moeten eten en dat lukte hem niet. Het moest wel leuk blijven. En gelijk heeft hij.

Domien Verschuuren was tevreden. Is tevreden. Een deel van Nederland dacht er echter anders over en hield op Twitter geen blad voor de mond. Een greep uit de walgelijke reacties die op de 3FM dj neerdaalde.

 • Getver, een krielkip
 • Van niet zo aantrekkelijk naar nog minder aantrekkelijk
 • Geef die jongen eten of zo!
 • Haha een spijker die 6 kilo afvalt
 • Van puddingtarzan naar schuimrubberatleet
 • Welkom in het hongerkamp
 • Een 6 pack telt niet als je graatmager bent
 • Geen gezicht gadverdamme
 • Ik vind hem doodeng nu
 • Brrrrrrr

En zo gaat het door en door en door.

“Je mag toch je mening hebben!” hoor ik Jan en alleman roepen, als Domien zelf reageert met een post waarin staat “Bodyshaming is voor losers”. Jazeker mag je een mening hebben, maar dit hierboven is geen mening hebben. Dit is iemand beledigen en schofferen vanwege zijn uiterlijk. Mensen denken maar dat ze op Twitter alles kunnen zeggen. Lekker veilig achter hun beeldschermpje. Maar je hebt het tegen mensen. Over mensen. Waar is je simpele fatsoen en respect gebleven?

Social media is leuk. Je bent snel op de hoogte van alles wat er gaande is en je kunt met iedereen over de hele wereld van gedachten wisselen. Maar de keerzijde is pesten en dat is via social media heel makkelijk geworden. Vroeger moest je nog lef hebben. Moest je nog een paar vriendjes om je heen verzamelen en dan durfde je wel een grote bek te geven. Nu geeft iedereen een grote bek, want het is zo makkelijk en veilig.

Regelmatig zeggen mensen dat je je er niets van aan moet trekken. Ik denk niet dat het zo werkt. Zodra je zoiets leest, raakt het je. Of je nu wil of niet. Daarom is het denk ik goed om er tegenin te blijven gaan. Zoals Domien gisteren deed. Zoals ik nu doe. Het zinnetje “Trek je er niets van aan” is niet meer aan mij besteed. Bodyshaming is voor losers.

Bron foto Algemeen Dagblad.

8 gedachten over “Bodyshaming is voor losers

 1. Inderdaad het gaat zo hard en gemeen op social medfia.
  Dat merk ik op youtube heel erg wat voor commentaar vele vloggers krijgen.
  Dan denk ik ‘hou je mond en reageer niet’.
  Gemene mensen zijn er….

  Fijne dag Xoxo

 2. Sluit me hier helemaal bij aan! Ik werd laatst op straat door een wildvreemde oude man uitgemaakt voor “kleine sprinkhaan”. Kon er wel om lachen. Hij bedoelde het zeker niet slecht en hij vond zn eigen uitspraak misschien ook niet zo gepast, getuige het handkusje dat ik daarna kreeg toegeworpen. Maar ergens deed het ook pijn. Iemand opzettelijk schofferen is vele malen erger en kan echt niet.

  1. Fijn, het handkusje nog even, maar idd, het steekt toch. Het is niet fijn. Ik heb in mijn leven zo vaak gehoord: “Schelden doet geen zeer. Het zijn maar woorden.” Ik heb ook een paar klappen gehad in het verleden. Die klappen, daar denk ik zelden aan terug. De woorden, die zitten nog dagelijks in mijn hoofd.

 3. Helemaa mee eens!!
  Bodyshaming is zeker voor losers!
  Mensen kunnen al zo onzeker zijn en worden zo alleen maar onzekerder. Het kwetst mensen. Iedereen is anders en iedereen is uniek. Heb respect voor elkaar.

 4. Het probleem is ook dat iedereen nu persé een mening moet hebben EN die ook moet verkondigen. Kan je niet gewoon lekker bij jezelf denken dat je het niet mooi vindt en verder je mond houden? Meningen mogen tegenwoordig altijd maar geuit worden ook al kwetst die mening mensen.
  Tja, kwetsende opmerkingen maken is voor losers. Gelijk waar het over gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.