Triggerwarning: Pesten

Lange tijd heb ik gedacht dat ik altijd maar vriendelijk moest zijn tegen iedereen. Nee, niet alleen gedacht, ik wilde dat ook. Ik geloof erin dat je anderen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden en aangezien ik graag vriendelijk en liefdevol behandeld wil worden, vond ik dat ik me ook naar anderen zo moest gedragen. Tot vandaag.

Al lange tijd worstel ik met de woede in mij. Onlangs moest ik een pakje wegbrengen bij een servicepunt waar ik nog niet eerder geweest was. Ik zocht het adres op en reed ernaartoe. Ik stapte de auto uit en zag dat ik, om bij het servicepunt te komen, langs een schoolplein moest lopen en laat het nou net op dat moment speelkwartier zijn. Alle kinderen liepen buiten en ik moest er vlak langslopen. Ik twijfelde. Ik stopte. De spanning verspreidde zich door mijn lichaam en ik besloot om te lopen. Het winkelcentrum is op een plein gebouwd en als ik eromheen zou lopen, zou ik niet langs het hek van de school hoeven. Probleem opgelost.

Eenmaal weer terug in de auto begon mijn hele lijf te trillen en barstte het los in mijn hoofd. Jezus, Marion! Je bent 40 jaar oud! Je bent bang voor een stelletje kinderen. Doe normaal! Maar het is zo. Ik kan niet meer normaal doen. Ik moet op 40-jarige leeftijd schoolpleintjes vermijden, omdat mijn angst voor kinderen, en wat ze doen en zeggen, te groot is. Hazebek! Dikzak! Lelijkerd! Ik heb het zo vaak moeten horen, het heeft me kapot gemaakt. Het heeft al mijn vertrouwen in mensen weggenomen. Vooral kinderen en pubers vertrouw ik niet. Ze boezemen me vreselijk veel angst in. Het is teveel en te lang geweest. Ik ben onherstelbaar beschadigd.

Terug naar de vraag of ik mensen echt altijd vriendelijk en met liefde moet behandelen. Tot voor kort was mijn antwoord 100% ja. Niet dat het altijd lukte, maar het was wel mijn streven. Nu ben ik daar niet meer zo zeker van. Moet ik altijd maar aardig en vriendelijk blijven, ook als mij onrecht aangedaan wordt? Als men mij via Twitter uitscheldt, bedreigt zelfs of mijn verleden gebruikt om mij te kakken te zetten tegenover de rest van de wereld? Moet ik dan nog steeds aardig en vriendelijk en liefdevol blijven? Ergens in mij hoor ik nog steeds een JA, maar op dit moment kan en wil ik het niet meer. Ik heb geen zin meer om altijd aardig en vriendelijk te zijn. Ik ben te lang aardig en beleefd geweest en het knaagt in mij. Ik weet niet precies wat het is of hoe het eruit moet, maar het moet er kennelijk uit en dus volg ik mijn gevoel. En schrijf ik. Blijf ik schrijven. Want schrijven is altijd beter dan doen. ♥

8 gedachten over “Triggerwarning: Pesten

  1. Note to self: it is entirely possible to be a kind, loving person who refuses to tolerate bullshit. In fact, it’s not only possible, it’s absolutely necessary!

    Bij deze, dikke knuffel. Ik weet extreem goed waar je het nu over hebt ❤

    1. Nou, zeg dat wel. Ik denk alleen dat het te lang is geweest. Dat ik niet alleen op de basisschool, maar ook op de middelbare school ben gepest en dan ook nog eens door mensen uit onze zogenaamde close vriendengroep. Om vervolgens een collega te treffen die je gaat pesten, op een echt hele nare manier, en dat je dan naar je werkgever gaat, die toegeeft dat ze het weten en er bewust niets mee doen. Toen brak de boel in me. Ik hoop dit jaar met die opleiding een eind te komen. Het klinkt allemaal een beetje zweverig, jezelf vinden, maar het is meer jezelf leren kennen. Durven weer te zijn wie je eigenlijk bent en ik denk dat dat is wat me nu het verst gaat brengen.

      Dank je wel voor het trouwe meelezen en je fijne reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.