30 juni 2018

Het is alweer de laatste dag van de maand. Morgen gaan we de zevende maand in. De tweede helft van het jaar. Op naar de kerst! Grapje. Eerst de zomer overleven en uiteraard dan genieten van de herfst. De zomer is nu eenmaal niet mijn ding. 

De praktijk
Komende maand is zelfstudie-maand in de eerste module van de Priestess Certification. Dat betekent zelfdiscipline. Zolang ik een berg met leerstof voor me gedeponeerd krijg is het geen probleem, dan ga ik als een trein. Echter de komende maand zal ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk moeten brengen en voor het einde van de maand moet ik een proefschrift inleveren. De onderwerpen de afgelopen maand waren History of the Goddess, Roots of Priestessing, Bhakti Yoga, Astrologie, Tarot en The Art of Intentional Conversation. Ik heb dus flink wat om mee te oefenen in de praktijk en ik zal deze maand ook moeten uitvinden hoe ik dat ga doen. Ik wil in ieder geval graag over ieder onderwerp een artikel op mijn blog schrijven. Op die manier kan ik meteen voor mezelf de belangrijkste punten eruit halen. Daarnaast onthou ik de dingen waarover ik schrijf ook altijd heel erg goed, dus ben ik meteen klaar wat het leren betreffen. Twee vliegen in één klap.

HS
Ik merk dat ik door de warmte, de depressie en alle bijkomende lichamelijke shit niet de energie heb om boompjes en poppetjes te maken voor In Amor. Daarnaast is het ook gewoon te pijnlijk met mijn handen op dit moment. Iedere keer als het wat afkoelt trekt alles weer een beetje weg, helen de wondjes en blaasjes een beetje, maar het koelt niet lang genoeg af. Voordat alles echt geheeld is begint de warmte alweer en komt alles weer opnieuw opzetten. Ik kan niets anders doen dan wachten tot het minder warm wordt. Ik heb op dit moment 18 HS plekjes op mijn lichaam. Vier daarvan hebben zich ontwikkeld tot een abces, waarvan eentje nu een open wond is. De plekken zijn gelukkig niet zo groot meer als vroeger. Omdat ik er niet meer mee door hoef te lopen, zoals voorheen op mijn werk, blijft de schade beperkt. Ik vraag me alleen wel af waar die gigantische uitbraak vandaan komt. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel opvlammingen in één keer gehad. Wat ik gisteren al schreef, ik hoop dat het door de pil komt, die ik sinds een half jaar voor langere tijd achtereen doorslik. Als het echt alleen door de warmte komt, waar ik wel bang voor ben, dan heb ik er geen enkele invloed op. Dat is aan de ene kant een geruststelling, aan de andere kant is het balen, want dat betekent dat ik volledig overgeleverd ben aan de weergoden. We gaan het zien. Wat overigens wel hysterisch leuk is, is dat op mijn verjaardag mijn stopweek begint. Cancel alle shit maar weer hahaha. Nou, dat valt wel mee hoor. We zouden gaan lunchen, maar met zoveel pijn overal op mijn lichaam is dat toch geen strak plan. Dat kan ook best ergens in september.

Ochtendblog
Het schrijven in de ochtend bevalt me weer ontzettend goed. Net als in het begin, toen ik net begon met bloggen, alweer 4,5 jaar geleden. Opstaan, koffie zetten, laptop openen en beginnen met schrijven zonder dat je weet waar je het over gaat hebben. Het is een heerlijk begin van de dag. Je schrijft even alles van je af en kan met een schone lei beginnen. Ik kan het iedereen aanraden. Ook als je geen blog hebt kan dit uiteraard. Gewoon in een schrift of een dagboek of in een bestandje op je computer. Je kan ook direct een beetje bedenken wat je wilt gaan doen die dag. Al hebben de meeste mensen natuurlijk hun werk, huishouden en/of kinderen en wordt op die manier je dagindeling al behoorlijk voor je bepaald. Ik zit wat dat betreft in een luxe positie, als luie hond zijnde.

Planning van vandaag
Zo fucking min mogelijk. Niet alleen vandaag trouwens. Ik keek net naar de weersverwachting. Doe effe normaal joh! 30 graden vandaag en het komt volgens de voorspellingen de komende 14 dagen niet meer onder de 26. Welkom in de hel die zomer heet. Voor mij dan. Voor de meeste mensen is het puur genieten, dus ga dat ook lekker doen zou ik zeggen. Ik ga weer plat.

Fijn weekend!

10 gedachten over “30 juni 2018

 1. Heel veel sterkte vandaag, de temperatuur is inderdaad geen pretje meer. Zoals je weet, heb ik zelf ook een blog, jij was de inspiratie om deze weer op te gaan pakken.

 2. Let op je taal gebruik in je onderwerp. We kunnen niks doen aan de natuur. Er is een schepper om hiermee rekening te gaan houden. Zoek Hem want Hij is dichtbij om je te helpen op je levenswandel. Heb een gezegende warme weekend. Patricia

  1. Hoe bedoel je? Welk taalgebruik in welk onderwerp? Je bedoelt dat ik af en toe fuck roep? Ja, dat is wie ik ben. En idd, we kunnen niets doen aan de natuur, dus ik zit de warmte gewoon rustig uit. Goed weekend!

    1. Ik kies er bewust voor om juist even niet meer te veranderen. Heb me zolang aangepast aan anderen. Zolang geprobeerd te zijn wie ik dacht dat ik moest zijn. Ik schrijf pas sinds kort op deze manier. Omdat het eindelijk mag van mezelf.

 3. hey
  4,5 jaar, waar blijft de tijd en wat kan er veel veranderen.
  Dat stukje discipline met studeren kan zo lastig zijn, vind ik! Je gaat ervoor het is reuze interessant maar dan thuis aan de slag..succes ermee!
  Ik hoop zo dat de HS weer wat minder wordt liefst zsm!

  Oh..en “luie hond” misschien bedoel je het als geintje maar ik vind het toch wel wat sarcastisch en niet zo aardig naar jezelf! Je bent een lief mens en als mens mag je gewoon “zijn” en dan ben je niet meteen lui!
  Los daarvan doe jij zoveel goede dingen voor anderen!

  Misschien bedoelde je het helemaal niet zo en maak er nu een ding van maar dat komt omdat je zo’n leuk mens bent!

  XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.