Ik weet het niet meer

Jeetje, ik wilde ergens over schrijven en nu weet ik het niet meer. Goeie genade. Ik wist het net nog. Opende mijn laptop, start de boel op en flats, weg is het. Nou, dan maar kijken wat er zo uit mijn vingers rolt.

Tot mezelf komen
Jongens, ik moet er echt aan trekken! Die 2 studies tegelijkertijd zijn geen kattenpis. Ik ga vanaf heden proberen echt gebruik te maken van de zogenaamde werkweek en het weekend, want alles maar doen wanneer het even uitkomt, dat werkt niet. Het is ondertussen alweer 8 juli en over twee weken moet ik aan het eindverslag van de eerste module beginnen. Ik heb nog helemaal niets, maar dan ook niets in de praktijk gebracht. Nou, dat is trouwens niet helemaal waar. Het opkomen voor mezelf, de stukken schrijven over het dik zijn, is ook een deel van de praktijk. Het “becoming a priestess” is voor mij op dit moment vooral een “becoming myself”. Ik acht de kans ook groot dat ik de cursus daar dit jaar vooral voor ga gebruiken en dan volgend jaar de opleiding nogmaals ga doen en dan echt meer de diepte in kan. Letterlijk. De natuur in, readings geven, meer naar de seizoenen en de maanfases leven. Dit jaar is verkenning en om dat nu zo op te schrijven geeft ontzettend veel rust. Ik hoef geen priesteres te worden. Ik mag mezelf worden. Tot mezelf komen. Eindelijk.

Spontaan
Gisteren ging ik spontaan bij mijn ouders langs. Ik doe geen dingen spontaan. Ik haat spontaniteit. Het is een inbreuk op mijn planning, mijn controle, mijn privacy. Daarnaast levert het angst op. Kom ik wel gelegen? Ben ik wel welkom? (Ja, mam, ik kom altijd gelegen. Ik ben altijd welkom. Dat wil je nu gaan appen, hè?) Bij mijn ouders langsgaan, spontaan, is de meest veilige manier om spontaniteit te oefenen. Het is nieuw voor me. Ik ben er nog steeds niet zo zeker van wat ik er nu van vind, maar ik besef wel, dat als ik er wat meer voor opensta, mijn leven een stukje makkelijker kan worden en de angst ook weer wat verder kan afnemen. Oefenen dus maar.

Sport
De Tour is begonnen. Ik wil de Tour graag gaan volgen dit jaar. Ik moet nog even de Tour Special in de krant opzoeken. Daar staan alles teams en alle etappes in. Gisteren goed begonnen, maar meteen de eerste finish gemist. Formule 1 gaat uiteraard voor. Ik vloek weinig en liever niet, maar er is één ding waarbij ik altijd heel hard en vol passie vloek en dat is bij een valpartij tijdens een massasprint. Ik kan daar zo vreselijk boos om worden. Ik ben nu al boos. Ik wil niet dat ze zo hard vallen. Ik wil niet dat er mensen over de kop vliegen. Ik wil niet dat mensen zo kwetsbaar zijn en pijn hebben. Ik kan er niet tegen. Waarom kijk je dan? Ik denk ieder jaar dat ik er wel tegen kan. Als de eerste valpartij een feit is, word ik woedend, vervloek ik die hele klote Tour en is het klaar met het kijken naar de massasprints.

Hysterisch
Dankzij Jelmer, u weet wel, mijn eerste liefde en nu wereldberoemde schrijver, ben ik helemaal hoteldebotel van het volgende nummer. Ik luister het denk ik wel 8 keer per dag. En niet alleen het nummer is prachtig, ook de clip, de opzet, de dansers en de chemie tussen de zanger en zangeres. Ik kan hysterisch enthousiast worden van dit soort dingen.

Hele fijne zondag allemaal! ♥

3 gedachten over “Ik weet het niet meer

  1. Oh Tour, ik ben gek op de tour. Trouwens, ik kwam op YouTube een interview tegen van Vera Camilla en Megan over Megan’s boek Body Positive Power. Wie weet is dat iets voor jou? Ivm je post afgelopen week? Ik vond het alvast hartstikke leuk en heb het boek om mijn verlanglijst gezet.

    1. Ik volg Megan al heel lang op instagram. Heb destijda overwogen haar boek te bestellen, maar nog niet gedaan. Het interview van Vera was superleuk! Ik vind het sowieso ontzettend goed hoe zij het doet. Zoveel meiden en vrouwen hebben steun aan haar. Echt tof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.