Life After Recovery

Gisteren veranderde ik de naam van mijn Instagram account in Life After Recovery. Er zijn op social media duizenden recovery accounts te vinden, maar bijna geen accounts over het leven ná herstel. Life After Recovery zal een heel normaal account zijn. Gewoon mijn account eigenlijk, maar wel met de toevoeging dat er over eetstoornissen, herstel en bodypositivity kan, mag en zeker ook gepraat zal worden. 

Toen ik een jaar geleden stopte met mijn vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige op het eetstoornisforum Ik Ook Van Mij was dit zowel een opluchting als teleurstelling. Ik ging er op een ietwat vervelende manier weg, mijn herstel en geschiktheid als ED-er werd door een aantal leden in twijfel getrokken, maar het was uiteindelijk wel een mooie aanleiding voor mij om afstand te nemen van het forum en de eetstoorniswereld. Als je net hersteld bent wil je zo zo zo ontzettend graag anderen helpen datzelfde te bereiken. Je ziet eindelijk hoe mooi het leven is zonder eetstoornis en je wilt dat delen met hen die nog lijden. Dat lukt echter niet. Degene die nog in de eetstoornis zitten kúnnen niet zien wat jij ziet. Kunnen niet voelen wat jij voelt. De meesten willen nog niet eens herstellen. De eetstoornis brengt hen op dat moment nog meer dan dat het hen kost. Het was fijn om weg te zijn uit de eetstoorniswereld. Ik ontvolgde alle leden, ik ontvolgde zelfs Human Concern op social media. Ik had echt even afstand nodig en dat heeft me goed gedaan. Nu is het echter tijd voor de volgende stap.

Die volgende stap is ook echt één stap. Op dit moment gewoon de naam van mijn account veranderen en bespreekbaar maken dat er een leven is na het herstel. Ik heb daar zelf behoefte aan en ik vermoed dat als ik er behoefte aan heb, er anderen misschien ook wel behoefte aan hebben. Het is zo’n immens groot deel van je leven geweest en het heeft ook zo enorm je leven beheerst. Ik moet daar af en toe gewoon aan terugdenken. Dat wil ik ook. Ik wil niet meer doen alsof het nooit bestaan heeft. Ik wil terugkijken en ik kán nu ook terugkijken. Het zal nog een vorm van verwerken zijn en kennelijk heb ik dat nodig. Ik geef er dus aan toe en creëer die ruimte voor mezelf en misschien ook wel voor anderen.

Mijn account vind je hier rechts in de sidebar als je interesse hebt om het te volgen. Klik op de afbeelding en je wordt vanzelf doorverwezen. ♥

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenn schreef:

  Ik had het al gezien op ig, mooi ♥

 2. chucky1012 schreef:

  Ja, leuk 👌

  Xoxo

 3. mariellemarielle schreef:

  Mooi dat je dit doet! Inspirerend voor vele mensen met een eetstoornis dat weet ik nu al!

  1. Marion schreef:

   Ja, ik twijfelde of ik het in het Nederlands of Engels wilde gaan doen, maar ik hou de groep liever klein. Zo kan je, mochten er echt vragen of mensen komen die even hun verhaal kwijt willen, dan heb je ook echt de tijd om erop te reageren. Ik hoop echt dat het wat mensen zal gaan helpen. Ik weet nog hoe ik op zag in het begin tegen een leven zonder eetstoornis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.