Gelijkgestemden

Als ik voor mezelf opkom op het gebied van dik zijn, ben ik obesitas aan het promoten. Of ben ik aan het thinshamen. Tenslotte geldt tegenwoordig dat als je voor het één bent, je automatisch tegen het ander bent. Als ik de lelijke kant van eetstoornissen benoem, ben ik aan het eetstoornis-shamen. Als ik tegen racisme ben, ben ik een gütmensch. Als ik vind dat vluchtelingen welkom zijn, ben ik een wegkijker. Niets wat je doet is tegenwoordig nog oké. Je wordt altijd aangesproken op de keerzijde. Is het gek dat ik mij omring met mensen die hetzelfde denken? Ik ben het namelijk wel een beetje zat om mezelf de hele tijd te verdedigen.

Ja, maar …

Ik zeg het nu vast: I don’t give a fuck anymore. Je mag zeggen dat ik hetzelfde doe. Je mag zeggen dat ik een wegkijker ben. Je mag zeggen dat ik met twee maten meet. Je mag zeggen dat ik niet opensta voor de mening van een ander. Je mag alles zeggen wat je wil. Ik ben het zat. Ik reageer er niet meer op. Ik heb geen zin meer om mezelf de hele dag te verantwoorden, verhelderen, verdedigen, aangevallen te voelen, mezelf in twijfel te trekken en ga zo maar door. Ik doe het niet meer. Ik omring mij even met gelijkgestemden, zodat ik met hen van gedachten kan wisselen en me kan verdiepen in de dingen die voor mij echt belangrijk zijn in het leven.

Fijn weekend allemaal. ♥

P.s. Nu moet ik me even verhelderen; ik doel niet op jullie hoor, mijn lieve lezers. Met jullie kan ik gewoon van mening verschillen en daar over praten. Het gaat om de hardheid op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Dat dat even duidelijk is voordat niemand meer iets durft te zeggen hier.

11 gedachten over “Gelijkgestemden

  1. Ik vind het ook superingewikkeld… op Social media lijkt de wereld te polariseren. Misschien omdat de aandachtsspanne van mensen daar te kort is voor genuanceerde meningen. En laat ik nou juist van nuance te houden.

    Lekker in je bubbel gaan, dat helpt ja 🙂.

  2. Op zich snap ik best dat er mensen zijn die reageren en graag hun eigen mening willen uiten (even de idioten daargelaten die puur en alleen reageren om een ander de grond in te stampen).
    Het lastige is dan alleen weer dat je op social media zo moeilijk kan inschatten hoe iemand iets bedoelt. Alleen maar goed dus van jou dat je laatst aan gaf dat het voor jou niet goed voelde en de discussie wilde stoppen. 🙂
    Fijne zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.