Priestess Certification: Module 1

We zijn halverwege het eerste praktijk gedeelte van de Priestess Certification. Het praktijk gedeelte duurt even lang als het theorie gedeelte, beide een maand. We mogen zelf bepalen wat we in de praktijk willen gaan brengen. Ik heb zelf geen specifieke plannen gemaakt, maar laat het allemaal gebeuren. Ik doe enkel de dingen bewuster dan voorheen en dat leidt al tot veel verandering.

Entering the Mysterie
Dit was de allereerste workshop. Deels gericht op de geschiedenis van godinnen en priesteressen, deels gericht op wat het betekent om een priesteres te worden. Dat laatste kwam er vooral op neer dat het voor iedereen iets anders betekent. Dat je je eigen weg erin mag vinden of dat je, als je dat wilt, de traditionele regels mag volgen. Na meerdere gesprekken met de andere leden van de groep blijkt dat het voor iedereen die deze opleiding voor de eerste keer volgt, eigenlijk op hetzelfde neerkomt: tot jezelf komen en durven zijn wie je bent. Daarnaast een groot stuk spirituele ontwikkeling en ook heel veel kennis opdoen. Een kwart van de groep heeft de opleiding vorig jaar ook gevolgd en volgt deze nu weer. Voor hen geldt dat ze nu eigenlijk pas het echte werk willen gaan doen en dat is ook weer voor iedereen anders. Kortom, het is een opleiding die de eerste keer vooral leidt tot enorme persoonlijke ontwikkeling. Voor sommige is dat voldoende en een deel wil er echt haar werk van gaan maken en voor hen geldt dat ze de opleiding gewoon nog een keer doen. Ik acht de kans groot dat ik die weg ook ga bewandelen.

Bhakti Yoga
De tweede workshop was heel erg boeiend. De manier waarop er vanuit de Bhakti Yoga en Ayurveda gekeken wordt naar de mens, vond ik waanzinnig inspirerend. Ik moet me nog verder hierin gaan verdiepen, maar het idee dat we uit drie lichamen bestaan, het fysieke lichaam, de geest en de ziel, vind ik prachtig. De workshop riep ook veel weerstand op door een onderdeel wat over chronisch ziek zijn ging. Ik moet het nogmaals goed bestuderen, of niet, ligt eraan of ik dat wil, maar zoals het vertelt werd was het zo dat je lichaam ziek wordt door een bepaalde onbalans in het lichaam. Door een bepaalde manier van  leven zou je je eigen lichaam weer in balans kunnen brengen en daarmee, in die zin, jezelf kunnen genezen. Theorie klinkt geweldig, maar hoe breng ik dat in de praktijk? Dat ga ik dus nog bestuderen.

House of Astrology
De laatste workshop ging over astrologie. Deze workshop begon om 1:00 uur ’s nachts, dus heb ik niet live bijgewoond. Dat vond ik achteraf niet erg, want ik werk, in tegenstelling tot velen in de groep, wél graag met alle worksheets naast me. Deze worden echter altijd pas achteraf aangeleverd, zodat men zich tijdens de workshop puur kan richten op de spreker. Ik snap het idee erachter, maar zelf vind ik het dus prettig om de pdf’s erbij te hebben. Deze zijn vorige week toegevoegd en komende week ga ik deze workshop dus alsnog volgen. Ik ben heel erg benieuwd, want veel verder dan mijn sterrenbeeld kom ik op dit moment nog niet. Het feit dat men vroeger heel veel informatie uit de sterren haalde, vind ik vreselijk boeiend. Ik heb er dus heel veel zin in.

Nourishing Walks
Het thema van deze praktijkmaand is Nourishing Walks en daar heb ik uiteraard vreselijk de pee over in. Ik had me enorm verheugd op dit onderdeel. Wandelen in de natuur, stukjes filmen en dat delen met de anderen in de groep en nu is het verdomme de hele maand veel te warm voor mij om naar buiten te gaan, laat staan te wandelen in die hitte. Het is niet anders. Ik heb me er ondertussen bij neergelegd en geniet van de video’s die de andere vrouwen delen in de groep.

De Kracht van de Cirkel
De grootste verandering die ik merk aan mezelf is dat ik mijn grenzen aan het aangeven ben. Ik laat niet meer alles naast me neervallen om de goede vrede te bewaren, maar geef het aan als mijn grens is bereikt. Het lukt me om voor mezelf op te komen. Ik besef dat je niet iedereen te vriend kunt houden en dat dat ook niet nodig is. Ik merk ook dat ik het mezelf niet meer kwalijk neem dat ik met dit weer zo weinig kan. Ik voel me niet schuldig over het feit dat ik veel op bed lig en dat is voor mij een groot rustpunt. De vrouwen in de groep geven me zelfvertrouwen en het geloof dat ik er mag zijn. Dat ik me niet altijd maar hoef aan te passen aan anderen. Dat ik mijn leven mag leiden op de manier zoals ik dat graag wil. Dat klinkt allemaal heel erg makkelijk, maar doe het maar eens. Om de één of andere reden geven zij mij de kracht om het ook te doen. Het is de kracht van de cirkel die we samen vormen en ik ben zo dankbaar dat ik daar een onderdeel van mag zijn. ♥

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Xamantha schreef:

  Gaaf, dit inkijkje, dankjewel!
  Ook heel fijn om te lezen wat het je brengt, ik zie online dat je stevig je grenzen aangeeft en dat je zoekt naar wat voor jou werkt, met nog minder pleasing dan voorheen. Bewondering voor jou! ❤️

 2. Geri schreef:

  Wat een mooi verslag van wat je meemaakt met de opleiding. Het spreekt mij allemaal ook erg aan. Ik ben zo blij voor je dat je dit gevonden hebt. Heel veel verder plezier en vooral, heel veel ervaren en kennis opdoen.

 3. Christine schreef:

  Fijn om je zo te kunnen volgen Marion!

 4. mariellemarielle schreef:

  Hey Marion
  Zelf heb ik hier eerlijk gezegd niet heel veel mee, maar ik vind het wel heel tof om te lezen dat het voor jou zo’n mooie ervaring is! Dat is je zo gegund!!
  x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.