Warmte, Tarot en de Cavia’s

Wat een ongelooflijk pleurisweer is dit voor mij, zeg. Overal opkomende ontstekingen. Open wondjes aan mijn handen. Mijn lichaam is doodop, waarschijnlijk zowel van de warmte als het vechten tegen die ruk ontstekingen. Ik ben echt helemaal klaar met dit fantastisch heerlijke warme weer.

Gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die dit warme weer heerlijk vinden. Die er zelfs baat bij hebben als het om hun ziektes gaat. Dat verzacht de pijn enigszins, maar verder? Nee, van mij mag de knop weer om. Kom maar op met de herfst!

De caviaatjes lijken er weinig last van te hebben. Venna heb ik wel een beetje bijgeknipt. De arme meid lijkt al volledig volwassen door die bos krullen die ze heeft, maar daaronder zit nog een heel klein mini caviaatje. Het gaat trouwens heel goed met Mattie en Venna samen. In het begin was het nog een beetje aftasten, maar nu doen ze alles samen. Samen eten, samen rennen, samen slapen. Het is echt superschattig om te zien.

Jip en Mobster zijn een ander verhaal. Jip begint oud te worden en wil vooral met rust gelaten worden. Wat hij eigenlijk destijds met Mattie ook al een beetje had. Mobster is juist heel druk. Het is alleen niet anders. Ik kan niet nog twee cavia’s erbij nemen in de hoop dat ook die twee een perfect koppeltje gaan vormen. Ze kunnen het verder namelijk best oké vinden samen. Zolang ze nog samen in het slaapgedeelte slapen is er wat mij betreft niets aan de hand.

Zo dadelijk moet ik richting de winkel. Opgave met deze hitte. Ik moet naar de Aldi en naar het tuincentrum voor hooi. Morgen was ik uitgenodigd voor een lunch. Mijn nichtje, het dochtertje van mijn zus, wordt morgen 17, maar ik heb net af moeten zeggen. Eten met bestek is geen optie op dit moment. Mijn handen doen te zeer. Autorijden zal straks al een hel worden, net als het dragen van een boodschappentas. Ik moet ook even gaasjes halen voor mijn handen. Bij de Aldi hebben ze die voor heel weinig. Net als pleisters. Zo fijn dat ze dat hebben daar. Hoef ik er niet speciaal voor naar de stad om een drogist op te zoeken.

De laatste dagen zit ik na te denken over hoe ik nu verder wil. Het plan “Life After Recovery” ging al snel down the drain. Natuurlijk heb ik het recht op mijn mening, evengoed als ieder ander, en natuurlijk mag ik hier op mijn blog schrijven wat ik wil, maar wat als de reacties gevoelens en emoties bij mij oproepen waar ik helemaal niet op zit te wachten? Dan is de keuze snel gemaakt. Omdat ik de tarot nu goed leer kennen, besloot ik voor het eerst eens een kaart voor mezelf te trekken voor advies. Die gaf exact mijn huidige situatie neer (zie de kaarten boven het artikel). Ik had trouwens geen zin om mooie foto’s te maken. Daar is het veel te warm voor. De kaart is Staven Twee. Op de foto zie je de kaarten vanuit twee verschillende decks. Leuk dat de kaarten me mijn huidige situatie aangeven, maar hoe moet ik verder? Ik trok nog een kaart en dat was de Staven Zes.

Staven staan voor mij trouwens symbool voor projecten, werk, inspiratie, creativiteit. Dat is wellicht niet de originele betekenis ervan, maar dat komt omdat ik de opleiding Intuitive Tarot Reading volg en daarin volg je niet de traditionele betekenissen van de tarot.

Deze kaarten geven voor mij aan heel duidelijk aan wat ik moet doen. Wat dat is, hou ik nog even voor mezelf, maar wellicht zijn er onder jullie een paar mensen die het aandurven om hun eigen interpretatie op deze kaarten los te laten? Gisteravond in de live call van de Tarot School hebben we hiermee geoefend en het is supergaaf om je eigen interpretatie van de kaarten te vermengen of aan te vullen met die van anderen. Ik pak ook vaak dezelfde kaarten uit andere decks erbij om het beeld completer te maken. Voor wie het leuk vindt, leef je uit op de kaarten. Ik zou het echt heel gaaf vinden om te lezen wat anderen in de kaarten zien. En don’t worry, ik doe niet aan oorspronkelijke betekenissen. Ik leer ze nu wel een beetje kennen, maar mijn intuïtie is en blijft de leidraad. Er is geen goed of fout. ♥

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marcus schreef:

  Ik vind altijd wel fijn om je blog te lezen, en aan goed bedoelde adviezen heb je niets aan. Je omschrijft het goed Marion, gewoon ermee doorgaan, zou ik zeggen

  1. Marion schreef:

   Dat is fijn om te horen. Dank je!

 2. Joyce schreef:

  Wat ik in de kaarten zie: de bovenste staan voor mij voor de toekomst. Een blik naar de horizon, die nooit dichterbij komt. Aangevuld met de kennis van nu (de wereldbol in de hand).

  De andere twee kaarten: een moeder die haar kinderen los moet laten, zelf de wereld moet laten ontdekken. Er altijd zal zijn als de thuishonk van die kinderen. (Door de tweede kaart met het paard erop).

  1. Marion schreef:

   Ah geweldig dat je het aandurft! Kaarten zijn een zo mooi middel om je duidelijk te maken wat er in je omgaat en wat een belangrijke plek inneemt in je leven op dit moment. Vooral die tweede kaart is voor jou denk ik echt iets waar je nu mee bezig bent. Je dochtertje die sinds kort naar school gaat en idd de wereld gaat ontdekken en jij, die er als moeder altijd voor ze zal zijn. Een veilige basis waar ze altijd op terug kunnen vallen. Mooi! Dank je wel voor het delen. ♥

 3. Rob Alberts schreef:

  Ik wens jou snel een verkoelende regenbui.

  Opbeurende groet,

  1. Marion schreef:

   Je zal het niet geloven, maar het is hier zowaar aan het betrekken, dus wie weet!

 4. Marijke schreef:

  Wat gaaf dat ook de tweede kaart een stavenkaart is!
  Ik kan redelijk zonder traditionele kennis reageren, er zijn eigenlijk maar 2 kaarten die ik goed ken – de Dwaas en de Dood. Die komen zo vaak terug en ik hou zo van hun boodschap.

  Bij je eerste kaart komt het woord ‘ontvangen’ op. De vrouw zit geduldig en ontspannen, de kinderen rennen op haar af. Ik denk dat het gaat over dingen die op je pad komen en dat je eigenlijk alleen maar open hoeft te staan om ze te vinden.

  De tweede kaart is veel meer een puzzeltje, maar ik zie er in elk geval beweging in. De ridder (?) heeft een van de staven vast (met een triomfkrans!), ik denk dat hij het heft in handen neemt en naar zijn doel reist. De andere staven zijn uit balans, maar ze worden vastgehouden. Ik denk dat ze staan voor zoeken naar balans. En het paard kijkt ons aan, maar ik spreek geen Paards 😉
  Hihi, ik krijg ook meteen een beeld van zo’n waarzegster met een glazen bol, die tegen je zegt dat de prins op het witte paard nabij is. En dat jij dan zegt dat het onhandig is als Peter binnenshuis gaat paardrijden 😉

  Ik doe een regendans voor je, hoog tijd dat deze waanzin stopt en jouw lijf wat kan herstellen.

  1. Marion schreef:

   Hahahaha, ik spreek geen paards! 😂😂😂 Dank je wel voor jouw inizchten! Veel mensen vinden het doodeng om te delen, dus echt supertof. Thanks. Als jullie het leuk vinden zal ik morgen mijn eigen interpretatie nog even delen!

   En die van vandaag was de Staven Koning. Ik zit wel op de goede weg 😉

 5. Spontanity schreef:

  In tegenstelling tot jou……!
  Ben ik weer even pijnvrij, oke, bijna dan.
  Reuma, artritis, artrose, psoriasis….
  En of dat nu wel of niet door het weer komt!
  Sterkte meis.

  1. Marion schreef:

   Heerlijk! Ja, mijn moeder heeft ook heel veel baat bij dit weer, net zoals Joyce en uiteraard nog veel meer mensen. Daar denk ik ook vaak aan als het even niet meer gaat en dat helpt.

 6. Kim schreef:

  In de eerste kaart, met de vrouw en de kinderen… zie ik geluk. Warmte. “Verbinding”. Ontvangen…
  In de tweede kaart… Tja, die vind ik een stuk lastiger! Het heeft iets statigs, maar het paard kijkt om. In mijn beleving wat achterdochtig, wat voorzichtig?
  Goed, ik heb er helemaal geen verstand van en weet ook niet wat je hier dan weer mee zou moeten, maar dat is wat ik ervan maak! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.