Waarom lees jij mijn blog?

Gisteren vroeg ik op Twitter waarom mensen mij en mijn account volgen. Ik was gewoon nieuwsgierig en uiteraard weet je dat mensen allemaal lieve en positieve dingen gaan zeggen en dat helpt je dan weer om de dag door te komen. 

We reageren maar al te vaak als we het ergens niet mee eens zijn. We zijn er als de kippen bij als we ons aangevallen voelen. Niets mis mee, maar we lijken soms te vergeten dat het ook heel leuk is om iets positiefs te zeggen. Enthousiast en blij zijn is veel leuker dan fanatiek en boos. Het is niet altijd makkelijk hoor, want ook complimenten geven en uitleggen waarom je iemand leuk, lief of aardig vindt maakt soms dat je je kwetsbaar voelt. Toch is het de moeite waard en durf ik hem ook hier wel aan:

Waarom lees jij mijn blog? ♥

37 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik volg je ongeveer vijf jaar. We zijn het niet steeds met elkaar eens, maar dat hoeft ook niet. Je hebt gewoon een fantastische schrijfstijl, en niettegenstaande je alle redenen zou hebben om ganse dagen te klagen en te zagen doe je dit niet.

  1. Marion schreef:

   Jij was één van mijn eerste volgers en één van degene die nooit is vertrokken. Ook niet toen het allemaal heel belabberd ging met me. Dat waardeer ik enorm. We deden destijds ook die fotochallenge volgens mij. Iedere week een foto uit je woonplaats. Ja, dat is al lang geleden. Mooi dat we elkaar niet uit het oog zijn verloren!

 2. Yvonne schreef:

  Omdat ik van lezen hou. En jouw blog leest lekker weg. En omdat ik geïnteresseerd ben in hoe je omgaat met chronisch ziek zijn. Vandaar ook vaak mijn nieuwsgierige vragen.

  1. Marion schreef:

   Ik vind het altijd leuk dat je vragen stelt en interesse toont. Dank je wel daarvoor! ♥

   1. Yvonne schreef:

    Alsjeblieft!

 3. Evelyne schreef:

  Ik volg je om je kijk op de wereld vanuit jouw ogen. Die is soms zoveel anders dan de mijne en toch.. toch begrijp ik jou maar al te goed. Ik beantwoord niet elk artikel op je blog en voel hier ook geen behoefte voor. Ik reageer wanneer ik voel dat ik kan reageren. En dat is ok denk ik. Zoals nu 😉

  1. Marion schreef:

   Dat vind ik altijd fijn, te weten dat mensen gewoon reageren wanneer ze willen en zich niet verplicht voelen dat op ieder artikel te doen. Is ook helemaal niet nodig. Mooi is dat, dat je een hele andere kijk kunt hebben op zaken en elkaar toch zo goed kunt begrijpen. Dat betekent dat je geen tunnelvisie hebt en openstaat voor de visie van anderen. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer. Dat is een mooie eigenschap, Evelyne! X

 4. Ik volg je om wie je bent en herkenbare situaties voorbij komen.

 5. Berte schreef:

  Omdat je mijn lieve nicht bent is denk ik wel de belangrijkste reden. Op deze manier mag ik meekijken in jouw leven. Omdat ik je een moedige bewonderenswaardige vrouw vind die op een sterke manier met haar tegenslagen om kan gaan. De laatste tijd reageer ik niet meer zo vaak omdat ik zelf niet meer blog, maar via Facebook lees ik alles. Vind het vaak ook moeilijk om te reageren, wil je dan het liefst alleen een knuffel geven. Xxx

  1. Marion schreef:

   Snap ik en altijd reageren, dan zou het een verplichting worden. Nergens voor nodig. Zo lief van je dat je meeleest en meeleeft. Dank je wel ♥♥♥

 6. Spike schreef:

  Omdat je -ondanks veel tegenslagen in je leven- hebt afgerekend met een eetstoornis. En je realistische schrijfstijl, waarbij je ethische vragen niet ontwijkt.

  1. Marion schreef:

   Ik heb altijd het idee dat ik heel slecht omga met die ethische vragen. Het roept zo ontzettend veel bij me op. Maar die es, daar ben ik mooi vanaf inderdaad. Dank je wel!

 7. Jij bent mijn forummaatje en ik lees jou blog omdat ik oprecht geïnteresseerd bent in hoe het met je gaat!💋

  1. Marion schreef:

   Yes,volgende maand is het weer zover. Zes jaar alweer? Wauw, supergaaf dat we nog steeds contact hebben ♥

 8. Ciska schreef:

  Ik volg je ook al jaren en kijk elke dag uit naar je blog, ik heb veel respect op de manier waarop je omgaat met je chronische zieke, het geeft mij ook de kracht en motivatie door te gaan . Nadat er fibromyalgie een traag werkende schildklier en tot overmaat van ramp reumatoïde artritis is vastgesteld in combinatie met artrose heb ik veel in moeten leveren.
  Ik hoop nog veel van je te lezen en te leren dikke knuffel van mij X en vergeet niet JIJ BENT JIJ ,DAT IS JOU KRACHT X

  1. Marion schreef:

   Dat zijn ook ziektes die enorm veel invloed hebben op de kwaliteit van je leven. Volhouden en doorgaan is dan niet altijd even makkelijk. Wij hebben dan ondertussen ook alweer zo’n 6 jaar contact. Zo mooi. Altijd als ik Chris de Burgh hoor denk ik meteen aan jou! Dank je wel lieverd, jij ook! XXX

 9. Musquito schreef:

  Ik volg je nog niet zo lang want ik ben pas recentelijk zelf begonnen met een blog en daarna pas andere gezocht om te volgen. Jouw blog had onmiddellijk een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Je hebt een fantastische schrijfstijl. Ook heb ik het gevoel dat je een hele fijne persoonlijkheid hebt. Zelf heb ik 2 chronische ziektes (reuma & spierziekte) wat het leven er niet gemakkelijker opmaakt, dus ik begrijp jou heel goed.

  1. Marion schreef:

   Chronisch ziek zijn heeft zoveel impact op je leven. Wat ik soms lastig vind is dat anderen er op een gegeven moment aan ”gewend” zijn, maar voor ons is het 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dan is het net iets fijner om contact te hebben met lotgenoten, die weten wat je doormaakt. Dank je wel voor je compliment over mijn schrijfstijl. Die steek ik in mijn zak!

 10. chucky1012 schreef:

  Leuke en fijne post!
  Jou blog lees ik heel graag omdat ik sommige dingen herken wat jij schrijft.
  Weet niet eens meer hoe lang ik jou blog volg.
  Velen die niet ziek zijn begrijpen vaak niet dat men niets aan diegene die wel ziek is niets kan zien.
  Tonen soms geen respect.
  Hier kan men goed iets kwijt en met elkaar erover schrijven….
  Men leert ook mensen kennen maar ook hoe anderen met verschillende ziektes denken etc….
  Ik denk ook vaak wij zouden zo een boek kunnen schrijven….
  Ga door en voel je niet gedwongen als er een tijd niets online komt…..
  Je bent zo goed bezig 😉

  Heb een fijn weekend Xoxo

  1. Marion schreef:

   Chronisch ziek zijn is echt zo levensbepalend en ook zo ontzettend vermoeiend. Als je werkt heb je weekend, heb je vakantie. Een ziekte is er altijd. Echt altijd en dat is zoveel zwaarder dan veel mensen zich beseffen. Herkenning en lotgenoten contact is dan zo belangrijk. Even dat momentje van begrip en ik ben blij dat ik dat kan bieden via mijn blog. XXX

 11. Geri schreef:

  Ik geniet van je creativiteit en originaliteit. Ik vind het rot voor je dat je zo ziek bent. Ik volg je omdat ik wil weten hoe je daar mee om gaat. De tegenslagen maar ook de dingen die je weer op de been helpen. Zoals de cursus die je nu volgt. Ik geniet van je opstandigheid. Tegen griezelige types op de sociale media. Hoe je daar mee worstelt. Je eerlijkheid maar daarmee ook je kwetsbaarheid. Ik ben altijd blij wanneer ik iets van je lees.

  1. Marion schreef:

   Dat vind ik echt een mooi compliment. Dank je wel, Geri!

 12. Loena schreef:

  Ik heb werkelijk geen idee hoe lang ik je nu (af en aan) volg. De reis die je hier beschrijft, de verhalen over de cavia’s, het alledaagse leven, de ontwikkelingen in je shop en je spiritualiteit (mag ik het zo noemen?). Daarom kom ik toch iedere keer weer vanzelf op jouw blog terecht 🙂

 13. Christine schreef:

  Ik reageerde als eerste toen je begon te schrijven op het stoppen met rokenforum. Ik vond je bijzonder en dat is nog steeds zo!!!

 14. Zowel op twitter als hier volg ik je omdat je mij een geweldig mooi persoon lijkt! Ik vind het mooi en interessant om te lezen hoe je dingen in het leven ervaart en hoe je met dingen omgaat. Ik vind het zeker ook heel erg knap hoe jij met jouw verschillende aandoeningen omgaat.

 15. Ehm, ik ben vrij nieuw in de wereld van het bloggen, maar ik ben je wel al vaker tegengekomen op andere forums en hier (eerdere pogingen). We hebben heel wat raakvlakken; eetstoornis, depressie, chronisch ziek, interesse in spiritualiteit hoe dat dan ook wordt ingevuld, … En ik dacht: wellicht kan ik wat (en de persoon) ‘leren’ (kennen) en ‘ideeën opdoen’ of zo 🙂

 16. mariellemarielle schreef:

  hey Lieve Marion
  Wat een leuke vraag!
  We “kennen” elkaar al 5 jaar, via mail en later m.n. via je blog. Ik weet nog dat je me schreef dat je blogde/ging bloggen en wat voor blog!
  Ik lees je blogs omdat ik om je ben gaan geven, ik blijf graag op de hoogte. Je blogs zijn origineel, gevarieerd en puur, je schuwt de (rauwe) werkelijkheid niet.
  Ik bewonder je ook, om wie je bent en hoe je dingen doet.
  Vijf jaar geleden had ik voor ons allebei een heel ander toekomstbeeld voor ogen, dat mocht helaas niet zo zijn, respect voor jou hoe je ermee om gaat.

  Verder, ik vind het dapper dat je soms onderwerpen bespreekbaar maakt die discussies op kunnen roepen en…jouw humor…daar kan ik echt van genieten!

  Als ik jouw blogs lees zie ik het voor me, jullie huis aan het water, jou, Peter, de cavia’s, de oude buurvrouw, je familie etc.

  Nog 1 keer de vraag “waarom lees ik jouw blog”….omdat ik FAN ben!

  XXX

 17. Wendy schreef:

  Eigenlijk in eerste instantie omdat ik op zoek was naar mensen leren kennen op wordpress. En vervolgens lees ik graag en waardeer ik erg wat je schrijft…
  Dus bij deze bedankt en wie weet tot nog veel meer lees en schrijf avonturen 🖊🍀

 18. Nina schreef:

  Omdat ik (echt niet freaky bedoeld ofzo) op de één of andere manier van je hou. Omdat ik, telkens ik een foto van je zie, een soort van thuiskom bij jou. Omdat ik ons, in een parallel universum, zomaar een avond samen op de bank zie hangen, zonder make-up, haren in de war en comfy kledij. Eén of andere serie bingewatchen, met een pot Ben & Jerry’s tussen ons in, zoals in de films. En tussen twee afleveringen in een deuk liggen en vloeken tegelijkertijd over onze kutziektes. Kolere zeg, wat zie ik ons een pret hebben, daar in dat parallelle universum waar we godsamme nog aan toe maar niet in raken 🙂

  1. Marion schreef:

   Wat ben je toch een engel. Zo ontzettend veel liefde ook voor jou. Dit maakt deze hele opgefokte klotedag in één klap goed!!! Laat maat komen dat paralelle universum! ❤❤❤

 19. Anneke schreef:

  Ik weet niet meer hoe ik ooit op jouw blog ben gekomen maar ik ben blijven lezen omdat jouw leven zo anders is dan het mijne en dat fascineert me. Het staat zo ver van me af maar dat maakt het juist extra interessant. Ik denk dat het belangrijk en verrijkend is om te zien hoe anderen in het leven staan. Daar kan ik alleen maar van leren.

 20. ellymay47 schreef:

  Ik volg je nog niet heel lang maar ik was even bij jou aan het terug scrollen en dacht wat bracht mij op jou blog en toen zag ik het
  De blog Ja, maar die vond ik zo super geschreven dat ik jou blogs lees.
  Ik heb veel bewondering voor je

 21. Rob Alberts schreef:

  Jouw worstelen en optimisme blijft mij boeien.

  Vriendelijke groet,

 22. Ilona schreef:

  Via Jelmer ben ik eigenlijk op je blog gekomen. Ooit zat ook ik op dezelfde middelbare school en hebben we een x samen in een huis van een andere vriendin van Jelmer gelogeerd (terwijl er verder niemand was)Ik heb andere chronische ziektes waarbij de hoofdmoot nu een dubbelzijdige hernia is en weet wat chronisch ziek zijn inhoudt. Ondanks de vele beperkingen zie ik bij jou dat je er toch steeds weer wat van weet te maken. Of het nu je winkeltje is, je kaarten, de beestjes of de cursussen en de zorgzaamheid voor je vader, t geeft inspiratie!

  1. Marion schreef:

   Hey Ilona! Ja, ik kan me dat nog wel herinneren! Naar om te horen dat je ook chronisch ziek bent. Ik probeer er inderdaad zoveel mogelijk het beste van te maken. Dat gaat, nu ik niet meer hoef te werken, een stuk beter. In combinatie met werken is het echt niet te doen. Wat ontzettend dat je even reageerde. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.