Dikzakken schuldig aan stijgende zorgkosten

Nog geen 10 minuten geleden zette ik een blogje online en nu is hij weg. Gewoon weg. Foetsie. Verschwunden. Gone. Ik schrijf nooit blogjes op mijn tablet, maar ik wou het een keer proberen. Nooit meer dus.

Hoe dan ook, het was een druk dagje. Twee heren die vonden dat ik moest afvallen, omdat zij anders mijn rekeningen in de toekomst gepresenteerd zouden krijgen. Dat dik zijn levert tenslotte heel veel ellende en ziekenhuisbezoeken op in de toekomst. Donder toch een eind op joh. Ik ben dik en beweeg veel te weinig. Het enige risico wat ik loop is dat ik 20 jaar eerder dood ga dan jullie. Wie heeft er hier dan de laagste ziektenkosten? Ik toch zeker? Geen bril nodig. Geen hoortoestel. Geen rollator. Geen ouderdoms overgewicht (jazeker, dat gaan jullie ook krijgen). Geen evenwichtsproblemen waardoor ik val in de douche en er een compleet alarmsysteem in mijn huis aangelegd moet worden. Om nog maar te zwijgen van al die keren dat ik onnodig de alarmknop indruk, omdat ik ondertussen zo dement als een deur ben en ervan overtuigd ben dat dat rode oplichtende lampje met het touwtje eraan de lichtschakelaar is. Nee, die kosten ga ik niet maken als ik dik tevreden in mijn kist onder de grond lig weg te rotten. Jullie daarentegen jagen de maatschappij echt onnodig op kosten met die wens om zo lang mogelijk te leven. Een beetje dankbaarheid richting de dikke medemens zou wel op zijn plaats zijn, vind je ook niet?

Fijne avond allemaal en slaap lekker straks!

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Wat gek… ik heb hem nl gewoon kunnen lezen…

  1. Marion schreef:

   Klopt. Ik heb hem ook online gezet en gedeeld op fb en twitter. Toen wilde ik de foto bewerken en daar ging het fout. Voortaan weer op de laptop.

   1. Yvonne schreef:

    Ah zo.

 2. Musquito schreef:

  Ik kon hem lezen via mijn knop op de linkerbovenkant (het belletje), maar toen ik naar jouw blog zelf wou komen, dan was hem inderdaad verdwenen.

  1. Musquito schreef:

   Hier heb je hem terug, je kunt hem terug kopiëren/plakken als je wil.

   Vanochtend schreef ik een blogje over de niqaab, ook wel nikab genoemd. Dit leidde gelukkig niet tot de discussie waar ik bang voor was. Fijn! Dat betekent zowel respect voor elkaar als dat er veel open minded people onder mijn lezers zijn.
   Op Facebook verliep de discussie heel anders. Veel geschreeuw en weinig wol. Daarna raakte ik ook nog eens in een discussie verzeild op Twiter over dik zijn. Twee heren waren nogal verbolgen dat ik geen moeite deed om af te vallen. Waarom? Omdat zij nu moesten opdraaien voor de toekomstige ziektekosten die er voor mij zeker en vast veelvuldig zullen gaan komen. Ik heb de heren verteld dat ze aan mij helemaal een slechte hebben, omdat ik ook nog eens chronisch ziek ben én van een uitkering leef. Als er iemand de staat veel geld kost, dan ben ik het wel. En heel eerlijk, lieve mensen? Na al die shit die ik heb meegemaakt en nog steeds meemaak, heb ik er verdomme nog recht op ook. Ik zei tegen één van de twee: “Ik heb 40 jaar gevochten. Nu ga ik 40 jaar chillen.” En daar meen ik ieder woord van.
   Voetbalsupporters. Ik moet het even kwijt hoor. Asociale klootzakken zijn het. Allemaal. Altijd maar vechten. Mot maken op de tribune. Vandalisme. Vechtpartijen. Openbaar dronkenschap. Aggressie. Weet je hoeveel geld dat kost, die inzet van de ME iedere keer? Hooligans zijn het. Allemaal. Eigenlijk zou dat hele voetbal verboden moeten worden. Ja, waarom niet? Het is altijd ellende. Zelfs doden zijn er gevallen onder de voetbalsupporters. Is dat de prijs die we moeten betalen? Nee, afschaffen die bende. Zendt het maar uit op tv. Is het hele probleem opgelost.
   Blieb blieb blieb.
   Wordt vervolgd….

   1. Musquito schreef:

    Ik denk net aan iets, misschien heb je per toeval “verwijderen” aangeklikt op je tablet. Normaal gaat jouw blog dan naar de vuilbak en kun je van daaruit hem terugplaatsen of definitief verwijderen.

   2. Marion schreef:

    Ik heb nu deze blog al geschreven. Komt op hetzelfde neer, maar bedankt.

 3. chucky1012 schreef:

  Zo dan…
  Dit is echt toch zo erg….
  Ik was er gisteren niet dus kon het niet lezen…..

  Een fijne dag Xoxo

 4. mariellemarielle schreef:

  Oh Marion…die schrijfstijl van jou, hilarisch!!! Naar die reacties op FB!
  Take care

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.