Eerlijk zijn en studeren

Eerlijk zijn is voor mij soms lastig, omdat ik het iedereen naar de zin wil maken en niemand voor het hoofd wil stoten. Dat lukt uiteraard niet, want als je A zegt is B het er niet mee eens en als je B zegt is A het er niet mee eens. Je kan het dus eigenlijk alleen iedereen naar de zin maken als je géén mening hebt en dat is pathologisch gezien weer niet mogelijk. Ik weet dat het woord pathologisch in deze zin nergens op slaat, maar ik zocht een mooi klinkend bijvoeglijk naamwoord, so here it is. 

Het is vandaag 21 juli. Of iets in die richting. Oh shit, ik zie nu dat het al de 23e is. Nou, die yoghurt die tot de 20e houdbaar was smaakte gisteren nog prima. OH SHIT!!! IS HET AL DE 23E? Oh nee, dan moet ik deze week mijn eerste eindverslag inleveren! En het wordt deze week hittegolf! Ik kan me dan echt niet goed concentreren. Vroeg op staan dan maar. In de middag even bijslapen en ’s ochtends om 5:00 uur op. Dat lijkt me het beste.

Eerlijk zijn. Ik probeer het al zo lang, hè? Deze week ga ik mezelf wederom uitdagen om zo eerlijk mogelijk te zijn, ook al trap ik daar wellicht wat mensen mee op de tenen. Ik zal dit gevecht wel blijven voeren tot mijn dood en dat is ook helemaal niet erg. Rekening houden met is niets mis mee. Als je maar niet doorslaat naar de andere kant en jezelf tekort doet of daardoor jezelf wegcijfert. De gulden middenweg is in dit geval altijd een goed idee.

Nou uh, dat wordt dus studeren komende week. Ik ga snel inktpatronen bestellen. Dan zijn die hopelijk morgen binnen. Kan ik de pdf’s voor de laatste workshop uitprinten en dan kan ik die één dezer dagen nog volgen. Verder een eindverslag maken dus en het is wellicht een leuk idee om ook hier een soort samenvatting te maken van maand één. Niet zoals ik laatst deed over de inhoud, maar dan echt over wat ik van alle stof meeneem voor mezelf, de dingen die ik in de praktijk wil gaan brengen. Maar goed, of ik daar tijd voor heb is een tweede. We gaan het zien.

Ik wens jullie een fijne nieuwe week. ♥

16 gedachten over “Eerlijk zijn en studeren

 1. Succes met je verslag! Hopelijk is er vroeg in de ochtend wel concentratie, voor mij werkt dat wel.
  En de hitte. We gaan het overleven. Op een of andere manier. Die ik nog moet bedenken. Sterkte! ❤

  1. Ben helaas erg ziek van de warmte. Gisteren op 1 dag 11 plekken erbij die me zorgen baren. En dan moet de ergste warmte nog komen. Het is niet anders. Leg me er letterlijk maar bij neer.

 2. Veel studieplezier en sterkte met de warmte!
  Eerlijk zijn is soms inderdaad best lastig. Volgens mij lukt het je wel steeds beter? Goed van je! En inderdaad, met rekening houden met is ook niks mis, als je jezelf maar niet wegcijfert.

  1. Het gaat steeds beter. Wat ik wel lastig vind soms is dat je schrijvend de toon niet kan horen bij anderen. Ik ben zelf altijd vrij rustig en kalm, maar dat kan op papier heel anders overkomen. Als je het op een schreeuwerige of opgefokte toon leest, ja, dan wordt iets al gauw volledig uit zijn context gerukt. Doe je niks aan uiteraard, want als je te netjes en beleefd bent in je taalgebruik noemt men het weer belerend. Kortom, het is zelden goed hahaha.

 3. Wat je zegt…een eigen mening is goed en die mag je inderdaad uiten! Ik herken het wel wat je schrijft…maar ja..je bent een mens en geen kameleon ;-).
  Succes met studeren en heel heel veel sterkte met de warmte!! IS het bij jou in huis ook zo ontzettend heet?

  1. Het is hier in huis nog wel te doen. Rond de 25 graden. Beneden tenminste. Boven is het bloedheet, maar ja, ik kan niet mijn bed naar beneden halen en met ventilator naast me is het heel erg goed te doen.

 4. We zijn al enkele keren met een Hollandse groep op reis mogen gaan. Vaak stonden R. en ikzelf versteld toen we zagen hoe ‘direct’ jouw landgenoten kunnen zijn tegenover anderen. In het algemeen zijn wij, Vlamingen, meer gereserveerd. Zelfs al zien we een stoere meneer rondhuppelen in een roze tutu zullen we nog de waarheid niet durven zeggen.
  Wat wil ik nu eigenlijk beweren? Pfft. Dat het warm is, zeker?

  1. Nederlands kunnen vervelend direct zijn. Ach, flauwekul. Ze zijn vaak ronduit onbeschoft. Vinden dat ze alles maar moeten kunnen zeggen, zodat zij het kwijt zijn en de ander ermee blijft zitten. Gisteren nog een discussie met een dame op facebook die het heel normaal vond om aan iemand (bekende of onbekende) te vragen of je zwanger bent. Dat dat hele ongemakkelijke situaties kan opleveren voor dikke mensen of nog erger, vrouwen die niet zwanger kunnen geraken, dat boeide haar niet. Ik stond versteld. Nee, die Nederlandse directheid begint onderhand bemoeiend en onbeschoft te worden. Buiten dat, het wordt hier steeds warmer. Ik moet nog even bedenken wie ik daar de schuld van gaan geven. Ik denk dat het de Fransen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.