Iedereen kan een leven redden

Gisteren ging het mis voor Samantha de Jongh, in Nederland beter bekend als Barbie. Een poos lang is ze als reality ster op tv geweest, maar de afgelopen periode ging het niet goed meer met haar. Eerder dit jaar deed ze al een zelfmoordpoging en gisteren ging het weer fout. Of het om een zelfmoordpoging ging is nog niet helemaal duidelijk. Ze sprong, met een mes in haar hand, uit het raam. Stond nog even op, maar zakte daarna weer in elkaar.

Inhoudelijk is er verder niets over de situatie bekent. Samantha ligt op de intensive care en de kinderen zijn direct naar familie gebracht en vandaag opgehaald door de vader. Daar wil ik het dan ook verder niet over hebben. De reacties op Twitter wel.

Aandachtshoer. Volgende keer een paar verdiepingen hoger pakken, meid. Ah joh, er is vast nog wel een gehandicaptensoap voor je als je dit overleeft. Misschien moet ze een boekje kopen: Suicide voor Dummies. Blonde kuthoer. Lelijk schreeuwwijf. Gore aandachttrekker.

En serieus, zo ging het maar door en door en door. Ik kon er niet meer tegen en moest er wat van zeggen. Ik kan gewoon niet toekijken hoe iemand die psychisch zo in de ellende zit, dit over haar heen krijgt. Wat ben je dan voor ziekelijk persoon?

Vanmiddag op Facebook over twee dikke vrouwen in badpak:

Kijk die walrussen rennen. Dat is meteen het enige wat ze doen vandaag. Behalve zich volvreten bij het all inclusive buffet natuurlijk.

Moet ik ook nog een voorbeeld geven van de reacties die gegeven werden op het artikel over het nikab verbod?

Opkankeren naar je eigen land. Je past je aan of je rot op. Vies tuig dat jullie zijn.

En als je nou goed moet zoeken naar dat soort reacties, als het nou uitzonderingen zouuden zijn, maar helaas, dat is niet het geval. Dit soort reacties voeren de boventoon. Vooral bij nieuwsberichten. De ergste die ik vanmiddag las was een reactie op een bericht wat ging over Anne Faber:

Nog genoeg gekke wijven om te pakken. Geen probleem.

Mensen denken dat je niets kan beginnen in je eentje. Dat het niet helpt als je ergens iets van zegt. Vanmiddag sprak ik iemand aan op zijn opmerking en even later zag ik dat de tweet verwijderd was. Je kan wel degelijk een verschil maken. Sterker nog, je kan in je eentje een vliegtuig aan de grond houden.

Dus echt, lieve mensen, zie je iets op straat wat niet oké is? Zeg er iets van. Lees je iets op social media wat over de scheef gaat, reageer erop. Al helpt het voor je gevoel geen ene zak, al krijg je zelf ook een berg stront over je heen, je bent wél naast die ander gaan staan en dat is waar het om gaat. Niet om die schreeuwende en blèrende leeghoofden, maar je laat zien aan het slachtoffer dat hij of zij er niet alleen voor staat en daar red je serieus levens mee. ♥

12 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marcus schreef:

  Het is niet leuk over Samantha, we weten niet wat de directe aanleiding was met hetgeen wat ze deed. Soms wordt je volop uitgescholden in de media. Zoals jij ook schreef, terecht? Nee, de mensheid trekt een te vlugge conclusie en zekers als het over BN-ers gaat.

  1. Marion schreef:

   Ja precies. BN-ers hebben het zwaar. Ooit sprak ik een BN-er. Ze zei, het was alsof we onder een glazen stolp leefden. Haar huwelijk ging kapot, want haar man stond altijd in de schaduw van haar succes en ook dat levert problemen op. Je hebt nooit rust. Nooit ben je echt even samen. Altijd op je hoede. Het moet een vreselijk leven zijn. Daar kan geen geld of beroemd zijn tegenop. En als je dan bij dit soort dingen ook nog eens zo door de mangel gehaald wordt, waar zijn we dan toch mee bezig.

 2. chucky1012 schreef:

  Wat verschrikkelijk dat er mensen zijn die zo schrijven en of/praten….
  Hoe zouden ze het zelf vinden als er anderen zijn die zo tegen hun doen?
  Erg dat niemand er iets tegen doet.
  Ik had het meegemaakt en jarenlang…
  Dit moet stoppen…..

  Xoxo

 3. Saar schreef:

  En daarom reageer ik dus wel. Ik voel me meestal ook echt vreselijk als ik die bagger reacties dan over me heen krijg, maar alles waar mijn haar van gaat recht staan, daar reageer ik nu wel op.
  Of het nu gaat over vreemdelingen, homoseksualiteit, transgender of gewicht…

  1. Marion schreef:

   Komt het omdat wij gevoeliger zijn, dat wij wel reageren en anderen niet? Omdat we wellicht zelf weten wat een vreselijk iets het is om mee te maken? Het verbaasd me, zo weinig mensen die hier open voor staan of erop reageren. Er is niets zo erg en eenzaam als gepest worden en als de rest van de wereld zich dan ook nog eens stilhoudt en zwijgend toekijkt…. Ik heb daar erg veel moeite mee. Ben blij dat jij wel reageert. Het is echt zo; samen staan we sterk.

   1. Saar schreef:

    Ik zie die ander gewoon nog als een mens en al die idiote reacties worden gegeven alsof het niet meer over mensen gaat.
    Ik heb de indruk dat veel anderen, niet reageren omdat ze geen zin hebben in negativiteit. Ik hoor vaak het excuus dat ze zo gevoelig zijn en zichzelf willen beschermen. Maar wat bereik je daarmee als je dan in zo’n wereld moet leven…

    1. Marion schreef:

     Ja precies. En je hoeft er ook geen levenswerk van te maken. Gewoon de dingen waar je tegenaan loopt. Die je ziet. Die je leest. Die je raken. Als iedereen een klein stukje verantwoordelijkheid oppakt voor het welzijn van zijn naaste, dan kunnen we zoveel betekenen voor elkaar.

     1. Saar schreef:

      Exact dit! Maar ik doe het eigenlijk nog meer in het echte leven dan op social media, omdat ik daar toch meer tegenaan loop ook. En mensen reageren wel normaler dan…

 4. mariellemarielle schreef:

  respect voor dit meisje!
  Vreselijk die reacties, wat zijn mensen soms toch kortzichtig, haatdragend, veroordelend…enz enz.

  Knap dat je reageert op deze reacties.

  1. Marion schreef:

   Ik denk dat het komt omdat ik weet hoe erg het is. Mensen beseffen het niet dat elk zo’n opmerking de druppel kan zijn. We zouden zoveel van dit soort leed kunnen aanpakken, maar niemand voelt zich geroepen. Kan er vreselijk kwaad om worden.

   1. mariellemarielle schreef:

    ik schiet hier dan ook ernstig tekort…

 5. Oordelen is zo gemakkelijk, vooral op internet, je hoeft niemand in de ogen te kijken en kan anoniem iemand met de grond gelijk maken. Waarom vraag ik me toch af. Ik snap het niet, misschien maar goed ook… Maar inderdaad, soms kan een tegengeluid een verandering in werking zetten. Als is het maar één keer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.