Share Some Happiness: Elisah

Het is zondag 5 augustus. De temperatuur buiten is op dit moment aangenaam, dus de ramen staan lekker tegen elkaar open om de temperatuur in huis wat te doen dalen. Blogje schrijven, kop koffie erbij. Wat wil een mens nog meer?

Gisteren kwam ik tot een conclusie. Die webshop van mij, dat loopt niet. Van geen kant. Ik heb geen energie om foto’s te maken. Ik heb geen zin om artikelen te promoten. Het lukt me niet. Waarom niet? Daar kwam ik dus gisteren achter. Ik ben niet gemotiveerd. Ik heb genoeg inspiratie, maar ik mis het vlammetje wat het allemaal tot uitvoering doet komen. Waar is mijn enthousiasme gebleven wat ik had toen we Share Some Happiness aan het opzetten waren? Waar is mijn enthousiasme gebleven wat ik had tijdens het project Kerst Is Voor Iedereen? Ik heb dát enthousiasme nodig om iets van de grond te laten komen. Gisteren kwam ik erachter wat ik miste.

Elisah, mijn lieve Twitter- en Instagram vriendin, is ziek. Heel erg ziek. Ze heeft een heel complex ziektebeeld. Mijn leven is in vergelijking met dat van haar nog van zeer goede kwaliteit. Dat zegt denk ik wel genoeg. Ze kan niet meer zelfstandig lopen, niet meer zelfstandig douchen, geen eten meer koken en ga zo maar door. Ze ligt het grootste deel van de dag op bed en haar man werkt zo hard als hij kan om de boel overeind te houden. Dat is iets wat Elisah misschien nog wel het moeilijkste vindt. Afhankelijk zijn van anderen, terwijl zij zelf zo graag voor anderen zorgt.

Elisah heeft in haar leven al de nodige gezondheidsproblemen gehad, maar na twee operaties die kort achter elkaar plaatsvonden is er iets helemaal mis gegaan. Er moet iets getriggerd zijn in haar lichaam, want ze werd steeds zieker. Chronische migraine, epilepsie, de ziekte van Hashimoto, neuropathie, ernstige uitputting, hartklachten en ernstige longproblemen. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat Elisah afgelopen winter in kritieke toestand in het ziekenhuis eindigde. Daar werd geconcludeerd dat haar immuunsysteem vrijwel helemaal plat lag.

Een vreselijk verdrietig verhaal, maar het wakkerde mijn motivatie weer aan. Dát is dus wat ik nodig heb. Ik wil mensen helpen. Net als vroeger in mijn werk. Dat is mijn levensdoel. Ik schreef het laatst nog in de Facebookgroep van de Priestess Certification. Nu ik gestopt ben met mijn werk bij de sociale dienst, nu ik geen vrijwilligerswerk meer doe op het eetstoornisforum, lijkt mijn leven doelloos. Ik lijk wel verdwaald. Niets komt van de grond, terwijl ik zoveel mooie plannen in mijn hoofd heb. De inspiratie is er, maar de motivatie ontbrak. En hier is de motivatie dan weer. In de vorm van Elisah. Ik wil haar helpen en dat ga ik ook doen.

Het is een gigantisch bedrag wat nodig is. Het lijkt een onbereikbaar doel. € 35.000,-. Mijn hemel, hoe krijg je dat bij elkaar? Het is echter meer mensen gelukt. Sterker nog, een bekende blogster had het bedrag, wat zij nodig had voor dezelfde behandeling, binnen twee dagen bij elkaar. Dat gaat Elisah niet lukken. En mij ook niet. Zo groot is ons bereik niet, maar we gaan het wel proberen bij elkaar te krijgen. Hoe lang we er ook over zullen doen! Als het straks wat minder warm is, ga ik direct aan de slag. Leuke creaties maken, readings geven, geboortehoroscopen maken. De plannen liggen er. De inspiratie is er en nu de motivatie ook.

Lieve Elisah, ik ga je helpen waar ik kan. Je weet dat ik ook ziek ben en dat het van mijn kant ook met vallen en opstaan zal gaan, maar we gaan het proberen en samen gaan we vechten om jouw leven terug te krijgen. Ik weet dat je het vreselijk moeilijk vindt om in de spotlights te staan, dat je man het er heel erg moeilijk mee heeft om op deze manier geld te vragen, maar jij bent het waard. Je verdient een mooi leven waarin je letterlijk weer op eigen benen kunt staan. Let’s do this!

Je hoeft niet per se te wachten op mijn acties. Doneren kan nu ook al en wel via deze link. Via de site moet je minimaal € 5,- doneren. Daarom heeft Elisah ook haar bankrekeningnummer erbij gezet. Dan kan je bijvoorbeeld één euro doneren. Let’s share some happiness. ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Zo verschrikkelijk….
  Heel goed initiatief van jou om hun hiermee te kunnen helpen….

  Fijne dag Xoxo

 2. Mooi dat je dit doet!
  Zelf heb ik gisteren een donatie gedaan. Alle kleine beetjes helpen. 🙂

  1. Marion schreef:

   Dank je wel! En lief dat je ook gedoneerd hebt. Ik zag je naam voorbij komen. X

 3. Deborah Hamar schreef:

  Wat mooi dat je dit voor haar doet.
  Ik heb zojuist ook een donatie gedaan. Alle beetjes helpen. Ik hoop dat meerdere mensen zullen doneren.

  1. Marion schreef:

   Wat fijn! Ja, met alle kleine beetjes bij elkaar kunnen we een heleboel veranderen. In dit geval iemands leven! Hoe geweldig zou dat zijn!

 4. Anuscka schreef:

  Je bent een goed en lief mens Marion! 😘

 5. mariellemarielle schreef:

  Je bent een topper!!! Ik ga de site bekijken en ook jouw creaties in de gaten houden. Zorg je ook voor jezelf, qua financiën?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.