Ruggengraat

Gisteren maakte Willie Dille, Haags PVV-raadslid, een einde aan haar leven. Woensdag ontstond veel ophef, nadat ze een filmpje op Facebook had geplaatst waarin ze suggereert in 2017 te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. De daders wilden hiermee afdwingen dat ze haar mond zou houden in de gemeenteraad, vertelde Dille. 

Op Twitter ontstond een vreselijke discussie. De eerste over of het waar was wat ze vertelde. De tweede over wie schuld had aan haar dood. Het was om te kotsen. Volgens rechts was ik, als linkse Gütmensch, schuldig aan haar dood. Volgens links was Dille een leugenaar en had ze het hele verhaal over de ontvoering en verkrachting gewoon verzonnen. Waar iedereen vorige week nog verbolgen reageerde op de manier waarop de politie een aangifte van verkrachting in twijfel had getrokken, ging links zelf nog een stapje verder door het simpelweg te ontkennen.

Twitter is best leuk, maar er zit ook een hele zieke en giftige kant aan. Helaas kan je die niet ontlopen, omdat Twitter simpelweg ongevraagd allerlei dingen op jouw tijdlijn gooit. Ik heb al vaker geprobeerd Twitter links te laten liggen, maar nu moet ik gewoon ruggengraat tonen. Een wereld die de dood van een ander gebruikt om elkaar zwart te maken is mijn aanwezigheid niet waard.

Ik wens de familie en vrienden van Willie Dille heel veel sterkte. ♥

45 gedachten over “Ruggengraat

 1. De Politie maakte excuses voor hun ondervraging bij een aangifte van verkrachting.

  Of de veroordelende Twitteraars dit ook zullen doen?

  Net als jij wens ik de nabestaanden rust en vrede om hun verdriet te verwerken.

  Meelevende groet,

  1. Nooit. Ik heb nog nooit iemand op Twitter sorry horen zeggen. Ik heb al zo lang moeite met dit social media kanaal. Het lijkt een soort verslaving, dat je er niet af kan komen. Voer voor de brein om bezig te blijven, maar het wordt steeds beroerder om het binnen te houden.

   Triest dat dit zo moest eindigen voor haar.

 2. @Marion Je kunt beter niet alles geloven wat in de krant staat of op televisie is geweest. Bijna alles wat in de main stream media staat is propaganda en gelogen. Geef het gewoon je energie niet en je depressies zouden zo maar eens kunnen verdwijnen zegt een ervaringsdeskundige. The truth will set you free.

  1. Sorry, maar mijn depressie heeft echt niets te maken met social media. Was het maar zo’n feest. Verder interesseert het me in dit betreffende verhaal helemaal niet wat waar is. Het gaat mij erom dat men een zelfdoding gebruikt voor eigen belang. Ik kijk geen nieuws, lees geen krant, ik kan er toch niets mee, maar dit soort nieuws ontkom je op social media niet aan en dat is ook prima.

    1. Ik heb meerdere trauma’s en door mijn lichamelijke ziektes is de kwaliteit van mijn leven best laag. Ik gebruik medicijnen, paroxetine, dat haalt de scherpe randjes eraf. Daardoor ben ik niet meer suicidaal en ik heb ik bijna geen paniekaanvallen meer. Nu ik ben gestopt met therapie en mijn verleden met rust kan laten, lijkt de depressie ook steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen.

      1. Niet op deze manier voor mij praten, alsjeblieft. Oke? Dankzij paroxetine leef ik nog. Een poos terug heeft de apotheek mij de verkeerde dosis voorgeschreven. Het ging meteen bergafwaarts met me. Ik werd weer suicidaal. Ik snapte er niets van. Tot ik na een maand alles doosjes met medicijnen ging checken en de veel te lage dosis zag. Dus geef alsjeblieft niet zulke adviezen aan mensen. Wat voor jou geldt hoeft niet voor een ander te gelden.

      2. Ik praat voor mezelf hoor. voor anderen praten kan ik niet en wil ik niet. Doe met mijn opmerking wat je wilt. Het is jouw lichaam, hoofd, leven. Ik ken je niet maar dacht iets te kunnen toevoegen als ervaringsdeskundige. Doe je ding. Mijn advies zou zijn al het negatieve (fysieke, geestelijke en maatschappelijke problemen) niet te voeden want dan groeit het alleen maar. Do as thou wilt!!!

      3. Je adviseert mij met iets te stoppen wat mij in leven houdt. Ik zou voortaan iets terughoudender zijn met zulke adviezen. Je bent ervaringsdeskundige, maar adviezen over antidepressiva zou ik echt aan een psychiater overlaten. Niet iedereen kan op zichzelf vertrouwen of op de natuur. Sommige mensen hebben echt meer nodig. Mijn advies zou zijn om iets terughoudender te zijn met dit soort opmerkingen.

      4. Het is GIF. Maar doe je ding. Vertrouw maar op die psychiaters en de wetenschap. Nogmaals ik ken je niet en als jij je leven wilt weggooien dan heb ik daar verder geen last van.
       I rest my case. Je lijkt me een hopeloos geval die heeft afgeleerd zelf na te denken.

      5. Dat was ik ook van plan Gall. Helemaal nu je begint met modereren. Je bent echt een hopeloos geval die om aandacht zit te springen. ZIELIG noem ik dat.

      6. Zal ik je eens iets nieuws vertellen. Jij ziet helemaal NIETS aankomen. Teveel bezig met IK BEN en IK WIL. Ze noemen het ook wel narcisme. Een narcist in een identiteitscrisis. Best wel grappig eigenlijk maar tja narcisten hebben meestal geen enkel gevoel voor humor. Het ga je goed.

      7. Als er iemand humor heeft, dan ben ik het wel. Dat kunnen denk ik al mijn vaste bloglezers en familieleden wel beamen. Jij ook het beste!

      8. Ach ik kan altijd nog eens een artikel over je schrijven als ik daar de motovotie voor kan vinden. Modereer lekker door bij mensen die met je meelullen. Heb net je foto gedownload voor een eventueel artikel. Heb je geen betere? Je lijkt wel een omgebouwde kerel. Hormoontherapie maakt ook depressief weet je.

      9. Wacht ik zet je niet op mute. Ik laat je jezelf nog even voor lul zetten. Ga je gang. Schrijf vooral een artikel over me. Misschien trekt je blog dan een keer wat lezers.

      10. Ik haal mijn self esteem niet uit het aantal lezers hoewel ik er waarschijnlijk meer heb dan jij. Ik kan dat immers niet weten omdat jij geheimen hebt. Krijg je misschien ook geld van de fabrikant van paroxetine?

      11. Hahaha het leuke is dat deze discussie inmiddels de hele platte Wereld overgaat via Skype. De consensus is dat jij een pedant kreng bent. Begon al aan mezelf te twijfelen zoals NIET psychopaten en NIET narcisten dat zo kunnen hebben. Jij twijfelt nooit aan jezelf. Ga lekker verder met je miserabele leventje.

      12. Als je je een beetje minder narcistisch had opgesteld had je van mij die Samsung gekregen. Nu niet meer, dat zul je begrijpen. Waarom schieten jullie narcisten eigenlijk altijd in eigen voet? Resultaat van de “Dumbing down” politiek?

      13. Ik geloof dat er hier maar één aandachttrekker rondhangt op het moment en dat ben jij. Niet echt gezond zoveel berichten jij me nu al gestuurd hebt. En dan staan er ook nog een paar in mijn spambox. Maar even serieus, je kent mij echt niet. Als ik iets NIET ben is het een narcist. Dat weet iedereen hier. Mijn familie, mijn vrienden, iedereen die mijn blog leest. Dus doe niet zo gefrustreerd, laat me met rust en ga lekker van je weekend genieten. Lijkt me voor iedereen beter.

      14. Prima. Laat ik staan wat je allemaal roept. Kan iedereen het lezen. Heb ik geen enkele moeite mee. Neem het me alleen niet kwalijk als ik niet meet reageer. Ik wens u een prettig weekend.

      15. Ha, er stond zelfs nog meer van je in de spambox! Een reactie van 6 dagen geleden. Zal die ook meteen ontspammen. Ben ik eerlijk, kan jij weg.

      16. Wat betreft de dumbing down policy kan ik je Charlotte Iserbyt aanraden. Je zult er wel niets mee doen maar hé ik heb dan iig mijn best gedaan.

 3. @DonQuijotte. Wat een lef om iemand zo te spammen op eigen blog en wat je zegt, je mag je kapot schamen. zeker als je zelf Paroxetine hebt gebruikt dan zal dat niet voor niets zijn geweest en dan dreigen met een artikel en zo over iemands foto praten, echt iets om trots op te zijn! Marion blok zo’n iemnd gewoon, over Narcist gesproken,brrr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.