Zwarte Lijst

Vanochtend schreef ik een artikel over Willie Dille. Of tenminste, ik schreef over het feit dat haar dood de aanleiding was waarom ik wegging van Twitter. De haat, het gevloek, het gescheld. Ik was het spuugzat. Gek genoeg gebeurde hier op mijn blog vanmiddag precies hetzelfde. Ik was het niet eens met het advies wat ik van iemand kreeg over mijn medicijngebruik en binnen no time was ik een narcist en een kutwijf. Zo werkt het niet. Niet voor mij in ieder geval.

Dit is mijn blog. Dat ik een grens trek bij bepaald gedrag, taalgebruik of bepaalde reacties is dan ook mijn goed recht. Dat maakt mij geen narcist, geen kutwijf, maar gewoon iemand die haar grenzen aangeeft en goed voor zichzelf zorgt. De persoon die niet kon ophouden met reageren staat nu op de zwarte lijst. Op het moment dat je mijn foto’s gaat downloaden, zegt dat onze conversatie via Skype de hele wereld overgaat en dat je binnenkort een artikel over mij en de psyche van een narcist gaat schrijven, dan vind ik dat vrij ziekelijk gedrag. Dan gaat er iets niet helemaal goed in je hoofd.ย Ik ben weggegaan van Twitter precies om dat soort situaties uit de weg te gaan. Gaan mensen vervolgens hier datzelfde gedrag vertonen, dan ben je weg.

Fijn weekend allemaal. โ™ฅ

21 reacties Voeg uw reactie toe

 1. TypischMij* schreef:

  Super trots op jou๐Ÿ˜˜โค๏ธ

 2. chucky1012 schreef:

  Nou zeg wat bezielde diegene….
  Dat men zulke taal spreekt/schrijft.
  Heel goed van die zwarte lijst.
  Wat een mensen zijn er op deze wereld die anderen grofweg zo de grond intrappen.
  Een ziekte heeft men nooit om gevraagd en laat diegene in zijn/haar waarde want zo iemand is al bepoerkt en doet nog dingen die men wel kan en waar men heel gelukkig van kan zijn.
  Schelden is uit den boze….
  Jij hebt goed gehandeld…..
  Je hebt gedaan wat nodig is.

  Xx

 3. Marijke schreef:

  Yesss, grenzen! Jammer dat het nodig was, maar dit vind ik een ijzersterke reactie. You go girl!

 4. Loena schreef:

  Jeetje wat is dat een gedrag? Onbeschoft. Heel veel sterkte Marion, en hopelijk nog een fijne avond โค

  1. Marion schreef:

   Geen idee. Kan geen nee accepteren of zo.

   1. Loena schreef:

    Dat ze dat maar lekker thuis doen. Openbaar en op het web kan je je gewoon gedragen lijkt me zo. Maar dat blijkt soms heel moeilijk voor sommige mensen.

 5. Spontanity schreef:

  Weet je.
  Ik ben zo makkelijk.
  Als ik het ergens niet mee eens ben, om wat voor reden dan ook, dan reageer ik niet.
  Maar ik zal nooit, maar dan ook nooit iemand onderuit halen!!!!!

 6. Ik lees net de reacties, echt ongelooflijk hoe mensen zich kunnen gedragen. Wilde er wat van gaan zeggen, maar dat maakt het vaak alleen maar erger. Lekker op de zwarte lijst en negeren zulke mensen.

 7. Wat zijn er toch een hoop niet-wijze mensen op de wereld! Die lui die zo reageren zijn echt raar in hun hoofd… Onbegrijpelijk! Ik vind overigens dat jij er absoluut op een goede manier mee omgaat! ๐Ÿ‘

 8. Elke Blogt schreef:

  Je bent veel te netjes, je blijft iemand antwoord geven.
  Veel eerder de discussie stoppen, gun iemand de lol niet, je geeft ze voer om steeds verder te gaan.
  Denk om je eigen grenzen, als het voor jou niet meer goed voelt, kappen die hap, je blijft er anders de hele dag mee rondlopen, net waar iemand op uit is, je kwetsbaarheid.

  1. Marion schreef:

   Ik zit anders in elkaar. Ik gun een ander het laatste woord niet. Daarom blijf ik antwoorden. Als ik niet zou reageren, dan zou ik er de hele dag mee rond blijven lopen. Nu ging het precies zoals goed was voor mij. ๐Ÿ˜Š

 9. Jenn schreef:

  Haha, wauw, wat heb je nou weer voor figuur aangetrokken joh :’) Een complotdenker, geloven dat de aarde plat is en dat alle medicijnen je zieker maken. Wat een achterdocht ook, denken dat je zijn comments gaat zitten bewerken, lijkt me een heel zwaar leven om altijd alles in twijfel te trekken. Sterk gereageerd, en je hebt helemaal gelijk met je zwarte lijst! Bizar persoon.

 10. Onvoorstelbaar… er zijn een hoop rare mensen op de wereld…

 11. Wat voor varkens zijn sommige Nederlanders dat ze meteen met zo’n denigrerende, platte, onsmakelijke, smerige scheldwoorden komen aandraven. Echt waar!

  1. Marion schreef:

   Waarom denk ik je dat ik altijd al Belg heb willen zijn? ๐Ÿ˜†

 12. Yvonne schreef:

  Wauw. Ik heb de reacties van gisteren met ongeloof zitten lezen. Wat een idioot zeg. En dan ook nog die spelfouten. Onbegrijpelijk.

  1. Marion schreef:

   Bizar, hรจ? Hahaha, moet er ondertussen wel heel hard om lachen en zie de hele tijd zo’n gifje voor me met de tekt “That escalated quickly…”

 13. mariellemarielle schreef:

  pfff bizar, ik las het zojuist…goed besluit van je!

 14. EmHa schreef:

  Ik las net de reacties waar je het over hebt. Mijn eerste instinct is, niet op ingaan! Maar je deelt altijd zo eerlijk en persoonlijk, het siert je om dat ook in de reacties te doen. Namens iemand anders die ook afhankelijk is van medicatie maar minder durft te zeggen, bedankt dat je voor ons opkomt naar dit soort mensen dat maar overal meningen over vormt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.