12 augustus 2018

Dat was een productieve dag zeg. In één dag de helft van alle lessen gedaan voor de maand augustus voor de Tarot School. Daarnaast ook gewoon nog Vitesse – Groningen gekeken en zelfs nog even naar Jouw Marktkraam geweest. Ik wil niet zeggen dat het allemaal komt doordat ik geen Twitter meer heb, maar ik denk dat het me toch zeker twee uurtjes scrollen op een dag scheelt.

Het was een lekker dagje dus. Vitesse veegde Groningen met 5-1 van de mat. Het is dat AZ met 5-0 wist te winnen, anders hadden we zowaar nog bovenaan gestaan ook. Maar hé, laten we het niet te hoog in de bol krijgen. We zijn goed, maar zo goed nou ook weer niet.

Vandaag dus veel tarot lessen gedaan. Ik zat even te kijken. Dit is de zesde maand, dus we zijn precies op de helft. Volgende maand de Major Arcana behandelen en dan zijn de twee maanden theorie voorbij. Hoe leuk ik het ook vind om de oorspronkelijke betekenis van de kaarten te leren, ik ben deze opleiding vooral begonnen om het intuïtieve stuk. In oktober gaan we verder met Connecting To Your Guides, de maand daarna ligt de focus weer op onze intuïtie en de maand daarna gaan we werken met edelstenen. Daar heb ik ook veel zin in. Mijn kennis van edelstenen is redelijk, maar ermee werken doe ik niet al te vaak. Heb wel zin om dat te gaan leren.

Ik ben ondertussen klaar met de cursus om geboortehoroscopen uit te schrijven. Niet zo uitgebreid als op internet hoor. Daar krijg je van die hele lappen tekst. Ik richt me meer op waar ligt je kracht, wat is je levensdoel en wat zijn je levenslessen. Ik ben een ontwerp aan het maken met op de voorkant een beschrijving van je sterrenbeeld. Op de achterkant komt dan een kort en bondig overzicht van alle planeten, hoe deze staan in je geboortehoroscoop en wat dat voor jou betekent.

Gisteren hebben we een workshop Plant Spirit Medicine gehad. Super interessant en eindelijk een keer niet met de benadering die mij altijd zo stoort. De benadering waarbij de relatie tussen mens en plant compleet eenzijdig is. De mens denkt enkel hoe de plant voor hem van nut kan zijn, gebruikt de plant vervolgens en meer niet. Het zou zo logisch zijn om de natuur ook weer iets terug te geven, zodat we in balans blijven. Helaas gebeurt dat niet zo vaak. We moeten leren de natuur te koesteren en haar evenveel terug te geven als wij van haar krijgen.

De rest van de maand staat bomvol geboekt. Verschillende workshops en live calls onder andere over de maan, haar fases en orakelkaarten. Een workshop genaamd Reclaiming Your Wild Beauty. Er staat nog een video over Herbal Self Care Rituals en nog een paar over het gebruik van Essences. Als laatste staat een pause Circle gepland. Een samenzijn gedurende de maand waarin we geen lessen volgen of workshops hebben. De workshops duren gemiddeld 3 uur, de live calls zijn om en nabij de 90 minuten. Ik kan er niet altijd live bij zijn, omdat sommige calls pas om middernacht beginnen hier vanwege het tijdsverschil, maar dankzij het programma waarmee gewerkt wordt kan je de workshops en de calls later gewoon bekijken of als je de behoefte hebt, nog een keer terugkijken.

De Facebookgroep is echt een hele fijne toevoeging aan het programma. Het is een veilige omgeving waar je kan en mag zijn wie je bent. Waar je niet beoordeelt of veroordeelt wordt. Waar je je verhaal kwijt kunt zonder dat er aan je getwijfeld wordt. Zonder dat men probeert jouw situatie of jouw gevoelens te veranderen. Zonder dat je gebombardeerd wordt met ongevraagde adviezen. Het is echt een veilige haven voor mij in deze wereld waar ik tot voor kort eigenlijk liever helemaal niet meer wilde zijn. Wat kan alles dan in korte tijd toch veranderen….

Het weekend is weer bijna voorbij. Ik wens jullie allemaal een mooie nieuwe week toe. Slaap lekker straks. ♥

7 gedachten over “12 augustus 2018

    1. Is het ook! En in de facebookgroep worden ook nog extra dingen geplaats. Boekbesprekingen, Wednesday Walks, Tarot Talks en ook soms persoonlijke dingen. Het is zo’n fijne en veilige omgeving. ❤

      1. Ja, op dagen zoals vandaag lukt ook helemaal niets, maar gek genoeg kan ik me ondanks lichamelijke pijn altijd nog wel goed concentreren. Mentaal is een ander verhaal. Vanavond misschien ook voor het eerst een live call overslaan, want voel me echt beroerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.