13 augustus 2018

Nog even een avondjeblogje. Het gaat vandaag ineens bergafwaarts. Heel gek. Zonder aanleiding. Zonder reden. Maar dat is denk ik de shit met die fucked up depressie. Er is geen aanleiding of reden voor nodig. Het komt en als het er is, is er geen ontkomen meer aan.Β 

Ik heb geleerd in de afgelopen jaren om me er niet meer tegen te verzetten. Doe ik dat wel, dan ga ik over mijn grenzen, put ik mezelf uit en komt de depressie uiteindelijk na een aantal dagen alsnog keihard binnen, maar dan in combinatie met extreme vermoeidheid. Beter is het om er direct aan toe te geven. Goed voor jezelf te zorgen en in mijn geval is dat naar bed gaan en audioboeken luisteren. En een blogje schrijven aan het einde van de avond.

Het is fijn om te weten dat dit overgaat. Dat was in het begin denk ik toch wel het zwaarste van alles; dat je dat niet wist. De angst dat dat diepe dal, dat zwarte gat, die leegte, misschien wel je toekomst was. Dat het nooit meer anders zou worden. Ik snap wel dat het voor mij op dat moment niet meer hoefde. Maar nu weet ik beter. Nu weet ik dat het een kwestie van tijd is en dat het straks weer bergopwaarts zal gaan. Misschien nog wel sneller dan ik denk.

Ik kijk uit naar de herfst. Wandelen in de gekleurde bossen. Nat worden in de regen en er niet om malen. Thuis je kleren in de was gooien, onder de warme douche stappen en lekker schone kleren aantrekken. In de ochtend opstaan als het nog donker is. Koffie maken, kaarsje aansteken en rustig genieten van de wereld die nog slaapt. Kom maar, herfst. Kom maar op. Ik ben er klaar voor.

Er zit een vlieg op de slaapkamer. Eentje maar. Ik ga maar eens vriendjes met hem worden. Dood meppen is geen optie. En hΓ©, alles beter dan een mug, of niet dan?

Slaap lekker allemaal. X

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chucky1012 schreef:

  Gossie…
  Het is wat.
  We houden de moet erin….
  Sinds de temperatuur weer gezakt is ben ik al vele malen weer gestokern door die rot muggen 😭
  Vliegen mep ik met de vliegenmepper.

  Trusten 😴😴

  1. Marion schreef:

   Ze hebben er zin in, die muggies. Slaap wel x

 2. Kop op meid. We noemen het depressie of depressieve episode. Het is maar een symptoom die je vertelt dat je wat kalmer aan moet doen. Het gaat idd over. Je doet er iets mee en dat weerhoudt je om dieper te gaan glijden in emoties die niet werkelijk zijn. Het vergaat ons allemaal maar voor iedereen is het anders. Een ding slechts is universeel en dat is het angstig gevoel dat je het even niet meer weet en wat je ermee moet doen. Het valt niet rationeel te verklaren want het is gewoon een eigen gevoel. Het is echt, het is van jou, je hoeft er niets mee doen. Gewoon aanvaarden dat dat gevoel er is. Mensen die beweren om sterk te zijn en zich daar over zetten kennen zichzelf niet. Je hoeft Je dus niet te schamen want eigenlijk ben je nu gewoon wie je bent. En dat is goed. Schrijf maar je blogje in je dipje. Ik duim voor je. Groetjes. Thomas.

  1. Marion schreef:

   Thanks, en zo is het.

 3. Xamantha schreef:

  Je gaat er zo ontspannen mee om, echt fijn om dat te lezen. Ik onderschat je klachten niet, maar ik denk dat dit een gezonde manier is om er doorheen te komen. Wat dat betreft is ervaring hebben echt een pluspunt. Het gaat weer over.
  Herkenbaar.

  Heerlijk he, dat we richting herfst gaan? Ik vind het fijn als ons huis dan zo’n coconnetje wordt, de buitenwereld die in het donker verdwijnt.
  Liefs πŸ’›

 4. ‘Weten dat het overgaat’ is inderdaad een grote troost.
  Helemaal niet te vergelijken met wat jou overkomt, maar met mijn neurologische toestanden had ik gisteren ook zo’n rotdagje waar ik me de hele werkdag (letterlijk) overal moest door slepen met mijn manke poot. Mijn kinesiste had me al verwittigd dat zo’n dagjes wel eens vaker zouden voorkomen, maar dat het ’s anderendaags voorbij zou zijn. En gelijk had ze, want vandaag loop ik weer een marathon rond de keukentafel. Een korte weliswaar, maar beter een vlieg dan een mug!

 5. Wilma schreef:

  Gelukkig ken je jezelf erg goed en weet je precies wat in deze situatie goed voor je is.
  Hoop dat het snel weer beter zal gaan❀

 6. Jenn schreef:

  Mooi hoe je er mee omgaat β™₯ sterkte.

 7. TypischMij* schreef:

  Wat schrijf je belevend mooi❀️

 8. mariellemarielle schreef:

  Lijkt me zwaar, en ik vind ook altijd dat je zo mooi schrijft! Je hebt echt veel talenten Marion!

  Heel veel sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.