AID

Ja, de AID. Niet te verwarren met de AIVD. Dat iets heel anders. De AID zijn de Algemene Introductie Dagen. Gisteren begonnen ze, getuige het vuurwerk wat gisteravond laat de lucht in ging. Vraag me niet waarom daar vuurwerk aan te pas moet komen, want de AID zijn wat mij betreft alles behalve een feestje.

Het leukste is als je gaat googelen. Ga maar naar Google en toets in AID. Je ziet dan een link naar de Annual Introduction Days. Dolletjes dat de afkorting ook opgaat in het Engels trouwens. Maar terug naar Google. Dus toets in AID en dan zie je onder de hoofdlink een link naar Wanneer Is De AID? Dat wil je tenslotte als eerste weten. Klik erop en…. Briljant. That’s the spirit.

Hoe dan ook, de stad krioelt op dit moment van de studenten. Ik heb er maar eentje van zijn fiets gereden en dat moge een wonder heten. Ze kwamen van links. Ze kwamen van rechts. Ze kwamen van voor. Ze kwamen van achter. Sommige kwamen zelfs van boven. Het was weer een soort studentenhindernis voor gevorderden.

In totaal duurt het een week. Eén hele week. Pas als ik volgende week weer een keer vuurwerk hoor, laat in de avond, ten teken dat de AID weer voorbij zijn, pas dan ben ik weer bereid de straat op te gaan. Tot die tijd blijf ik binnen en schrijf ik mijn digitale tijdschrift vol. ♥

8 gedachten over “AID

 1. Oh, was dat vuurwerk de bedoeling? Het klonk hier alsof ze wat schoffies met wat harde knallers de straat op hadden gestuurd … Maar wel ’s avonds laat ja, dat klopt.

  Qua drukte denk ik dat wij nog geluk hebben. Op de studenten die dronken en luid kletsend door de straat fietsen midden in de nacht na dan 😉

 2. Ik heb lang in Delft gewerkt en dan ging je die dagen ook niet graag de stad in tussen de middag, waren ze zich vast aan het indrinken.
  Soms was het wel gezellig all die jonge frisse koppies vol verwachting.

 3. O pfff, dat zijn de dagen om Wageningen, of welke studentenstad dan ook, heel erg te vermijden!
  Als student vond ik het ook vreselijk. Die dagen verplicht op speurtocht alleen al, maar dan bedenken ze ook nog eens dat je elkaar beter leert kennen als je samen op kamp gaat.
  Ja, ramen en deuren gesloten houden en voor één keertje (per jaar) uitkijken naar het vuurwerk. Sterkte!

  1. Ik ben in Driebergen op zo’n introductiekamp geweest. Haaahahahaa, een vriend van mij heeft midden in de nacht een taxi naar huis genomen. Pleur op met die onzin, zei hij. Haaahahahaaha briljant!

 4. Oh ja, mijn man kwam vanavond nog met iets heel aparts … Heb jij toevallig gezien hoe ze hier in de stad de AID aangekondigd hebben met meervoud? Juist ja, ‘die en die week hebben we AIDS’. daar heeft iemand zo ontzettend niet nagedacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.