Tijdschrift

Ik zou een tijdschrift vol kunnen schrijven, denk ik. Met alles wat ik denk en vooral niet doe. Het zou me niet zoveel moeite kosten om zo’n ding in een week vol te schrijven. Zou het saai worden? Vast wel. Maar wat zou het lekker zijn. Ik zou het blad Lul Maar Raak Voor Een Knaak noemen en het zou iedere zaterdag uitkomen.

Ik ben een rare blogger. Nou ja, raar? Op zich hou ik nog heel erg vast aan het oorspronkelijke concept van bloggen: een online dagboek bijhouden. De meeste bloggers van tegenwoordig schrijven goed opgezette artikelen. Denken er serieus over na. Zijn er een paar uur mee bezig. Ik niet. Ik schrijf gewoon. Niet meer en niet minder. Ik heb het ooit wel anders geprobeerd. Op zoek geweest naar een niche voor mijn blog. Een niche is, ik zoek het even op hoor, “een specifiek, vaak klein, afgebakend en bewerkbaar deel van een markt”. Nu schrijf ik veel over bepaalde onderwerpen, zoals spiritualiteit, depressie en chronisch ziek zijn, maar dat is natuurlijk een niche van lik mijn reet. Nee, laat mij maar gewoon schrijven wat er in me opkomt. Ik zal dat voor de lol eens gaan doen. Zonder schroom. Zonder gΓͺne. Zonder rekening houdend met wat anderen ervan vinden als er zoveel korte blogjes online komen. De reacties aan- of uitzetten, net zoals het mij op dat moment blieft. Zal ik dat eens gewoon doen? Gewoon eens bloggen zoveel als ik wil? Waarover ik wil? Gewoon tot het einde van deze maand? Ja, laat ik dat eens doen. β™₯

 

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Jij vult toch gewoon je eigen niche.

  Vriendelijke groet,

 2. Loena schreef:

  haha niche… Niche vind ik een lachertje. Laat ons toch gewoon lekker schrijven war we over willen, en de lezers komen vanzelf wel πŸ™‚

 3. chucky1012 schreef:

  Gewoon schrijven over wat men wilt is het leukste πŸ‘Œ

 4. Christine schreef:

  Helemaal goed lieve meis!!!

 5. mariellemarielle schreef:

  je bent geen rare blogger, maar een geweldig leuke!

 6. Deborah Hamar schreef:

  Helemaal prima dat blog van jou. Ik vind het heerlijk om hier te komen grasduinen. Hoewel ik niet altijd reageer lees ik veelal wel je artikelen.
  Zelf heb ik ook geen niche. Ik schrijf eens per week over iets dat mij bezighoud of wat er gebeurd is in mijn leventje.

  1. Marion schreef:

   Leuk om te horen, Deborah ❀ Ik heb nu zelfs even de reacties uitgezet. Veel mensen vinden dat jammer. Er zijn echter ook mensen die het juist helemaal niet erg vinden. Ach, je kan nooit iedereen tevreden stemmen, dan het jezelf maar zo aangenaam mogelijk maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.