Moord

Wat is dat voor geluid? Hoe laat is het? Ik kijk op de wekker en zie vaag dat het getal met een 6 begint. Nog vroeg dus. Weer hoor ik gerommel buiten. Getik. Gerommel. Geschuifel. Een inbreker? Een dronken student? Ik sla het dekbed van me af en loop naar het raam.

Ik zie de auto van de buurman half naast zijn tuin geparkeerd zijn. Deuren open. Daar is de buurman zelf. Hij pakt iets uit de auto en loopt op een drafje weer weg. Na een poosje komt hij weer terug. Met een doek en een spuitbus in de hand. Hij begint de auto schoon te maken. Niet de voorruit of zo, maar de achterbank. Alsof er vlekken in zitten. Ik heb duidelijk teveel misdaadthrillers gelezen, want ik trek direct de conclusie dat er een lijk achterin de auto gelegen moet hebben. Waarom ga je anders op dit idiote tijdstip je auto schoonmaken? En de achterbank? Wie poetst nou de achterbank? Het is een vrij klein autootje. Dat verklaart meteen waarom hij het lijk niet in de achterbak, een veel veiligere optie, heeft verborgen. Waar zou het lijk nu zijn? Zou hij het in huis hebben verborgen? In de tuin hebben begraven? Ach nee, natuurlijk niet! Hij moet het lijk in het water achter ons huis gedumpt hebben. Snel, veilig en onvindbaar.

Ik ben moe. Ik ga weer in bed liggen. Toch maar goed alle vermissingen in de gaten houden, denk ik nog vlak voordat ik weer in slaap val. β™₯

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rob Alberts schreef:

  Het begin van een boek?

  Ooggetuigenverslag van een te vroege moord

  Verbaasde groet,

  1. Marion schreef:

   Nee, waargebeurd dit hahaha. Mijn boek speelt zich op een andere lokatie af πŸ˜‰

 2. Evelyne schreef:

  Oh hemel, Marion, jij moet een boek beginnen schrijven! Ik zat helemaal aan het scherm gekluisterd en ondertussen was ik mee het mysterie aan het oplossen. Helaas kon ik het niet oplossen en kwam ik bij dezelfde conclusie als jij.. Hopelijk is dit maar een ‘droom/nachtmerrie’

 3. Als je zelf niet in ‘het mileu” zat, kon je het zo mooi niet beschrijven.
  Je hebt jezelf verraden, Marion!

 4. Nicetobeout schreef:

  Oeh, best spannend! Benieuwd of dit verhaal over een staartje krijgt.

 5. mariellemarielle schreef:

  Jouw fantasie is zo levendig! En je schrijfstijl geweldig leuk

  1. Marion schreef:

   Ja, die fantasie draait overuren hier πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 6. Jantine schreef:

  Ik word spontaan nieuwsgierig wat er aan de hand was bij je buurman! Hopelijk gaat het lijk niet te erg stinken daar in het water achter jullie huis πŸ˜‰

 7. chucky1012 schreef:

  Goede fantasie πŸ˜‰

  1. Marion schreef:

   Laten we het hopen… πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.